thumbnail
thumbnail
Technical Writer

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Overig
Sluit vandaag
€90
36 Utrecht

Publicatiedatum:

22-09-2022

Sluitingsdatum:

26-09-2022

Begindatum:

01-10-2022

Einddatum:

30-09-2023

Omschrijving van de opdracht

Inhuuropdracht

Functie/Opdracht:  Technical Writer 
Locatie: Thuiswerkplek - Utrecht
Startdatum: 1-10-2022

Einddatum: 30-9-2022
Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 32-36
Uiterlijk aanbieden voor: 26-9 voor 17:00 uur
Selectiegesprekken zijn op: 30-9

Maximum tarief: € 90- (all-in )
___________________________________________________________________________________________________

Dit ga je doen
Hoe ziet je werkdag eruit? Je begint de ochtend in Slack om een beeld te krijgen van wat er speelt binnen de TOPAAS-gebruikerscommunity en checked ook even welke tickets nieuw zijn binnen gekomen. In de dagelijkse stand-up stem je de werkzaamheden af met je team en kijkt waar je kunt helpen, of laat weten als jij juist hulp nodig hebt. Ook even een gezellig moment, samen de dag beginnen met een goede vibe.

Na de stand-up ga je aan de slag met een nieuwe template voor het publiceren van een nieuwsbericht voor een product-upgrade. Je plant een webinar om deze template onder de aandacht te brengen. Daarna review je de gewijzigde artikelen en geeft feedback aan de bewerkers. Je zoekt contact met met leveranciers, klanten, collega's en spreekt eventuele onduidelijkheden door met de Product Owner. We helpen elkaar allemaal; Engineers, Coaches en Support, voor een optimaal resultaat!

Een goede kennis van de producten en diensten binnen het Ontwikkelplatform is hierbij erg belangrijk, evenals de instelling om de gebruikers te helpen en hierbij buiten je eigen comfortzone te durven treden. En natuurlijk een sociale inslag en groot probleemoplossend vermogen!

Hier ga je werken
Standplaats Utrecht NS Hoofdkantoor. We omarmen het hybride werken, en werken ongeveer 50% vanuit huis, wat een goede video- en audioverbinding vraagt van de medewerker.

Binnen NS worden intern vele bedrijfsapplicaties ontwikkeld met behulp van allerlei technologieën. De afdeling CPO (Centrale Platform Organisatie) is verantwoordelijk voor de generieke IT diensten binnen NS, onder deze afdeling valt het TOPAAS ontwikkeplatform. Dit ontwikkelplatform faciliteert collaboration- en continuous delivery tooling en virtuele ontwikkelwerkplekken die nodig zijn om alle facetten van een IT traject binnen NS te kunnen ondersteunen. Om de meer dan 100 ontwikkelteams op elk moment te kunnen voorzien van kant-en-klare ontwikkelomgevingen zijn actuele en relevante IT4IT producten en deskundige ondersteuning essentieel.

Het TOPAAS platform wordt gefaciliteerd door het TOPAAS Platform Team. Dit team werkt volledig volgens de Agile en DevOps principes en hanteert daarbij de Scrumban methode. Het leveren van waarde voor onze veelal technische gebruikers staat centraal, waarbij we wél een open en informele sfeer hanteren.

Binnen dit team ga je aan de slag als Technical Writer en draag je bij aan het vergroten van de wendbaarheid, voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van onze organisatie. Je ontwikkelt de structuur en de documentatie-standaarden voor de NS Tech Wiki en de TOPAAS nieuwsbrief ter ondersteuning van de developer-journey en de NS Tech Culture. Je stelt templates op die gebruikt kunnen worden in de wiki en bewaakt de labeling-structuur. Werkzaamheden zijn op operationeel-tactisch niveau. Je maakt heldere afspraken met alle teams die een bijdrage leveren aan de NS Tech Wiki en zorgt ervoor dat alle content voldoet aan de standaarden. Je traint en ondersteunt de bewerkers van de wiki met behulp van een snelcursus, tips en tricks en approvalflows.

Je zet jouw kennis en ervaring in binnen het Customer Success Management team om NS (IT)teams te helpen bij vragen en problemen in het gebruik van het NS Ontwikkelplatform. Je levert actief een bijdrage aan het verbeteren van de dienstverlening. Je werkt intensief samen met de andere TOPAAS Platformteamleden.

Dit zijn de eisen

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en bent bekend met de wereld van software ontwikkeling en bijbehorende tooling.

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het maken van technische documentatie, inclusief gebruikersdocumentatie, handleidingen en blogposts die de ervaring van het digitale platform voor de gebruikers vergroten.

 • Je bent goed in het structuren van informatie in kennisbanken en bent ervaren in het opzetten van een wiki.

 • Je bent zorgvuldig en werkt nauwkeurig en je kunt complexe technische concepten begrijpen en uitleggen.

 • Je bent een echte teamspeler; je kunt je makkelijk inleven in een ander en neemt liever direct persoonlijk contact op i.p.v. het sturen van een mail.

 • Je zet je skills graag in om kennis vast te leggen en te verspreiden.

 • Je hebt ervaring in Agile en scrum omgeving

 • Je hebt kennis en ervaring met CI/CD

 • Reacties dienen te zijn voorzien van een persoonlijke, op deze functie gerichte, motivatie. Zonder een persoonlijke zelfgeschreven motivatie wordt de sollicitatie niet in behandeling genomen.


Verder neem je mee:

 • Uitstekende technical writing skills

 • Uitstekende verbale en schriftelijke communicatie in het Nederlands

 • Sterke analytische skills

 • Ervaring met Confluence

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Technical Writer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.