thumbnail
thumbnail

Teamleider Jeugd

Midden-Drenthe

Raadhuisplein 1, 9411 NB Beilen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
28-32 Drenthe

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 mei 2025

Uren per week:

28-32

Publicatiedatum:

27 mrt 2024

Organisatie
De gemeente Midden-Drenthe is voortdurend in ontwikkeling. Er werken ongeveer 350 medewerkers. Kenmerkend voor onze organisatie is dat de lijnen met het bestuur kort zijn. Met elkaar zorgen we voor een organisatie die haar inwoners optimaal bedient. We hebben ambitieuze doelen waar we iedere dag hard aan werken. Dat vraagt om inzet, creativiteit én samenwerking met mensen binnen en buiten het gemeentehuis.

Minimumeisen / knock-out criteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als verandermanager;
3. minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met veranderprocessen in een gemeentelijke organisatie;
4. Aantoonbare kennis van de jeugdwet;
5. Aantoonbare kennis van de hervormingsagenda jeugd;
6. Zo snel mogelijk beschikbaar voor 4 dagen op locatie in Beilen;

Gunningscriteria
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als verandermanager (30 punten);
8. minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met veranderprocessen in een gemeentelijke organisatie (30 punten);
9. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente (25 punten);
10. Een afgeronde opleiding in de richting van management en verandermanagement (10 punten).

Uitvraag:
Het team Jeugd is binnen de gemeente Midden-Drenthe verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Zij indiceren en regisseren de zorg voor de jeugd op basis van de Jeugdwet. Het team Jeugd bestaat uit 21 bevlogen medewerkers.

Afgelopen jaar heeft een onderzoek naar de uitvoering een 17-tal ontwikkelopgaves opgeleverd. Een vijftal opgaves zijn inmiddels opgepakt. De komende periode moeten deze worden afgerond en verder geïmplementeerd. De overige opgaves moeten gestructureerd en projectmatig worden opgepakt op basis van een plan van aanpak.

Daarnaast heeft de gemeente een ontwikkelopgave als gevolg van de Hervormingsagenda Jeugd. De teamleider Jeugd speelt een belangrijke rol bij de vertaling van deze inhoudelijke opgave naar de uitvoering. En levert informatie die wordt meegewogen in het bestuurlijke besluitvormingsproces.

Wij zoeken een stevige verandermanager, met ruime ervaring met complexe verandertrajecten. Je bent in staat stevig positie te pakken in het team en in de organisatie, maakt heldere afspraken en stuurt op nakoming van deze afspraken.

Je neemt medewerkers op een constructieve manier mee in inhoudelijke ontwikkelingen en maakt optimaal gebruik van de in het team aanwezige expertise. Je hebt daadkracht en de moed om waar nodig ook minder populaire besluiten te nemen. Je stuurt op integrale samenwerking binnen het sociaal domein met de collega’s van Wmo, Inkomen, Werk en Onderwijs en levert een belangrijke bijdrage aan het vormgeven van het totale jeugddomein in de Gemeente Midden-Drenthe.

Je bent je zeer bewust van je positie op het snijvlak tussen bestuur, beleid en uitvoering en levert een belangrijk aandeel in de vertaling van de inhoudelijke opgaves naar jouw team. In het beleidsproces en in de afstemming met het bestuur zorg je ervoor dat de inbreng vanuit de uitvoering wordt meegewogen in het besluitvormingsproces. Je doet dat vanuit een open, constructieve houding en weet alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Werkzaamheden:

 • Dagelijkse leiding team jeugd en zorg voor de medewerkers

 • Ontwikkelopgaves uit het onderzoek naar de uitvoering afronden, implementeren en borgen

 • Ontwikkelingen op basis van de Hervormingsagenda Jeugd, regionale samenwerkingen en uiteraard de bestuurlijke ambities oppakken, implementeren en borgen

 • Leveren van een bijdrage aan projecten gericht op het versterken van integrale samenwerking binnen de gemeentelijke organisatie en met externe partners/opdrachtnemers

 • Leveren van een constructieve bijdrage aan interne en externe overlegsituaties

 • Afstemming op bestuurlijk en beleidsmatig niveau

 • Teamontwikkeling: nadere invulling geven aan het lopende traject, plan maken voor het vervolg

 • Maandelijkse rapportage van de voortgang aan het management

Functie-eisen:

 • Je bent energiek, daadkrachtig en mensgericht

 • Je weet mensen in beweging te brengen

 • Je stuurt op resultaat

 • Je weet om te gaan met en stevig positie te nemen in een complexe bestuurlijke/politieke setting

 • Je hebt aantoonbare ervaring als verandermanager in een gemeentelijke setting

 • Je hebt kennis van de Jeugdwet en de Hervormingsagenda Jeugd en hebt een visie op de ontwikkelingen binnen het vakgebied

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau

Functieschaal
Deze opdracht is ingedeeld in functieschaal 12 (cao-gemeenten)

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg te bepalen

Planning:
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandag 15 april van 10.00 tot 13.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 12 april bericht. De tweede ronde gesprekken vindt plaats op maandag 22 april 2024. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender daarom de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender via de facturatiemodule van Flextender. Als u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord met deze constructie de opdracht uit te voeren.

 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.

 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.

  • Als de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.

Als de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Teamleider Jeugd die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.