thumbnail
thumbnail
Adviseur Product en Procesbeheer

Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn, Nederland

Beleidsadvies
Sluit over 2 dagen
€ 100,00
36 Gelderland

Publicatiedatum:

21-09-2022

Sluitingsdatum:

29-09-2022

Begindatum:

10-10-2022

Einddatum:

09-10-2023

Uren per week:

36

Het Kadaster
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. Om al die data goed te kunnen ontsluiten naar buiten als open data heeft het Kadaster PDOK, hét platform voor hoogwaardige GEO data. Op dit platform onsluiten we naast de data van het Kadaster ook veel datasets van andere (overheids)partijen in Nederland.

Omschrijving project waarbinnen de medewerker te werk wordt gesteld:
Het Kadaster zoekt een Adviseur Product en Procesbeheer voor Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK). PDOK is verantwoordelijk voor het adviseren over beheer en ontsluiten van Geo datasets met diverse koppelvlakken voor interne en externe klanten. Middels een intake wordt met de klant besproken wat de wensen zijn, waarna jij adviseert wat de beste oplossing is en zorgdraagt voor een soepel proces van intake, offerte tot realisatie. Jij bent vanuit het team het aanspreekpunt voor de bronhouder van data.

Je ben iemand die goed bekend is in wereld van geodata en het verstrekken van datasets met services (OGC en W3C standaarden), kennis en ervaring heeft binnen het werkveld Informatie Management en/of Informatie Techologie en die beschikt over uitstekende kennis op het gebied van datasets en datakoppelvlakken, of in staat is zich deze kennis snel eigen te maken.

Iemand die in staat is een vertaalslag van doelen naar resultaten te maken en weet hoe het gewenste resultaat op efficiënte wijze te realiseren. Je bent gericht op het leveren van optimale kwaliteit, neemt graag initiatieven, anticipeert op kansen en beschikt over een uitstekend lerend vermogen.

Daarbij werk je graag samen met anderen en lever je een bijdrage aan het gemeenschappelijk resultaat. Je kunt makkelijk de vertaalslag maken van de gebruikerswensen van opdrachtgevers naar IT-oplossingen of producten, dit duidelijk maken aan het ontwikkelteam waar je deel van uit maakt.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn: 

Tot je taken zullen daarom behoren het scherp krijgen van de requirements voor de services en het uitwerken van deze requirements in features en user stories. Het actief afstemmen van de planning en de prioritering van de features met de opdrachtgever en dit duidelijk maken aan het IT-team.

  • Je functioneert als aanspreekpunt voor de bronhouders van data;
  • Je bent de schakel tussen de opdrachtgevers, business en IT;
  • Je vertaald de behoefte van de bronhouder naar een offerte, en draagt zorg voor de uitvoering van de afgesproken werkzaamheden binnen de afgesproken kaders.
  • Je bent sparringpartner voor Productmanager en directe  collega’s;
  • Bij kansen en problemen werk je oplossingsgericht door jouw inzicht in de benodigde functionaliteit van diensten en applicaties;
  • Het in afstemming met de opdrachtgever opstellen van use-cases en user-story’s;
  • Je denkt mee over het optimaliseren en instant houden van het dataplatform;
  • Het analyseren van de business performance o.a. op basis van vooraf gestelde KPI’s en hier in samenspraak met productmanager waar mogelijk proactief op acteren.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur Product en Procesbeheer die deze organisatie zoekt?