thumbnail
thumbnail
Senior Platform Engineer

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
€105
36 Utrecht

Publicatiedatum:

17-03-2023

Sluitingsdatum:

23-03-2023

Begindatum:

03-04-2023

Einddatum:

01-03-2024

Inhuuropdracht

Functie/Opdracht: Sr. Platform Engineer
Locatie: Utrecht / Thuiswerken

Startdatum: 01-04-2023
Einddatum: 01-03-2024

Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 36
Uiterlijk aanbieden voor: 23-03-2023 17:00 uur
Selectiegesprekken zijn op: in week 13
Maximum tarief: € 105,00

Dit ga je doen
Bij Treindigitalisering komen de werelden van IT, data, engineering en operatie bij elkaar. Treinen beschikken over steeds meer IT, OT en IoT-voorzieningen waarmee data opgehaald kan worden over de status en conditie van materieel en waarmee de operatie van de trein aangestuurd kan worden. NS optimaliseert haar bedrijfsvoering continue door meer en relevante digitale diensten van- en naar treinen aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn de door data-gedreven aanpak voor onderhoud, digitaliseren van inspecties, maar ook innoveren en leren van automatische besturing van de trein.
Het team Rolling Stock Software Desk – Platform & Services van het cluster Software en Platform draagt zorg voor het op een gecontroleerde manier uitrollen van software op het materieel. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een Service Laptop die gebruikt wordt in het materieel onderhoud welke wordt beheerd met het Symantec Management Platform (SMP). De gebruikers populatie groeit evenals de hoeveelheid software en compliciteit die via dit platform wordt gemanaged.
Als Platform Engineer ben je verantwoordelijk voor het beheer van service-tooling en materieel software. IT is inmiddels een belangrijke basis voor het rijden en onderhouden van het materieel.
Samen met je collega’s in het team Rolling Stock Software Desk – Platform & Services realiseer je de volgende activiteiten:

 • Testen nieuwe software releases;

 • Uitrollen nieuwe software releases op het materieel middels de servicelaptop

 • Ondersteunen gebruikers in de omgang met de servicelaptop

 • Zorg dragen voor een juiste inzet en inrichting van de servicelaptop

Hier ga je werken
Je gaat werken binnen het Cluster Software Desk en Platformen, onderdeel van Treindigitalisering:
Dit cluster realiseert en beheert IT-toepassingen op de treinen van NS. Dit loopt via een uniform platform op alle verschillende typen treinen van NS dat integreert met de trein specifieke infrastructuur. Het is een uitdagend werkterrein en meer dan 1 miljoen reizigers per dag zullen deze IT oplossingen ervaren.
We ontwikkelen en testen software die op alle treinen van NS moet landen en welke diensten levert voor reizigers (wifi, reisinformatie), ten behoeve van staf (driver advisory systems, bediening) en andere NS-afdelingen (cameratoezicht, real-time monitoring, energiemeetsystemen, etc. Naast de software ontwikkeling is binnen ons team ook hardware / firmware integratietest een wezenlijk onderdeel van ons werk. De features die wij opleveren zijn direct zichtbaar voor ons personeel en de reizigers.
We hechten veel belang aan de Agile waarden en zijn een omgeving waar men met respect met elkaar omgaat en eigen verantwoordelijkheid, initiatief en pragmatisme verwacht en gewaardeerd worden

Dit zijn de eisen

 • HBO werk- en denkniveau;

 • Je hebt aantoonbare ervaring in met werken met OT en IT  deployment van software naar een laptop platform. Ervaring met de volgende tools is een pré: SMP, Active Directory, Domein en netwerkstructuur, Jira Topaas.

 • Kennis van de volgende Treintechniek is een pré;

 • ITIL en BISL/ASL foundation is een pré;

 • Testkennis; TMAP is een pré

 • Je bent een teamspeler, je vindt het belangrijk je kennis te delen binnen en buiten het team. Je haalt en brengt proactief informatie bij jouw teamgenoten en daarnaast ondersteun je je collega’s indien de werkdruk onevenredig verdeelt is.

 • Bereidheid om naar verschillende locaties (Leidschendam, Watergraafsmeer en andere) te reizen, maar de (stand)plaats zal voornamelijk Utrecht zijn;

 • Geen 9- tot 5 mentaliteit, aangezien sporadisch testen in avond/weekend plaatsvindt;

 • Ervaring met werken in een Agile omgeving is een pré.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Platform Engineer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.