thumbnail
thumbnail
Juridisch medewerker VTH

Midden-Drenthe

Raadhuisplein 1, 9411 NB Beilen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 tot 36 uur Drenthe

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jun 2024

Uren per week:

24 tot 36 uur

Publicatiedatum:

16 nov 2023

Organisatie
De gemeente Midden-Drenthe is voortdurend in ontwikkeling. Er werken ongeveer 300 medewerkers. Kenmerkend voor onze organisatie is dat de lijnen met het bestuur kort zijn. Met elkaar zorgen we voor een organisatie die haar inwoners optimaal bedient. We hebben ambitieuze doelen waar we iedere dag hard aan werken. Dat vraagt om inzet, creativiteit én samenwerking met mensen binnen en buiten het gemeentehuis. Je bent werkzaam op het gebied van de gemeentelijke belastingen en de WOZ en je bent verantwoordelijk voor bezwaar- en beroepsprocedures.

Uitvraag:
Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste collega die graag aan de slag gaat met juridische advisering en kundige en proactieve ondersteuning biedt voor team Omgeving en Veiligheid.

Verder:
Als juridisch medewerker ben je bezig met het opstellen van handhavingsbesluiten op het brede gebied van de leefomgeving. 
Daarnaast ga je aan de slag met het behandelen van zienswijzen, bezwaar en (hoger) beroep en verzoeken om handhaving of voorlopige voorzieningen bij handhavings- en omgevingsvergunningprocedures

 • Je vertegenwoordigt de gemeente tijdens gerechtelijke procedures;

 • Je fungeert als adviseur voor je collega’s, zoals de toezichthouders en vergunningverleners;

 • Je kunt goed omgaan met conflictsituaties en blijft klantvriendelijk;

 • Je bent breed inzetbaar, waarbij je de ene dag bezig bent met handhaving op permanente bewoning of illegale bouwwerken en de andere dag een sluiting van een woning in verband met een wietplantage voorbereidt. 

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding rechten op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als jurist op het gebied van vergunning, toezicht en handhaving;
3. Beschikbaar voor minimaal 24 uur per week;

Selectiecriteria
4. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als jurist op het gebied van vergunning, toezicht en handhaving binnen de overheid (50 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met bezwaar en beroep (25 punten);
6. Aantoonbare werkervaring als jurist VTH bij een gemeente (25 punten).

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent een enthousiaste teamspeler die houdt van aanpakken;

 • Je kunt zelfstandig en zorgvuldig werken en bent besluitvaardig;

 • Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden;

 • Je begrijpt dat je in een bestuurlijke omgeving en voor de samenleving werkt ;

 • Je kunt je goed verplaatsen in de verschillende bestuurlijke rollen;

 • Je hebt een vakgerichte HBO opleiding op het vakgebied.

Competenties

 • Zelfstandig werken;

 • Stressbestendig;

 • Samenwerken;

 • Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling.

Functieschaal
Deze opdracht is ingedeeld in functieschaal 10.   (cao gemeenten).

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.  

Planning:
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op een nader te bepalen moment. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo spoedig mogelijk bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.

 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.

 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.

  • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.

  • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Juridisch medewerker VTH die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.