thumbnail
thumbnail
Programmamanager

Gemeente Westerkwartier

Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn, Nederland

Sluit over 17 dagen
140
36 Groningen

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

1 jul 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

24 mei 2023

Als Programmamanager ben je integraal verantwoordelijk voor het regisseren van de totale woningbouwopgave: het realiseren van 1600 woningen voor 2027. Jij werkt dit verder uit in een passend programma.

Je formeert en geeft dagelijkse (functionele) sturing aan het programmatteam  (intern en extern aangetrokken capaciteit en expertise), bestaande uit diverse vakspecialisten en projectleiders. De projectleiders zijn met hun teams verantwoordelijk zijn voor de realisatie van concrete projecten. Daarnaast zorg je voor reguliere afstemming met de bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgever.

Je beweegt samen met het programmateam mee met wat actueel nodig is. Je bent voor de woningbouwopgave het eerste aanspreekpunt voor prioritering, fasering en
 programmering van projecten.

Ook weet je verschillende belangen tegen elkaar af te wegen. Je toetst en verantwoordt behaalde resultaten door middel van een (periodieke) evaluatie van het woningbouwprogramma.

Je oriënteert je voortdurend op de woningbouw (gerelateerde) vraagstukken, lopende projecten en ontwikkelingen in de gemeente Westerkwartier. Je agendeert relevante strategische vraagstukken en doet de nodige interventies om de samenhang in het gemeentelijk optreden te organiseren.

Daarbij werk je nauw samen met de collega’s die bijdragen aan de uitvoering van de woonvisie. Zij geven diverse instrumenten vorm en adviseren over de woningbouwplanning, -programmering en monitoring.

Het woningbouwprogramma richt je zo in, dat de projectteams de beoogde resultaten binnen de gekozen begroting en planning kunnen behalen. Niet onbelangrijk is dat je met je programmateam ook zorgt voor de financiering van woningbouwprojecten, waaronder het binnenhalen van provinciale, nationale en Europese subsidies.

 

Kandidaatomschrijving

  • Je bent een ervaren Programmamanager die aantoonbare kennis van en ruime ervaring heeft met complexe en grote gebiedsontwikkelingen (zowel uitbreiding als inbreiding). Je hebt daardoor een heldere visie op het ontwikkelen en realiseren van woningbouwplannen
  • Je bent een netwerker, die anticipeert op maatschappelijke ontwikkelingen met gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen
  • Je hebt een sterk analytisch en organisatorisch vermogen
  • Je bent resultaatgericht en kostenbewust, en stuurt ook op financiën
  • Je denkt in kansen en weet overtuigend te communiceren en draagvlak te creëren, door mensen te verbinden rond opgaven
  • Je bent bovenal een leuk mens om mee te werken, die met ideeën en inzichten anderen weet te inspireren en enthousiasmeren!
  • Daarnaast beschik je over de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.
 

Toelichting op rooster

32 tot 36 uur per week. Gesprekken vinden 22 juni in de middag plaats. Het betreft een vacature voor drie jaar. Waarbij we eerst een overeenkomst aan gaan voor 1 jaar en als dat aan beide kanten goed bevalt kan deze met twee jaar verlengt worden.

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code

79000000-4 - Zakelijke dienstverlening: juridisch, marketing, consulting, drukkerij en beveiliging

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Programmamanager die deze organisatie zoekt?