thumbnail
thumbnail

Projectleider Implementatie financieelsysteem

Brinklaan 35, 1404 EP Bussum, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24-28 Noord-Holland

Begindatum:

1 apr 2023

Einddatum:

1 dec 2023

Uren per week:

24-28

Publicatiedatum:

14 mrt 2023

Organisatie
Werken bij Gooise Meren is samen wonen, werken, ondernemen en plezier maken in een groen gebied met een rijke geschiedenis.
Gooise Meren is de jongste gemeente van het Gooi. Sinds 1 januari 2016 is de gemeente ontstaan uit een fusie van Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Het gebied barst van de historie en cultuur en staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en waterrijke omgeving aan het Naardermeer en IJmeer.

De gemeente heeft ongeveer 57.000 inwoners en 380 medewerkers. Al deze mensen zijn verschillend. In interesses, overtuigingen, afkomst, leeftijd en passies. We vinden het belangrijk om dit terug te zien in onze organisatie; diversiteit zorgt voor rijkere inzichten en betere resultaten.

Samen met inwoners, ondernemers en andere partijen werken we aan een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Samen zoeken we continu naar mogelijkheden om Gooise Meren te blijven verbeteren.

Opdracht
De gemeente Gooise Meren heeft na een Europese aanbesteding Unit 4 ERPx gecontracteerd voor een nieuw financieel systeem en is begonnen met de implementatie van het traject dat per 1 januari 2024 het oude Decade vervangt. In het 1e kwartaal 2023 is het raamwerk voor de implementatie neergezet door de gemeente in samenwerking met de implementatiespecialisten van Unit4. Er is een plan van aanpak en een implementatie opgesteld. Er zijn 8 inhoudelijke proceswerkgroepen 
( financiën, verkoop, begroten, activa, inkoop, projecten, koppelingen en rapportages). In alle werkgroepen zitten functionele medewerkers van Unit4 en vakinhoudelijke collega’s van de afdelingen die het meest met het financieel pakket te maken krijgen.
Je bent gepositioneerd binnen het team financieel Beleid van de afdeling Financiën & Belastingen (F&B). Je rapporteert direct aan de manager F&B (ambtelijk opdrachtgever). Je leidt de stuurgroep met hierin naast de projectleider van Unit4 , de manager F&B en de Informatiemanager.

Wat vragen we van jou?
We vragen jou als projectleider om het complexe en uitdagende traject op een ondernemende en resultaatgerichte manier te laten slagen. Eind  2023 verwachten wij een succesvolle implementatie van ons nieuwe financieel systeem. Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. Als projectleider creëer je draagvlak binnen de organisaties, werk je projectmatig, heb  oog voor processen en je hebt veel ervaring met de implementatie van (financiële) systemen. Je durft door de “barrières van de ambtelijke organisatie te breken om het gewenste resultaat te bereiken en stelt je op als een verbinder tussen de diverse belanghebbenden.

Kerntaken:
- Aansturen van de projectorganisatie;
- Uitvoeren van de implementatie op basis van de in de aanbesteding gemaakte afspraken;
- Het voorzitten van de stuurgroep;
- Informeren en adviseren van de ambtelijk opdrachtgever;
- Het bewaken en sturen op projectplanning en projectresultaten;
- Informeren en betrekken van alle stakeholders binnen de organisatie;
- Opstellen van projectdocumenten met specificaties ten aanzien van tijd, bemensing, risico's, budget en kwaliteit.

Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de manager Financiën & Belastingen en werkt nauw samen met Unit4, functioneel applicatiebeheer, de medewerkers in de financiële keten en de andere relevante werkprocessen.

Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de inhoud van de financiële keten, processen, financieel beleid en de planning & control cyclus.

Je wacht niet af, bent proactief, een stevige regisseur, adviseur en verbinder. Je spreekt aan, neemt eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

Specifiek heb je verder de volgende kennis en ervaring met:

 • Ervaring met het implementeren van financiële systemen binnen overheidsorganisaties op basis van de aanbestedingsdocumentatie;

 • Ervaring met werken in projecten en sturing geven aan projecten;

 • Werkervaring met financiële processen binnen de overheid en van hieraan gerelateerd processen;

 • Werkervaring met verandermanagement;

 • Werkervaring bij een gemeente met meer dan 50.000 inwoners.

Bij de gemeente is er de mogelijkheid om deels  vanuit huis te werken.

Minimumeisen / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 24 uur per week beschikbaar (werkdagen en tijden kunnen variëren);
3. Flexibel beschikbaar voor gehele werkweek;

Gunningscriteria (weging)
4. Aantoonbare werkervaring met de implementatie van financiële systemen of soortgelijke processen binnen een gemeentelijke organisatie (30 punten);
5.  Aantoonbare werkervaring als projectleider en/of projectmedewerker met projectmatig werken in een gemeentelijke omgeving (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met veranderingsmanagement bij een gemeente (benoem dit duidelijk in het cv) (10 punten);
7. Aantoonbare werkervaring bij een gemeente met meer dan 50.000 inwoners ( 10 punten);
8. Uiterlijk beschikbaar per 1 april 2023 voor minimaal 24 uur per week (20 punten).

Competenties

 • je bent pro- actief

 • je kunt zelfstandig werken en je kunt sparren

 • je geeft feedback

 • je geeft gevraagd- en ongevraagd advies

 • je hebt een gezonde dosis humor

 • je kunt je goed schriftelijk – en mondeling uitdrukken

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 27 maart 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk vrijdag 24 maart 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van de inhuuropdracht.

Voor de zzp'er
Opdrachtnemer moet na gunning een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. Voor start van de opdracht voldoet een bewijs van aanvraag van de VOG. De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor Opdrachtnemer

 1. Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 2. We vergoeden geen parkeerkosten en reiskosten aan de inhuur kandidaat die voor Gooise Meren komt werken. In de marktuitvraag van Flextender wordt gesteld dat het geoffreerde uurtarief inclusief de reiskosten woon-werkverkeer, werk-werkverkeer én parkeerkosten is.

 3. Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.

  • U dient te beschikken over een G-rekening, 25% wordt er gestort op deze rekening. Bij geen NEN-certificering wordt er 55% gestort op deze rekening.

 4. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.

 5. Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Projectleider Implementatie financieelsysteem die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.