thumbnail
thumbnail

Strategisch Marketing- en communicatieadviseur IZA

Hilversum

Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
105
12 tot 16 Noord-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 mei 2025

Uren per week:

12 tot 16

Publicatiedatum:

28 mrt 2024

Gemeente Hilversum, een uitdagende werkgever in de Mediastad in het groen
Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners, ondernemers en instellingen. Daarbij staan participatie en de dialoog centraal. Medewerkers waarderen de gemeente om de grote mate van vrijheid die er is om het werk vorm te geven en actief het verschil te maken. Innovatie en lef worden gewaardeerd.

We zetten ons in om de doelstellingen uit het Integraal Zorgakkoord samen met ons regiopartners te behalen. Daartoe zijn we verenigd in “Gezond Gooi” – een bestuurlijk netwerk en beweging om er voor te zorgen dat de zorg in de Gooi en Vechtstreek goed en toegankelijk blijft voor alle inwoners die dat nodig hebben. Vanuit de gemeente Hilversum wordt ondersteuning geleverd aan Gezond Gooi – zo ook op het gebied van strategische marketing en communicatie.

Opdracht
Je wordt verantwoordelijk voor de vertaling van het Integraal Zorgakkoord (IZA) en de regionale samenwerking binnen Gezond Gooi. Voor deze thema’s worden actieplannen voor de komende jaren ontwikkeld en hiervoor is een basis marketing en communicatiestrategie ontwikkeld. Deze strategie moet verder worden doorontwikkeld en geïmplementeerd.

Als coördinator van alle communicatieprojecten binnen IZA help je met de vertaling ervan naar zowel de zorgprofessionals, de eigen achterban van de verschillende samenwerkingspartners, als naar de inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek.

Je werkt samen met de communicatieadviseurs vanuit de diverse organisaties, zoals de zorgverzekeraar, het sociaal domein en de zorgsector. Je hebt nauw contact met de verantwoordelijke wethouder en de projectleider van het Integraal Zorgakkoord.

Taken en werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd tijdens de opdracht:

 • Je adviseert de projectleider en wethouder gevraagd en ongevraagd over de marketing en communicatie- en participatieaanpak op het gebied van IZA;

 • Je stelt een marketingcommunicatieplan op voor het Integraal Zorgakkoord en de positionering van Gezond Gooi;

 • Je coördineert een publiekscampagne gericht op gedragsverandering;

 • Je hebt en houdt de regie op de plannen en uitvoering van een aantal marketing- en communicatieprojecten en pakt deze proactief op. Daarbij maak je zelf (en in overleg met de klankbordgroep communicatie) alle communicatiemiddelen, zoals nieuwsbrieven en berichten voor uiteenlopende on- en offlinekanalen;

 • Je schrijft en redigeert teksten voor intern en extern gebruik, afgestemd op de verschillende doelgroepen;

 • Samen met de woordvoerder zorg je voor relevante berichtgeving in de diverse (lokale) media, schrijf je persberichten en zorg je voor voldoende media-aandacht;

 • Je hebt ervaring in het werken met mediabureaus en in het begeleiden van campagnes;

 • Je hebt creatieve ideen hoe je de verschillende doelgroepen kan bereiken en motiveren en je weet ook hoe je dit moet omzetten naar acties;

 • Je hebt oog voor actuele, relevante ontwikkelingen in de zorgsector en het sociale domein en adviseert daarover.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal wo master niveau in de richting van communicatie;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met strategisch marketing- en communicatieadvies binnen een gemeentelijke instelling;
3. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 2 jaar met het adviseren op het gebied van gezondheidszorg en preventie
4. Een maximum uurtarief van €105,- exclusief btw, inclusief reiskosten woon-werk verkeer werk-werkverkeer én parkeerkosten;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het organiseren en begeleiden van strategische marketing- en communicatieprojecten. (40 punten).
(20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 2 jaar met het schrijven van teksten voor diverse (off- en online) kanalen en middelen (20 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als strategisch marketing-communicatieadviseur binnen het publiek domein én de gezondheidszorg (20 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met coördinatie van complexe communicatievraagstukken in een sterk bestuurlijk speelveld (20 punten).

Competenties

 • Goede adviesvaardigheden;

 • Goede communicatievaardigheden zowel schriftelijk als verbaal;

 • Goede maatschappelijke antenne;

 • Kennis van en ervaring met gezondheidszorg en preventie;

 • Resultaatgerichte denker en doener;

 • Stressbestendig, flexibel en gedisciplineerd (strak plannen gaat je goed af)

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in week 15.  Deze vinden online (via teams) plaats. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 8 april 2024. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • De gemeente verzoekt altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De kosten hiervan zullen ten alle tijden reeds verdisconteerd zijn in het aangeboden uurtarief.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • We vergoeden geen reiskosten aan de inhuur kandidaat die voor Hilversum komt werken. In de marktuitvraag van Flextender wordt gesteld dat het geoffreerde uurtarief inclusief de reiskosten woon-werkverkeer is. Eventuele reiskosten die gemaakt worden in opdracht van de gemeente Hilversum voor werk-gerelateerde afspraken kunnen gedeclareerd worden met het ‘DECLARATIE KOSTEN PERSONEEL EN DERDEN’.

 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Strategisch Marketing- en communicatieadviseur IZA die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.