thumbnail
thumbnail

IV Expert HRM

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 120,00
36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 jun 2023

Einddatum:

30 mei 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

10 mrt 2023

Type inzet
Wij richten ons met deze aanvraag tot álle potentiële aanbieders/inschrijvers; zowel aanbieders die een kandidaat offreren, als ZZP'ers die zichzelf offreren. 

Bij deze aanvraag gaat het om een werkrelatie op basis van een resultaatgerichte opdrachtdefinitie. De uitvoering vindt plaats vanuit van de vakinhoudelijke professionaliteit, zelfstandigheid, kennis en vaardigheden (expertise) van de kandidaat. Er is geen sprake van inzet op basis een arbeidsverhouding en dient ook niet als zodanig te worden aangemerkt. De opdracht start op het moment dat de kandidaat start en de opdracht stopt op het moment dat het resultaat door de politie goedgekeurd is (decharge). Tussentijds evaluatie zal periodiek en in afstemming plaatsvinden.

Omschrijving van de opdracht
De Dienst Informatiemanagement van de Nationale Politie voert verschillende taken uit, waaronder functioneel beheer, advisering, relatie- en service level management, gegevensgebruik en –beheer. Ook bewaken we de kwaliteit en integriteit van vastgelegde gegevens. Wij werken volgens het Scaling Agile Model Politie ter ondersteuning van het snel en wendbaar realiseren van de gewenste informatievoorziening.

Bij de Dienst Informatiemanagement werken landelijk ruim 600 collega's. Vanuit Afdeling Advies werk je gedeconcentreerd voor de business. De politie en het politiewerk is dynamisch en voortdurend in ontwikkeling .

De afdeling Human Resource Management (HRM) is sterk in beweging. Voor veel bedrijfsprocessen is de IV verouderd of nooit goed ingericht. Daarom zoeken wij versterking voor het HR-domein voor het inrichten en implementeren van het nieuwe HR systemen zijn we op zoek naar IV-expert.

Als IV-expert ben je medeverantwoordelijk voor het adequaat laten werken van de informatievoorzieningsketen, van beleidsthema's tot applicaties en systemen. Je adviseert bij de intake, vormgeving en uitvoering van IV-trajecten die betrekking hebben op de portefeuille waarvoor je werkzaam bent. Je zorgt voor een goede vraagarticulatie op IV-verbeterings- en vernieuwings-vraagstukken en verricht de benodigde analyses en vooronderzoeken. Ook draag je bij aan de uitwerking van epics en features. Daarnaast houd je je bezig met het definiëren en uitwerken van (non)functionele gebruikersspecificaties en het borgen van de inrichting van de informatieprocessen. Je focus ligt op een onderdeel van de totale vraagstelling. Vanuit jouw kennis op dit onderdeel draag je proactief kennis over aan je collega's die hiervoor werkzaam zijn. Daarbij zorg je voor een effectieve werkuitvoering overeenkomstig de vastgestelde planning. Bij dit alles houd je rekening met de ontwikkelingen binnen het IV-landschap. Dit doe je door onder andere deel te nemen aan in- en externe netwerken van specialisten.

Het IV-landschap van de bedrijfsvoering binnen de politie is sterk in beweging. De komende jaren staan in het teken van het vernieuwen, verbeteren en vervangen van grote delen van het bestaande IV-landschap door bewezen state-of-the art en gebruiksvriendelijker IV-oplossingen (suites). Integraal, wendbaar, standaard en betaalbaar. De architectuurkaders, de doelarchitectuur, de strategie en de roadmap zijn gereed. Het Programma Modernisering Informatievoorziening Bedrijfsvoering (MIB) richt zich op het verwerven, selecteren, implementeren, migreren en in beheer nemen van de nieuwe oplossingen.

Doelstelling
Jij begrijpt als expert informatievoorziening dat stilstand achteruitgang is. Technologische ontwikkelingen en de snel veranderende wereld van digitalisering en globalisering hebben een grote invloed op criminaliteit en veiligheid en daarmee ook op de wijze waarop de politie haar werk uitvoert. ICT dringt steeds verder door in de kern van het politiewerk.

Als IV expert heb je de volgende doelstellingen:

 • De werelden van politieoperatie en informatievoorziening bij elkaar brengen en verbinden;

 • De bestaande informatievoorziening optimaliseren en vernieuwen;

 • Nieuwe concepten ontwikkelen en het politiewerk daarmee naar een nóg hoger niveau brengen.

(Deze resultaten zullen tijdens het verificatiegesprek specifieker worden vastgesteld in het kader van de wet DBA)

Verantwoordelijkheden
Jij staat als expert informatievoorziening midden in deze wereld. Vanuit die positie haal en krijg jij opdrachten van collega’s die een nieuwe voorziening willen ontwikkelen of een al in werking zijnde product willen verbeteren. Dat varieert van een nieuwe toepassing voor de agenten op straat tot een advies over de consequenties van de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het is aan jou om zulke wensen concreet te maken. Dat doe je door realisatietrajecten te begeleiden en informatieprocessen te borgen. Een uitdagende klus die jij weet te klaren.

Verder:

 • Adviseer je over informatievraagstukken op basis van vakinhoudelijk onderzoek, analyses en plannen; - Vertaal je samen met de coördinerend businessexpert plannen naar individuele werkafspraken;

 • Definieer je (non-)functionele gebruikersspecificaties en werk je aan de uitvoering van informatiebeveiligingsbeleid en -maatregelen;

 • Stel je IV-epics, capability’s en user story’s op.

Contacten
Je hebt een goed ontwikkeld extern netwerk en bent in staat om intern een netwerk op te bouwen, te onderhouden en uit te breiden.

Opleiding
Kandidaat heeft een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur in de richting van Bedrijfskundige Informatica, Bedrijfskunde of Bestuurskunde. Losse (deel)certificaten worden niet als gelijkwaardig gezien.

Professionele kennis en werkervaring

Eisen:

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als IV-expert of vergelijkbare functie in een complexe omgeving, waaronder minimaal 3 jaar IV-werkervaring bij een overheidsorganisatie.

 • Aantoonbare werkervaring in het schrijven van een programma van eisen voor een aanbesteding - Aantoonbare werkervaring als gesprekspartner op tactisch en operationeel niveau

 • Aantoonbare werkervaring met IV-oplossingen binnen HRM

 • Aantoonbare werkervaring met het HR domein

 • Aantoonbare werkervaring met scrum/(scaled)agile werken Wensen:

 • Aantoonbare werkervaring met het vakinhoudelijk coachen van collega's

 • Aantoonbare werkervaring met informatiearchitectuur en informatiebeveiliging

 • Aantoonbare werkervaring op conceptueel niveau in de specialismen architectuur, informatiebeveiliging en requirements analyse

Competenties

 • Probleemanalyse;

 • Leervermogen;

 • Initiatief;

 • Samenwerken;

 • Maatschappelijke-oriëntatie;

 • Organisatiesensitiviteit;

 • Overtuigingskracht;

 • Klantgerichtheid;

 • Netwerkvaardigheid;

 • Flexibel gedrag;

 • Mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de IV Expert HRM die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.