thumbnail
thumbnail

Coördinator Financiële Administratie

Hilversum

Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 - 36 Noord-Holland

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

1 nov 2024

Uren per week:

32 - 36

Publicatiedatum:

10 feb 2024

Zorgen voor nu en werken aan morgen
Met bovenstaand motto leggen we de verbinding tussen onze ambities voor Hilversum in de toekomst en de wensen en behoeftes die op dit moment bij de Hilversummers leven.

De afgelopen jaren is gewerkt aan een fundament waar we Hilversum verder op uitbouwen. Naar elkaar omkijken, goed bereikbare voorzieningen voor inwoners die dat nodig hebben, en veilige buurten vinden wij belangrijk. Het is onze wens dat inwoners voor elkaar zorgen en dat mensen zaken in hun eigen buurt of wijk kunnen regelen. En als het nodig is bieden we zorg of ondersteuning. Maar er is meer: ook toekomstbestendige werkgelegenheid, bereikbare woningen, een duurzame leefomgeving en voorzieningen op het gebied van sport, kunst en cultuur staan hoog op onze agenda.

Als gemeente willen we ín de maatschappij staan, niet ernaast. Hilversum moet een leefbare en veilige stad zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar inwoners zich gewaardeerd voelen en waar mensen zich in hun werk en vrije tijd kunnen ontplooien. Om samen met de Hilversummers op te trekken, blijven we in contact met inwoners, bedrijven en organisaties. Op die manier komen hun zorgen, ideeën en wensen rechtstreeks bij ons terecht. 

Opdracht
Algemene omschrijving

Het team Financiën en Control van de gemeente Hilversum is verdeeld in 4 clusters: fysiek, sociaal, dienstverlening en financiële administratie. Voor het cluster financiële administratie zijn wij opzoek naar een ervaren coördinator. Elk cluster wordt inhoudelijk en functioneel aangestuurd door een senior en samen met de teammanager Financiën en Control geven deze senioren vorm en inhoud aan de (door)ontwikkeling van het team.

Neem jij graag het voortouw, beschik jij over een scherp inzicht in administratieve en financiële processen én vind je het leuk om collega’s mee te nemen in veranderingen? Dan is de functie van Coördinator Financiële Administratie (coördinator FA) bij het team Financiën en Control dé functie voor jou.

De uitdaging als Coördinator Financiële Administratie is het samen bouwen aan een goed georganiseerd team. Dit betekent dat je verantwoordelijkheid bent voor de oplevering van tijdige, juiste en volledige financiële cijfers, maar ook een sterke focus hebt op het optimaliseren van systemen en processen om een efficiënte werkwijze te waarborgen.

Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van financiële administratie en beschikt over relevante vakinhoudelijke kennis. Je bent een leider, bekleed een voorbeeldfunctie en weet hoe je collega’s kunt betrekken en motiveren. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring met Key2financien van Centric.

De gemeente Hilversum is bezig met de implementatie van een nieuw financieel systeem SAPbydesing. De coördinator FA vervult een belangrijke rol  in het kernteam dat deze implementatie begeleidt. Het kernteam bewaakt de doelstellingen, wensen en eisen die we aan dit project gesteld hebben. Je hebt bij voorkeur ervaring met verandermanagement en het implementeren van een nieuw financieel systeem. Jij bent als coördinator FA namelijk ook de kartrekker voor het analyseren van de impact op de inrichting, werkverdeling en processen van de financiële administratie, en neemt samen met collega's het voortouw bij het implementeren van deze veranderingen.

Als Coördinator Financiële Administratie ben jij verantwoordelijk voor het functioneel aansturen van het team waarbij je ook deels uitvoerend opereert. Als coördinator heb jij een aantal extra verantwoordelijkheden. Denk hierbij aan;

 • Je zorgt samen met je collega’s voor de oplevering van tijdige, juiste en volledige financiële cijfers ten behoeve van sturing- en verantwoordingsrapportages;

 • Je voert dagelijks controles uit op de boekhouding, oplevering van rapportages;

 • Je bent aanspreekpunt voor zowel de interne organisatie als extern als het gaat om financiële vraagstukken;

 • Je werkt aan verbetering van systemen en optimalisaties van (financieel) administratieve processen;

 • Jij bent de vooruitgeschoven post om het contact te onderhouden met de overige senioren van de clusters sociaal, fysiek en dienstverlening.

 • Je springt bij in werkzaamheden waar knelpunten zijn ontstaan. 

Vereisten / knock-outcriteria;
1. Minimaal 32 uur per week beschikbaar;
2. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad;
3. Aantoonbare werkervaring als coördinator, aansturen, van een financiële administratie bij een gemeente van minimaal 60.000 inwoners;
4. Een Afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau in de richting van bedrijfseconomie/accountancy.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als coördinator (of aansturen) van een financiële administratie bij een gemeente van meer dan 60.000 inwoners (benoem dit duidelijk in het cv) (50 punten);
6. Aantoonbare ervaring met het inrichten van een financiële administratie (benoem dit duidelijk in het cv) (25 punten);
7. Aantoonbare kennis van BBV (benoem dit duidelijk in het cv.) (5 punten);
8. Aantoonbare kennis van Key2Financien (benoem dit duidelijk in het cv) (20 punten).

Competenties

 • Analytisch;

 • Communicatief;

 • Proactief;

 • Oplossinggericht.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
De gemeente Hilversum biedt de mogelijkheid om hybride te werken. Het is mogelijk om afspraken te maken om de helft van de aanstelling thuis te werken waarbij Hilversum, indien het werk dat vraagt, ook flexibiliteit vraagt in de aanwezigheid op kantoor. 

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 21 februari 2024 van 10.00 uur tot 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 20 februari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • De gemeente verzoekt altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De kosten hiervan zullen ten alle tijden reeds verdisconteerd zijn in het aangeboden uurtarief.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • We vergoeden geen reiskosten aan de inhuur kandidaat die voor Hilversum komt werken. In de marktuitvraag van Flextender wordt gesteld dat het geoffreerde uurtarief inclusief de reiskosten woon-werkverkeer is. Eventuele reiskosten die gemaakt worden in opdracht van de gemeente Hilversum voor werk-gerelateerde afspraken kunnen gedeclareerd worden met het ‘DECLARATIE KOSTEN PERSONEEL EN DERDEN’.

 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Coördinator Financiële Administratie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.