thumbnail
Senior Procesadviseur/Proces architect

Houten

Onderdoor 25, 3995 DW Houten, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
€80
32 uur Utrecht

Publicatiedatum:

01-08-2022

Sluitingsdatum:

09-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

01-02-2023

Uren per week:

32 uur

Organisatie
De gemeente Houten is onderdeel van de stadsregio Utrecht en de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp van 7.000 inwoners in 1975 groeide Houten uit tot een middelgrote stad van bijna 50.000 inwoners. Stedelijk van karakter in het centrum en dorps in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Behalve dat Houten mooi, groen, veilig en landelijk gelegen is, kent de gemeente ook veel sociale, culturele en economische activiteit. Deze kenmerken vormen samen de kracht en de kwaliteit van Houten. In de organisatie van de gemeente Houten dragen iedere dag 330 collega’s eraan bij dat inwoners Houten een prettige plek vinden om te wonen. Je krijgt bij ons eigen verantwoordelijkheden en ruimte om zelf invulling te geven aan je taken. Er heerst een fijne sfeer, waarbij collega’s sterk betrokken zijn bij het werk en bij elkaar.

Opdracht
De senior procesadviseur/architect is verantwoordelijk voor het ontwerpen/herijken, beschrijven en inrichten van de primaire, besturende en ondersteunende processen. Er ligt een belangrijke opgave om processen in de organisatie op orde te brengen. Jij neemt de organisatie daarin mee op sleeptouw. Ook ben je mede verantwoordelijk voor de visie op procesbeheer en de implementatie van het systeem Engage. De werkzaamheden dienen uitgevoerd te worden binnen de kaders die gesteld worden door concern-control. Het accent ligt op processen die van belang zijn voor de rechtmatigheidsverklaring en twee processen van het Team Samenleving (de processen leerplicht en inburgering). Je werkt in jouw opdracht veel samen met onze interne procesadviseur, de adviseurs AO/IC en medewerkers die betrokken zijn bij de aan te pakken processen.

Taken en resultaatgebieden:

 • Processen in kaart brengen en beschrijven (kennis van Engage is een pre)

 • Processen stroomlijnen, inclusief controlepunten bijvoorbeeld (financiële) rechtmatigheid en informatieveiligheid etc.

 • Adoptie van gestroomlijnde processen

 • Processen overdragen aan de proceseigenaar

 • Samenwerkingsafspraken maken met stakeholders/leveranciers

 • Kennisoverdracht aan (interne) klanten en stakeholders/leveranciers.

Verder zet je een intern werkoverleg op, gericht op de beoordeling van processen (met hierin de adviseur AO/IC, privacy-adviseur, CISO, archiefinspecteur en een adviseur/medewerker WOO). Onderdeel van jouw opdracht is ook het delen van jouw kennis en ervaring (o.a. met de interne procesadviseur), zodat de organisatie na afloop van jouw opdracht beter in staat zelf de benodigde stappen te zetten.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.  
2. Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
3. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als procesadviseur bij een gemeente. 

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 5 jaar met het in kaart brengen en stroomlijnen van processen (30 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met adviseren, opstellen en borgen van nadere afspraken met (interne) klanten en stakeholders/leveranciers (20 punten);
6. Minimaal gecertificeerd in lean green belt (5 punten);
7. Aantoonbare kennis van gemeentelijke processen i.r.t. de rechtmatigheidsverantwoording (15 punten);
8. Aantoonbare kennis van de gemeentelijke processen inburgering en leerplicht (10 punten);
9. Aantoonbare kennis en werkervaring met Engage (5 punten);
10. Aantoonbare kennis en werkervaring met en van AO (administratieve organisatie) (5 punten);
11. Uurtarief maximaal € 80,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk en Fee Flextender (10 punten).

Competenties

 • Klantgericht

 • Communicatief vaardig

 • Samenwerken

 • Analyseren

 • Resultaatgericht

 • Coachen en begeleiden

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, ma – di – wo – do – vr.

Planning
De gesprekken zijn gepland op donderdag 11 augustus 2022 in de middag. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 10 augustus 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Procesadviseur/Proces architect die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.