thumbnail
thumbnail
Adviseur privacy - projectleider

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, Nederland

Project- en Programmamanagement
Sluit over 6 dagen
€ 80,00
36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

24-01-2023

Sluitingsdatum:

03-02-2023

Begindatum:

13-03-2023

Einddatum:

29-02-2024

Uren per week:

36

Omschrijving van de opdracht
Weet jij alles van privacywetgeving en vind je het leuk om deze kennis toe te passen binnen de politie? Dan ben jij de juiste kandidaat voor de functie van adviseur privacy-projectleider. De eenheid Oost-Brabant politie zoekt een adviseur privacy – projectleider die een bijdrage wil leveren aan de privacy doelstellingen van de eenheid.

Wat ga je doen?
Binnen ons team hebben we ruimte voor de inhuur van 1 Fte adviseur privacy-projectleider om samen met onze twee privacyfunctionarissen de schouders te zetten onder de advisering op privacyvraagstukken binnen de gehele eenheid inclusief de advisering op de roadmaps privacy. De roadmap is een strategische planning om te komen tot privacy volwassenheidsniveau 3. Omdat de politie gegevensbescherming belangrijk vindt is een landelijk intensiveringsprogramma privacy gestart. Dit programma omvat een thematische fasering met te behalen doelstellingen. Als projectleider jaag jij het behalen van de privacy doelstellingen van onze eenheid na, mede het (zij)sturing geven op (landelijke) uitvoering van het intensiveringsprogramma. Je creëert samenhang tussen de landelijk uit te voeren verbeteringen in samenloop met uitvoering op de eenheden, bijvoorbeeld: harmonisering van verbeteringen op autorisaties en eenduidigheid in monitoring met sturingsinstrumenten zoals overzichten en rapportages). Samen met de privacyfunctionarissen bevorder je daarnaast de kennis & awareness op alle niveau’s binnen onze eenheid door het actief overbrengen van AVG- en Wpg kennis.

Jouw inzet draagt ertoe bij dat de eenheid voldoet aan de gestelde privacy normen. De werkzaamheden spelen zich af in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je bent in staat om snel een functioneel netwerk op te bouwen en participeert in diverse overleggen. Je werkt nauw samen met collega’s uit het taakveld privacy en het landelijke intensiveringsprogramma.

Waar ga je werken?
De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit Den Bosch. De staf van Eenheid Oost-Brabant bestaat uit de afdelingen Politieprofessie, Control, Bestuursondersteuning, Veiligheid, Integriteit en Klachten en Communicatie. Vanuit de staf wordt ingezet op integrale advisering. Dit betekent dat vaak meerdere medewerkers vanuit de staf een rol kunnen spelen bij de ondersteuning van de lijn.

Wie ben jij?
Jij staat stevig in je schoenen en onder hoge druk kun je de juiste keuzes en afwegingen maken. Mogelijke risico's en knelpunten op het gebied van privacy herken je in een vroeg stadium en je weet hiermee om te gaan. Je bent in staat om op te treden als adviseur die oog heeft voor zowel organisatie- als privacybelangen. Je bent analytisch en met je deze vaardigheden draag je oplossingen aan. Ook heb je overtuigingskracht en kun je jezelf zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken. Verder heb je een hoge mate van zelfstandigheid. Je bent alert op nieuwe informatie, toont initiatief en je bent oplossingsgericht. Je kunt goed samenwerken, draagt kennis en vaardigheden over en je stimuleert anderen om verbeteringen door te voeren. Uiteraard ben je organisatiesensitief en heb je oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. De wereld van privacy is altijd aan verandering onderhevig. Je kunt goed omgaan met deze ontwikkelingen en hebt een flexibele instelling.

Daarnaast vragen wij:

 • een HBO-diploma in juridische richting;

 • bij voorkeur een certificering op het terrein van de privacy wet- en regelgeving (CIPPE /CIPPM);

 • affiniteit en/of ervaring op het gebied van de privacy wet- en regelgeving (AVG en/of Wpg);

 • minimaal 1 jaar ervaring met advies en projectwerkzaamheden binnen een grote organisatie in het juridische werkveld;

 • ervaring in het bevorderen van kennis & awareness, voor een groep staan is voor jou geen probleem

Doelstelling

 • De projectleider zorgt dat aan het eind van de opdracht de roadmaps up-to-date zijn en de lijnverantwoordelijken dit proces voor het volgende jaar zelfstandig uit kunnen voeren.

 • Daarnaast bevorder je in de rol als adviseur samen met de privacyfunctionarissen de kennis & awareness binnen onze eenheid door het actief overbrengen van AVG- en Wpg kennis.

Verantwoordelijkheden

 • Jouw inzet draagt ertoe bij dat de eenheid voldoet aan de gestelde privacy normen, daaronder vallen ook de roadmaps.

 • Je vertaalt het landelijk beleid in acties die door de sectoren kunnen worden opgepakt (roadmap)

 • Advisering over vraagstukken op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet politiegegevens en overige wet- en regelgeving rond het gebruik van informatie.

 • Verhogen van de bewustwording bij medewerkers op het thema Privacy.

 • Deelname aan landelijke overlegstructuur

Contacten
Intern in onze eenheid als in de landelijke politieorganisatie.

Opleiding

 • HBO diploma (eis)

Professionele kennis en werkervaring

 • Een HBO-diploma in juridische richting (eis);

 • Minimaal 1 jaar ervaring met advies en projectwerkzaamheden binnen een grote organisatie, bij voorkeur op het juridische werkveld (eis);

 • Bij voorkeur een certificering op het terrein van de privacy wet- en regelgeving (CIPPE /CIPPM) (wens);

 • Affiniteit en/of ervaring op het gebied van de privacy wet- en regelgeving (AVG en/of Wpg) (wens);

 • Ervaring met het in werking brengen van privacybeheersing (AVG en/of Wpg) in een grote overheidsorganisatie (wens);

 • Ervaring als juridisch adviseur, bijvoorkeur opgedaan in grote (1000+) organisaties (wens);

 • Ervaring in het bevorderen van kennis & awareness, voor een groep staan is voor jou geen probleem (wens);

 • Bij voorkeur bekend zijn met de Wet politiegegevens, de politieorganisatie, de werkprocessen binnen de politie en haar informatievoorziening en cultuur (wens)

 • Je kunt op- en met alle niveaus goed communiceren

Competenties

- Klantgerichtheid
- Netwerkvaardigheid
- Organisatiesensitiviteit
- Overtuigingskracht
- Systeemdenken
- Visie
- Flexibel
- Communicatief in woord en geschrift

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur privacy - projectleider die deze organisatie zoekt?