thumbnail
thumbnail

Testmanager IT Continuïteit

Blaak 40, 3011 TA Rotterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
100
40 Zuid-Holland

Begindatum:

12 aug 2024

Einddatum:

12 feb 2025

Uren per week:

40

Publicatiedatum:

4 jul 2024

Omschrijving van de opdracht

Binnen het Programma IT continuïteit van KVK zijn we opzoek naar een ervaren IT-testmanager met bewezen expertise in het succesvol beheren en uitvoeren van complexe testprogramma's en het leveren van hoogwaardige testoplossingen. Met minimaal 5 jaar ervaring in het IT-veld heb je een diepgaande kennis van testmethodologieën, kwaliteitsborging en projectmanagement. Je bent een resultaatgerichte professional die gedijt in een dynamische omgeving en in staat is om effectief te communiceren met belanghebbenden op alle niveaus. Je sterke leiderschapsvaardigheden stellen je in staat om teams te motiveren, te begeleiden en te inspireren om optimale prestaties te leveren.

Opdracht
1. Verantwoordelijk voor het beheren en leiden van het testprogramma inclusief teststrategie, planning en coördinatie uitvoering;
2.Het bijsturen op basis van scope wijzigingen in het programma plan en waar nodig aanpassen van de teststrategie;
3. Coördineren van multidisciplinaire teams van testers en QA-professionals;
4. Rapporteren over de voortgang van het testprogramma, het identificeren van risico's en het aanbevelen van mogelijke oplossingen aan het management en belanghebbenden;
5. Verantwoordelijk voor (laten) opstellen van (Detail)testplannen, testscenario's;
6. Verantwoordelijk voor het managen van bevindingen;
7. Aanspreekpunt voor testen binnen scope van het programma;
8. Participeert in het QA team.

Specifiek:
- Infrastructuur is na installatie en configuratie getest;
- Disaster Recovery-processen en -procedures succesvol getest met de betrokken teams;
- Teams die verantwoordelijk zijn voor de Disaster Recovery zijn benoemd hebben minimaal één keer een succesvolle disaster recoverytest doorlopen;
- Disaster-recovery processen en -procedures in scope getest zijn;
- Business Continuity Plan is getest adhv recoverytest. De recovery van de geïnstalleerde configuratie, disaster-recovery processen en -procedures in scope zijn getest.

Functieprofiel
1. Testmanagement: Uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en implementeren van teststrategieën, testplannen en testcases. Bekend met diverse testmethodologieën, waaronder Agile, Scrum en Waterfall.
2. Leiderschap: Bewezen succes in het leiden van teams van testers en QA-professionals. Vermogen om teamleden te inspireren, te begeleiden en te ontwikkelen om uitmuntende prestaties te bereiken.
3. Kwaliteitsborging: Grondige kennis van kwaliteitsstandaarden en -processen. Ervaring met het opzetten en handhaven van kwaliteitsrichtlijnen, het uitvoeren van audits en het implementeren van verbeteringsmaatregelen.
4. Stakeholdermanagement: Uitstekende communicatievaardigheden om effectief te communiceren met belanghebbenden op alle niveaus. Ervaring in het opbouwen en onderhouden van succesvolle relaties met klanten, ontwikkelteams en andere belanghebbenden.
5. Projectmanagement: Bekwaamheid in het beheren van testprogramma's van concept tot oplevering. Ervaring met het opstellen van projectplannen, het bewaken van de voortgang, het beheren van risico's en het oplossen van projectgerelateerde uitdagingen.

Kandidaatomschrijving

Analytisch vermogen
Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.

Creativiteit
Bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën.

Deskundigheid
Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

Kwaliteitsgerichtheid
Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk.

Plannen en organiseren
Vertaalt doelstellingen in concrete acties en activiteiten en organiseert middelen en werkzaamheden zodanig dat de gemaakte tijdsplanning wordt behaald.


Let op!: Voorafgaand aan de beoordeling van uw aanbieding wordt deze getoetst op volledigheid en geldigheid aan de hand van de in de uitvraag gestelde eisen en de informatie in het CV. Indien gestelde eisen niet aantoonbaar in het cv zijn te herleiden dan zal deze eis in het antwoord van uw aanbieding worden aangepast. Het resultaat daarvan is dat uw aanbieding of lager scoort in de ranking of terzijde wordt gelegd. U ontvangt hierover een gemotiveerd bericht.

Goed om te weten: screening is onderdeel van de procedure, waarbij ook een social media check plaatsvindt. Zie https://werkenbij.kvk.nl/pages/nl-nl/algemeen/privacyverklaring voor meer informatie hierover.

Interviewplanning

Start publicatie tender: 03-07-2024

Sluiting inschrijving tender: 15-07-2024

Cv beoordeling: 15-07-2024

Gesprekken: tussen 18-07-2024 en 25-07-2024

Gunningsbesluit: 25-07-2024

Voorlopige gunning: 25-07-2024

Startdatum: 12-08-2024

Eisen

Opleiding

Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding

Ervaring

Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Testmanager/Testlead/Testcoördinator in een soortgelijke rol

Ervaring

Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met diverse testmethodologieën op het gebied van Agile, Scrum en Waterfall

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 30 %

Opleiding

Kandidaat heeft een afgeronde opleiding Bedrijfseconomie, Informatiekunde of Informatica

Weging: 25 %

Ervaring

Kandidaat heeft ... jaar aantoonbare ervaring met en kennis van TMAP - Quality for DevOps Teams en ISTQB advanced - Test Management

  • 0 tot 3 jaar (10 %)

  • 3 tot 5 jaar (15 %)

  • 5 jaar of meer (25 %)

Weging: 25 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Het interview heeft een tweeledig doel.

Allereerst toetsen we de kennis en ervaring van de kandidaat. Basis hierin vormt het eerder ingediende CV in relatie tot de uitvraag. Een negatieve afwijking leidt tot bijstelling van de eerdere beoordeling die heeft geleidt tot de uitnodiging voor het interview en kan leiden tot uitsluiting van de verdere procedure.

Vervolgens gaan we met de kandidaat in gesprek om te toetsen hoe de benodigde competenties terugkomen in de manier hoe hij/zij binnen de opdracht het werk zal gaan doen en wat hij/zij aan vaardigheden meebrengt om dit juist te doen.

Zeer goed 20% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer goed aan in relatie tot de opdracht. Alle elementen en aspecten van de competenties zijn volledig inhoudelijk aansprekend en zeer goed beantwoord. Er worden inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die volledig aansluiten bij de opdracht van KVK.

Goed 10%  – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat goed aan in relatie tot de opdracht. De meeste elementen en aspecten van de competenties zijn inhoudelijk aansprekend en goed beantwoord. Er worden inhoudelijk specifieke en relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die goed aansluiten bij de opdracht van KVK.

Voldoende 3% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat voldoende aan in relatie tot de opdracht. De elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. Er worden geen inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die duidelijk aansluiten bij de opdracht van KVK.

Onvoldoende 0%  – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer beperkt aan in relatie tot de opdracht. Niet alle elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. De Kandidaat geeft naar het oordeel van het beoordelingsteam te weinig of geen inhoudelijk antwoord op de gestelde vragen.

Weging: 20 %

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 / britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Britt Emmen
Britt Emmen
Opdracht Adviseur

Ben jij de Testmanager IT Continuïteit die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.