thumbnail
thumbnail
Test Engineer

Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn, Nederland

ICT
Sluit vandaag
€ 100,00
32-40 Gelderland

Publicatiedatum:

21-09-2022

Sluitingsdatum:

27-09-2022

Begindatum:

10-10-2022

Einddatum:

09-10-2023

Uren per week:

32-40

Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.


Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team Viewer Regels op de Kaart is op zoek naar een Test Engineer.

Het Kadaster is ketenpartner in het Digitaal Stelsel van de Omgevingswet (DSO). We zijn samen met andere ontwikkelpartners georganiseerd in operationele beheerorganisaties (OBO’s). De diensten die de verschillende OBO’s ontwikkelen en beheren, vormen de operationele keten van het DSO-LV.

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. De Omgevingswet is een bundeling van 26 wetten en regels over ruimtelijke ordening, wonen, infrastructuur, milieu, water en natuur. De Omgevingswet moet verheldering en efficiëntie bieden. Een samenhangende benadering moet leiden tot een goede en duurzame fysieke leefomgeving.

De teams binnen de OBO’s werken nauw samen om de gewenste functionaliteit voor het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet te realiseren. In dat programma werken verschillende organisaties op een Agile wijze samen op basis van het SAFe framework. Dat betekent onder andere dat er wordt gewerkt in sprints van 2 weken en Program Increments van een kwartaal. 

De Viewer Regels op de Kaart is de GEO-viewer van het DSO Omgevingsloket. De viewer maakt het mogelijk om op te zoeken welke regels gelden voor een specifieke activiteit op een bepaalde locatie. Deze regels zijn te bekijken in samenhang met regels die in voorbereiding zijn en regels die in de nabije toekomst gaan gelden. Ook is het mogelijk om regels te bekijken die in het verleden geldig waren.

Opdrachtomschrijving
Als Test Engineer draag je zorg voor de kwaliteit van de opgeleverde software producten van het team. Je houdt je bezig met de testautomatisering en het onderhouden van de regressietest. Waar nodig voer je testwerkzaamheden zelf uit. Het deployen van nieuwe software wordt door de testers gedaan en je houdt daar ook de release notes voor bij.


Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Robot Framework;
 • Html/CSS
 • Git, Jenkins.
 • Jira;
 • Agile/Scrum.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Opzetten/uitvoeren van testautomatisering, waar nodig in samenwerking met de andere testers en ontwikkelaars in het team;
 • Het toepassen van testautomatisering in de ontwikkelstraat t.b.v. Continuous Integration en Continuous Delivery, in samenwerking met de ontwikkelaars;
 • Ontwerpen van testspecificatie, beheren van de testbasis;
 • Toepassen en bijhouden van teststandaarden;
 • Uitvoeren van functionele en regressietesten op de applicaties;
 • Sparren over ontwerpkeuzes / toekomstbestendige oplossingen;
 • Het uitvoeren van deployments en het bijhouden van release notes;
 • Kritische houding richting kwaliteit en standaarden voor een beheersbaar eindproduct;
 • Werken in een SAFe/Agile omgeving (o.a. deelnemen aan Scrum en Program Increment events);

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Test Engineer die deze organisatie zoekt?