thumbnail
thumbnail
DevOps (DataOps) Engineer DSO 2 x

Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn, Nederland

ICT
Sluit vandaag
€ 105,00
32-40 uur Gelderland

Publicatiedatum:

21-09-2022

Sluitingsdatum:

26-09-2022

Begindatum:

03-10-2022

Einddatum:

31-03-2023

Uren per week:

32-40 uur

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Voor het DSO monitoring team zijn we op zoek naar DevOps (DataOps) Engineers.

Het Kadaster is ketenpartner in het Digitaal Stelsel van de Omgevingswet (DSO). We zijn samen met andere ontwikkelpartners georganiseerd in operationele beheerorganisaties (OBO’s). De diensten die de verschillende OBO’s ontwikkelen en beheren, vormen de operationele keten van het DSO-LV.

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. De Omgevingswet is een bundeling van 26 wetten en regels over ruimtelijke ordening, wonen, infrastructuur, milieu, water en natuur. De Omgevingswet moet verheldering en efficiëntie bieden. Een samenhangende benadering moet leiden tot een goede en duurzame fysieke leefomgeving.

De teams binnen de OBO’s werken nauw samen om de gewenste functionaliteit voor het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet te realiseren. In dat programma werken verschillende organisaties op een Agile wijze samen op basis van het SAFe framework. Dat betekent onder andere dat er wordt gewerkt in sprints van 2 weken en Program Increments van een kwartaal. 

De dienst TBO-monitoring gaat over de tooling voor het bewaken van de technische en functionele werking van het DSO-LV. We hebben hiervoor een aantal dashboards ontwikkeld die nog een verbeterslag kunnen gebruiken en we zijn bezig met het opzetten van een nieuw dashboard voor het weergeven van allerhande informatie over de inhoud van het DSO-LV.  Voor het uitbreiden en door ontwikkelen van deze tooling zijn wij op zoek naar twee DevOps Engineers.

Opdrachtomschrijving
- Aansluiten van alle ketencomponenten (databronnen), i.s.m. de ketenpartners.

- Ontwikkelen en beheren van het DSO-LV AKS data cluster.

- Ontwikkelen en beheren van de Azure Synapse SaaS oplossing.

- Ontwikkelen en beheren van PowerBI dashboards en rapportages, i.s.m. de stakeholders.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Container/Orchestration technologie (Docker/Kubernetes);
 • Network tooling en concepten (proxy’s, ssl, etc);
 • CI/CD tooling (Gitea, Jenkins);
 • Monitoring tooling (Prometheus, Grafana, Kibana, Event Hub);
 • EDW tooling (KAFKA, Blob Storage, Azure Synapse, CosmosDB, PowerBI)
 • Python;
 • PromQL;
 • NoSQL;
 • openMetrics, OpenTelemetry;
 • Issue tracking (Jira).

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Aansluiten van verdere ketencomponenten, i.s.m. het DSO LV Monitoring team en de ketenpartners;
 • Uitbreiden en door ontwikkelen EDW tooling, met name Azure Synapse/PowerBI;
 • Opleveren gewenste monitoring data, dashboards en rapportages aan stakeholders.

Taken

 • Sparren over ontwerpkeuzes / toekomstbestendige oplossingen;
 • Peer-reviewing en borgen van kennis (documentatie en kennisdeling);
 • Afstemmen met PO en Senior Integratiespecialist;
 • Afstemmen met en implementeren bij de ketenpartners;
 • Het uitvoeren van onderhoud en het verhelpen van bugs en verstoringen.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de DevOps (DataOps) Engineer DSO 2 x die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.