thumbnail
thumbnail

Toetskundige

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 90,00
36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 feb 2024

Einddatum:

31 jan 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

21 nov 2023

Type inzet
Bij deze aanvraag gaat het om een werkrelatie op basis van een resultaatgerichte opdrachtdefinitie. De uitvoering vindt plaats vanuit van de vakinhoudelijke professionaliteit, zelfstandigheid, kennis en vaardigheden (expertise) van de kandidaat. Er is geen sprake van inzet op basis een arbeidsverhouding en dient ook niet als zodanig te worden aangemerkt. De opdracht start op het moment dat de kandidaat start en de opdracht stopt op het moment dat het resultaat door de politie goedgekeurd is (decharge). Tussentijds evaluatie zal periodiek en in afstemming plaatsvinden.

De aanvraag staat open voor alle aanbieders, zowel detacheringsbureau's als ZZP-ers worden uitgenodigd om te reageren.

Voor deze opdracht is een betrouwbaarheidsonderzoek (BO) van toepassing. Een positief besluit is een vereiste voor het uitvoeren van deze opdracht.

De Opdracht betreft de inhuur van een toetskundige voor het monitoren, borgen en herzien – waar nodig – van onderwijs en examinering voor het hoger politieonderwijs (HPO).

Vanuit de Onderwijsondersteuning zal de toetskundige de sector en teams ondersteunen bij toetskundige vraagstukken en het uitvoeren en monitoren van het toetsbeleid. Als Toetskundige adviseert de kandidaat de docenten bij de constructive alignement in het curriculum en het borgen van het eindniveau van de opleidingen. 

Doelstelling
De toetskundige adviseert docenten bij de uitvoering van de examendocumenten en draagt bij aan de borging van de kwaliteit van de examinatoren. Als lid van de toetscommissie, borgt de kandidaat de kwaliteit van toetsing en examinering.

Met het oog op de accreditatie (week 4 van 2024) van het onderwijs houdt de kandidaat zicht op de kwaliteitsverbeteringen die al gerealiseerd zijn én geeft hij/zij toetskundig advies en ondersteuning waar er ruimte is voor aanvullende verbeterslagen, mede op basis van de uitkomsten van deze visitatie.

De toetskundige ondersteunt zelfstandig docenten bij toetskundige vraagstukken, levert relevante toetskundige documenten op, monitort het toetsbeleid en voert deze uit.

Daar waar nodig, begeleidt de toetskundige, docenten effectief in hun didactische ontwikkeling en het kwalitatief afnemen van examens.

Verantwoordelijkheden
De toetskundige is, samen met de toetscommissie, verantwoordelijk voor de uitvoering en monitoring van het toetsbeleid. Ook is de toetskundige verantwoordelijk voor een actieve bijdrage aan kwaliteitsverbetering van examinering.

Contacten
Voornamelijke interne contacten

Opleiding

Eis:
De kandidaat heeft een erkend, volwaardig en volledig afgeronde diploma op minimaal WO niveau.

Wens:

De kandidaat heeft een erkend, volwaardig en volledig afgeronde diploma op minimaal WO niveau in de richting Onderwijskunde of Onderwijswetenschappen.

Professionele kennis en werkervaring

Eis:
De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring binnen het Hoger Onderwijs in een onderwijskundige rol.

Wensen

 • De kandidaat heeft aantoonbaar expertise op het gebied van toets- en onderwijskunde;

 • De kandidaat heeft ervaring met het implementeren van onderwijskundige ontwikkelingen / vernieuwingen binnen het Hoger Onderwijs;

 • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met een accreditatieproces voor het hoger onderwijs;

 • De kandidaat heeft aantoonbaar werkervaring op het gebied van toetsing en examinering op bachelor niveau, zoals opstellen en/of monitoren van het toetsbeleid en het ontwikkelen van toetsing;

 • De kandidaat heeft aantoonbaar werkervaring op het gebied van toetsing en examinering op bachelor niveau, zoals opstellen en/of monitoren van het toetsbeleid en het ontwikkelen van toetsing;

 • De kandidaat heeft aantoonbaar werkervaring met het ondersteunen en begeleiden van docenten, zoals adviseren bij toetskundige vraagstukken en het verzorgen van bijeenkomsten docentprofessionalisering;

 • De kandidaat heeft aantoonbaar werkervaring op het gebied van resultaatgericht werken en presteren, zoals agile werken;

 • De kanidaat heeft aantoonbaar werkervaring in het ontwikkelen van blended onderwijs met passende digitale leermaterialen.

Competenties

 • Creativiteit

 • Flexibel gedrag

 • Organisatievermogen

 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

 • Systeemdenken

 • Samenwerken

 • Vakmanschap

 • Resultaatgericht

 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Toetskundige die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.