thumbnail
thumbnail
Communicatieadviseur

Huizen

Graaf Wichman 10, 1276 KB Huizen, Nederland

Communicatie
Deze inhuuropdracht is verlopen
€95
24 - 28 Noord-Holland

Publicatiedatum:

21-01-2023

Sluitingsdatum:

26-01-2023

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

24 - 28

Opdrachtgever
Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening 'Goed geregeld, graag gedaan!'

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Opdracht
Je ontwikkelt communicatiestrategieën en voert ze uit. Je signaleert ontwikkelingen en speelt hier actief op in. Je fungeert als sparringpartner, klankbord en inhoudelijk adviseur voor collega’s, management en bestuur. Iemand die op strategisch en tactisch niveau adviseert over de volle breedte van het vak. Je bent dienstbaar aan de samenleving en maakt een zichtbaar en voelbaar verschil. Veerkracht, vertrouwen, bevlogenheid zijn sleutelwoorden.

Taken / werkzaamheden

 • Bepaalt de communicatiestrategie en -aanpak van organisatie brede thema’s en projecten met strategische aspecten, wint betrokkenen hiervoor met aansprekende argumenten en draagt bij aan de uitvoering hiervan. Crisiscommunicatie maakt hiervan deel uit.

 • Fungeert als sparringpartner, klankbord en inhoudelijk adviseur voor bestuur, management en ambtelijke organisatie.

 • Draagt bij aan de profilering van het bestuur en van de gemeente Huizen.

 • Is woordvoerder en aanspreekpunt voor de pers. Voor het college als geheel, voor afzonderlijke collegeleden en op specifieke thema’s met een hoge politieke/bestuurlijke gevoeligheid en/of grote impact.

 • Werkt het communicatiebeleid uit in de vorm van deelbeleid en communicatieplannen, adviseert over de uitvoering.

 • Toetst voorstellen aan het staande beleid en adviseert daarover (medeadvisering).

 • Coördineert de totstandkoming van en schrijft en/of redigeert persberichten, redactionele producties en notities.

 • Overlegt en stemt af (waar nodig) met de teamleider communicatie over strategie en beleid.

Minimumeisen / knock-outcriteria
1. Beschikbaar voor 24 uur per week  
2. Een afgeronde opleiding in de richting van Communicatie op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Aantoonbare werkervaring bij een gemeente;
4. Een maximaal uurtarief van €95,- exclusief BTW/ inclusief reiskosten woon-werkverkeer.

Gunningscriteria (weging)
5. Beschikbaar per uiterlijk 10 februari 2023 (10 punten);
6. Aantoonbare kennis van en werkervaring op het terrein van beleidsvorming/communicatie én participatie bij een gemeente (20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het op proactieve wijze en overtuigend adviseren (communicatiestrategie, begeleiden (omgang met de media) én ondersteunen van het college én ambtelijk apparaat (benoem tenminste 1 voorbeeld op een aparte pagina in het cv.) (20 punten);
8. Kennis van de politieke en bestuurlijke verhoudingen en kennis van maatschappelijke ontwikkelingen binnen de (gemeentelijke) overheid (benoem dit duidelijk in het cv.) (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met het schrijven van persberichten én redactionele producties (15 punten);
10. Aantoonbare werkervaring met woordvoering (15 punten).

Competenties

 • Omgevingsbewust;

 • Resultaatgericht;

 • Klantgericht;

 • Samenwerkend;

 • Teamplayer;

 • Initiatiefrijk;

 • Zelfstandig. 

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De (fysieke of digitale) gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandag 30 januari 2023. Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek ontvangen uiterlijk op vrijdag 27 januari 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Communicatieadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.