thumbnail
thumbnail

Forensisch Arts

Hertog Aalbrechtweg 5, 1823 DL Alkmaar, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
157
36 Noord-Holland

Begindatum:

2 jun 2024

Einddatum:

30 mei 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

20 jun 2024

Forensische geneeskunde is een unieke, medische discipline die ten dienste staat van gemeenten, justitie en politie. Je werkt op het snijvlak van geneeskunde en strafrecht. Je werkt nauw samen met verschillende stakeholders (bijvoorbeeld justitie, politie en gemeenten). Je bent van groot gemeenschappelijk belang. Je beoordeelt veel verschillende situaties die invloed hebben op het recht, de openbare orde en de publieke gezondheid. Kan een arrestant onder invloed bijvoorbeeld een nacht doorbrengen in een politiecel? Is er sprake van een niet-natuurlijke dood? Dit en vele andere vraagstukken passeren de revue wat het werk afwisselend en zeer gevarieerd maakt.

Een werkdag kan er als volgt uitzien: Je wordt opgeroepen en spreekt een huisarts uit onze regio. Er is iemand overleden en de huisarts vermoedt dat er sprake is van een niet-natuurlijke doodsoorzaak. Na het stellen van een aantal vragen besluit je een bezoek te brengen, waarbij je de politie ook mee neemt. Je voert ter plekke een lijkschouwing uit en probeert vast te stellen wat de aard van het overlijden zou kunnen zijn. Je neemt hierin ook de omgeving van het lichaam mee. Wellicht dat zich hier belangrijke aanwijzingen bevinden. Naar aanleiding van de lijkschouwing sluit je al dan niet uit of er (mogelijk) sprake is van een misdrijf. Wanneer dit niet het geval is, mag het lichaam worden vrijgegeven en maak jij een afsluitend schouwverslag. Als er behoefte aan is, ga je met de nabestaanden – soms op een later moment – nog in gesprek om hen mee te nemen in de gebeurtenissen.  Tijdens deze werkzaamheden word je door het cellencomplex van de politie ook nog gebeld of je een arrestant wilt beoordelen die medische klachten heeft en ook moet er een bloedproef worden gedaan. Later op de dag moet je nog een letselbeschrijving uitwerken van een slachtoffer dat je in een vorige dienst hebt gezien en waarbij je het letsel hebt gefotografeerd. Kortom, veel dynamiek.


Kandidaatomschrijving

Als forensisch arts verricht je zeer betekenisvol werk in een bijzondere omgeving. De hele samenleving trekt aan je voorbij en je werkt nauw samen met verschillende instanties, zoals de politie, recherche, het NFI, etc. Je draait afwisselend dag- avond- en weekenddiensten. De drie hoofdbestanddelen van het werk zijn lijkschouw, medische arrestanten zorg (MAZ) en forensisch medisch onderzoek (FMO).

Verder is van belang:

  • U hebt de opleiding tot forensisch arts afgerond , bent BIG geregistreerd. Ervaring in de forensisch geneeskunde is belangrijk.

  • U bent in staat om adequaat te reageren in onverwachte situaties.

  • U beschikt over flexibiliteit en besluitvaardigheid.

  • U bent professioneel en tegelijkertijd empathisch. Je bent in staat om contact te leggen met mensen die lastig benaderbaar zijn of verward.

  • U bent in het bezit van een rijbewijs B en eigen vervoer

Interviewplanning

De interviews met de kandidaten zullen worden gepland binnen 3 weken na reactie kandidaat

Toelichting op rooster

7x 24 rooster

Dienstencategorie

Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening

Voorwaarden voor deelname

Download bijlage

2024 (Model) Overeenkomst van opdracht Inhuur personeel.pdf

Download bijlage

Algemene Inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten GGD HN.pdf

Opleiding

Je hebt de opleiding tot forensisch arts afgerond.
Referentie vereist

Opleidingsniveau

WO en hoger

Nederlands register

BIG-geregistreerd

Certificaat en vervoer

Rijbewijs B en eigen vervoer.

Weging prijsdeel: 40 %

Opleiding

Opleiding tot forensisch arts afgerond

Weging: 25 %

Werkervaring

Ervaring in de forensische geneeskunde

  • Meer dan 2 jaar (20 %)

  • Tussen 1 en 2 jaar (10 %)

Weging: 20 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.


Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen.
Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling.
Tijdens het interview wordt getoetst op werkervaring, kennis en affiniteit met de uit te voeren opdracht.

Weging: 15 %

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Forensisch Arts die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.