thumbnail
Data Engineer BI

Nederlandse Spoorwegen

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

ICT
Sluit vandaag
€95
36 Utrecht

Publicatiedatum:

15-05-2022

Sluitingsdatum:

19-05-2022

Begindatum:

01-06-2022

Einddatum:

31-05-2023


Inhuuropdracht

Functie/Opdracht: Data Engineer BI
Locatie:  Thuiswerkplek - Utrecht 
Startdatum: 1-6-2022
Einddatum: 31-5-2023

Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 36
Uiterlijk aanbieden voor: 19-5- voor 09:00 uur
Selectiegesprekken zijn op:  24-25 tussen 10:00-16:00 uur
Maximum tarief: €95,-
Let op: Bovenstaand maximum tarief is een maximaal all-in uurtarief, dus inclusief o.a. reiskosten en eventuele vergoedingen en inclusief de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex. Het door jou aangeboden tarief is bepalend bij de selectie van kandidaten en is indicatief, dit houdt in dat NS nog onderhandelt over tariefsverlaging.
___________________________________________________________________________________________________


Daarom kies je voor deze vacature Data Engineer bij NS
  • Data speelt een hoofdrol in al onze processen en is volop in beweging. Dat is niet overdreven, want dagelijks vertrouwen 1,2 miljoen reizigers in Nederland op onze technologie. Van het krijgen van de juiste informatie tot aan het rijden van de treinen. Vanaf het hoofdkantoor in Utrecht werken veel collega´s achter de schermen om dit voor elkaar te krijgen in een uitdagende en innoverende dataomgeving.
  • Data, Innovatie & Analyse (DIA) is nu op zoek naar een Data Engineer. Je maakt deel uit van team Materieel een Scrum Team binnen het clusteren Vervoer en Reizigers. Het team Materieel is verantwoordelijk voor de totstandkoming van hoogwaardige informatieproducten voor NS
  • We maken als DIA de transitie naar een nieuw dataplatform voor alle databronnen van de NS met onder andere nieuwe tooling zoals Apache Nifi, Data Vault 2.0, Informatica BDM en tooling in de Azure stack (Power BI en Snowflake).
  • Als Data Engineer ligt de nadruk van je werkzaamheden op het klaarzetten en beschikbaar maken van data in Azure Cloud, het testen op datakwaliteit en het ontwikkelen van bijbehorende datamarts. Deze datamarts dienen als basis voor nieuw te ontwikkelen rapportages.

Dit ga je doen

In onze gloednieuwe Microsoft Azure cloud-omgeving help je mee aan het bouwen van een datafundament waarin alle databronnen ontsloten worden voor besturingsmodellen, dashboards, analyses en andere informatieproducten voor de NS.

Je werkt veel samen met collega´s in de keten binnen je team, de afdeling en de business. Je bent een schakel in het bouw en deliveryproces waarbinnen informatieproducten worden gerealiseerd van ontwikkeling tot productie. Je biedt oplossingen en zorgt voor verbeteringen
Hierin ben je succesvol doordat je jouw leergierigheid, teamspirit, motivatie en ‘getting-things-done’ mentaliteit slim inzet bij:
  • Het ontsluiten van nieuwe databronnen met behulp van NiFi (gestructureerde en ongestructureerde data).
  • Het opwerken van de ontsloten data middels Data Vault van raw data vault naar business data vault.
  • Het ontwikkelen van datamarts op basis van deze data.
  • Je bent verantwoordelijk voor een effectief ontworpen en gerealiseerd DWH, met data pipelines van bron tot eindgebruiker.
  • Je zorgt voor robuust opgezette code met relevante controles op het gebied van processing en datakwaliteit.
  • Je zorgt voor goede in productie name met een geteste en gedocumenteerde oplossing.Dit neem je mee als mindset:
Je bent kritisch en neemt de verantwoordelijkheid voor de sprintresultaten. Ligt een discipline buiten jouw expertisegebied? Geen probleem, ook die pak je op. Je teamgenoten rekenen op jouw ondersteuning en jij helpt andere teamleden zelf-organiserend te worden. Feedback geef je gevraagd en ongevraagd, en krijg jij feedback, dan zie je dat als een kans om te groeien.

Hier ga je werken
Op loopafstand van station Utrecht Centraal bundelen ruim 200 collega´s van de afdeling Data, Innovatie & Analyse hun krachten. Hier werkt een mix van ervaringen en persoonlijkheden, die elkaar graag opzoeken om met elkaar te sparren en kennis te delen. De afdeling geeft gebruikers snel en betrouwbaar inzicht om tot juiste acties te komen door het verzamelen, combineren, analyseren en presenteren van informatie.
Zoek je uitdaging in een innoverende en uitdagende dataomgeving, waar je met de nieuwste tooling kan werken aan complexe datavraagstukken, dan ben jij de Data Engineer BI die we zoeken voor onze team.

Dit zijn de eisen

Om de functie van Data Engineer succesvol uit te voeren beschik je onder andere over:
•              Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding
•              Minimaal 3 jaar ervaring als Data Engineer op een ETL-BI/DWH omgeving – enige EIS
•              Aantoonbare ervaring met datamodelleren: object, conceptueel en dimensioneel datamodel.
•              Kennis van Data Vault 2.0 en Enterprise Architect is een pré.
•              Kennis van Power BI.
•              Kennis van SSAS.
•              Gedegen kennis van SQL/T-SQL.
•              Gedegen kennis van Git en Azure DevOps.
•              Gedegen kennis van datamanagement, data-integratie, deployment automation en versiebeheer.
•              Gedegen kennis van (ETL)tools zoals Informatica PowerCenter, SSIS, BODS of Azure Data Factory.
•              Kennis van Informatica BDM is een pré.
•              Gedegen kennis van dataopslag methoden zoals: HDFS, ADLS, Azure SQL Databases
•              Kennis van Snowflake is een pré.
•              Kennis van Apache NiFi is een pré.


Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Data Engineer BI die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.