thumbnail
thumbnail
Beleidsmedewerker

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 90,00
36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 nov 2022

Einddatum:

31 okt 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

21 sept 2022

Kijkende naar de inhoud van deze aanvraag en de Wet DBA, leent deze aanvraag zich er niet voor om door een ZZP'er uitgevoerd te worden.

De Financial Intelligence Unit - Nederland (FIU-Nederland) levert op nationaal en internationaal niveau een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. Op basis van de Wwft is FIU dé aangewezen organisatie waar meldingsplichtige instellingen ongebruikelijke transacties dienen te melden. Jaarlijks worden zo’n 1.2 miljoen meldingen van ongebruikelijke transacties opgenomen in een streng beveiligde database. FIU-Nederland onderzoekt en analyseert deze gegevens om witwassen, financiering van terrorisme en onderliggende misdrijven te voorkomen en op te sporen.

De Financial Intelligence Unit (FIU)-Nederland is als zelfstandig orgaan van de Staat der Nederlanden, beheersmatig ondergebracht bij de politie. Medewerkers zijn aangesteld binnen de Landelijke Eenheid en tewerkgesteld bij FIU-Nederland. De FIU-Nederland is tevens de FIU voor Caribisch Nederland.

De FIU-Nederland maakt onderdeel uit van een internationaal netwerk van meer dan 164 FIU’s en opereert in een publiek- en privaatrechtelijke context.

Zomaar een werkdag;

“Je reist in alle vroegte met de trein naar Brussel om daar, samen met het hoofd FIU-Nederland, deel te nemen aan een overleg met de EU FIU's en de Europese Commissie. Je bereidt je onderweg alvast voor op de conference call die je die avond nog hebt met enkele collega's uit Europa. Met hen bespreek je hoe je een proces beschrijft waarmee de governance van een IT-systeem voor EU FIU’s voldoende garanties biedt voor het veilig kunnen delen van informatie. Er zit een stevige deadline op, want over twee weken moeten de documenten beschikbaar zijn. Morgen is er ook een overleg op het Ministerie van Justitie en Veiligheid over het nieuwe pakket Europese wetgeving dat in Brussel in de maak is en van invloed is op de FIU. In dit overleg leg je aan het ministerie uit wat voor de FIU belangrijk is in de Europese onderhandelingen. Je checkt snel of er nog nagekomen stukken zijn. Daarnaast ontvang je een verzoek van het ministerie om met enige spoed een bijdrage te leveren aan de beantwoording van Kamervragen. Hoog tijd om met je beleidscollega’s af te stemmen.”

Als beleidsadviseur met de portefeuille EU, ben je verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van de beleidsmatige inzet van de FIU-Nederland op Europees niveau. Samen met vier andere beleidsadviseurs en juristen werk je in een complexe omgeving waar bestuurlijke en juridische beleidskwesties dagelijks uitdagingen bieden. Je bent een deskundige en vaardige gesprekspartner voor het MT en vakkundig schrijver. Je bouwt en onderhoudt een effectief netwerk met vakgenoten van met name andere Europese FIU’s en bij de netwerkpartners zoals ministeries, opsporingsdiensten en toezichthouders, die een taak hebben binnen het domein van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de opsporing.  Je  signaleert tijdig voor de FIU-Nederland relevante ontwik met goed beargumenteerde adviezen hkelingen op Europees niveau, analyseert nieuwe wetgeving en zo ondersteun je gevraagd en ongevraagdet hoofd FIU. Daarbij zorg jij ervoor dat de FIU-Nederland een stevige rol speelt op in de samenwerking met andere Europese FIU’s. Tenslotte ben je direct betrokken bij het operationele werk van de FIU-Nederland om wet- en regelgeving toepasbaar te vertalen naar bevoegdheden en beleidsregels voor de uitvoering.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsmedewerker die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.