thumbnail
Release Train Engineer

Kadaster

George Hintzenweg 77, 3068 AX Rotterdam, Nederland

ICT
Sluit morgen
€ 110,00
32-40 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

25-07-2022

Sluitingsdatum:

15-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

28-02-2023

Uren per week:

32-40

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer, helaas door COVID 19 voorlopig nog voornamelijk vanuit huis, al zijn er in overleg met manager en team mogelijkheden op locatie te werken. Om even je zinnen te verzetten kan je hier met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.


Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team KLIC is op zoek naar een Release Train Engineer.

Via KLIC (Kabels en Leidingen Informatie Centrum) verstrekt het Kadaster informatie over de ligging van kabels en leidingen. Het doel van KLIC is graafschade te voorkomen. Bij machinale graafwerkzaamheden is het wettelijk verplicht vooraf een KLIC-melding te doen. Of het nu gaat om een graafmelding, calamiteitenmelding of oriëntatieverzoek; met de KLIC viewer bekijk je digitale informatie over kabels en leidingen. Voor het bekijken en afdrukken van die informatie zijn er verschillende manieren: via hybride apps, online browsers of via desktop applicaties.

Het KLIC DevOps team beheert en ontwikkelt een complexe Java backend en viewers op verschillende platforms om de informatieleveringen mee te kunnen bekijken. De applicaties bieden oplossingen voor zowel particuliere als professionele gebruikers. Het team is een ervaren groep professionals dat nauw samenwerkt met de functioneel beheerders en het product management.

Opdrachtomschrijving
Als RTE bij KLIC ben je de Agile coach en de drijvende kracht die het IT-team, Business en Stakeholders in beweging brengt en laat groeien in hun samenwerking, Agile volwassenheid en de DevOps werkwijze. Je zorgt voor de juiste voorwaarden voor een continue IT delivery en een voortdurende focus op verbeteringen in de processen. In jouw rol organiseer je en faciliteer je de Agile events, zoals PI-events, inspect en adapt meetings en sprintwisseldagen. Je werkt hierbij nauw samen met de Product Manager en de systeemarchitect. Samen werk je aan de inrichting van een succesvolle en efficiënte organisatie, met rollen en teams in een Agile delivery model. Vanwege de vacante rol van Scrummaster, neem je deze als dubbelrol waar voor het IT-team.

Daarnaast voer je projectmatige werkzaamheden uit, zoals het maken en bewaken van realisatieplanningen, budgetbeheer, het deelnemen in verschillende overleggroepen en maken van rapportages.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • MS Office toepassingen;
 • MS Teams;
 • Jira;
 • Miro;
 • ServiceNow;.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Zorgen voor de fasering en oplevering van grote projectdelen in afstemming met externe stakeholders;
 • Overall sturing en bewaking (regievoering) van de processen en planningen in samenwerking met Product Management en Functioneel Beheer;
 • Optreden als Scrum Master voor het IT-team;
 • Deelnemen in overleggroepen m.b.t. project, processen en externe afstemming.

Taken

 • Agile coaching van IT-teams, business en stakeholders;
 • Het organiseren van Scrum- en Agile events;
 • Kaders bewaken en pro-actief maatregelen treffen;
 • Project risico management;
 • Budgetbeheer en rapportages;
 • Bijhouden van de wijziging (change order) administratie;
 • Ontwikkelingen van ondersteunende projecten volgen.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Release Train Engineer die deze organisatie zoekt?