thumbnail
thumbnail

Programmamanager duurzaamheid

Gemeente Westerkwartier

Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
130
36 Groningen

Begindatum:

11 mrt 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

13 feb 2024

Opdrachtomschrijving
De programmamanager staat aan de lat voor de duurzaamheidsopgave van de gemeente Westerkwartier. De programmamanager geeft leiding aan het programmateam dat bestaat uit diverse vakspecialisten en projectleiders. Een complete rol met de verantwoordelijkheid voor prioritering, fasering en de programmering van de verschillende projecten die onder de duurzaamheidsparaplu zijn ondergebracht. Een stevige uitdaging, want het meerjarig beleid dat ondertussen is vastgesteld omvat niet alleen het duurzaamheidsbeleid  

2020-2025, maar ook de Transitievisie Warmte, Visie Hernieuwbare Elektriciteit, RES 1.0, de Visie Klimaatadaptatie en de Omgevingsvisie Westerkwartier.  

Het is aan de programmamanager om het duurzaamheidsprogramma zo in te richten, dat de projectteams de beoogde resultaten binnen de gekozen begroting en planning kunnen behalen. Uiteraard hoort daar de periodieke monitoring op de de voortgang van het duurzaamheidsprogramma bij en zorgt de programmamanager dat de bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgever steeds op de hoogte blijft van de resultaten. De programmamanager agendeert relevante tactisch/strategische vraagstukken en doet de nodige interventies om de samenhang in het gemeentelijk optreden te organiseren. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de collega’s die bijdragen aan de uitvoering van de klimaatdoelstellingen en overige duurzaamheidsprojecten.  

Niet onbelangrijk is dat de programmamanager met het programmateam ook zorgt voor de financiering van duurzaamheidsprojecten, waaronder het beheren en bestendigen van de CDOKE-subsidie, een jaarlijkse subsidie vanuit het Rijk voor het uitvoeren van het klimaat- en energiebeleid. Waarbij ook gekeken moet worden naar de integraliteit met andere teams en projecten binnen de gehele organisatie. 

Kandidaatomschrijving

 • Regievoering en richting geven aan een omvangrijke portefeuille.  

 • Een opgebouwd trackrecord als het gaat om duurzaamheidsvraagstukken en het ontwikkelen en realiseren van duurzaamheidsprojecten.  

 • Mensen verbinden rondom opgaven en hen te inspireren en enthousiasmeren.  

 • Visie, denken in kansen en oplossingen en weten wat er nodig is om plannen door een bestuurlijke organisatie te loodsen.  

 • Duidelijke communicatie, draagvlak creëren en netwerken.  

 • Resultaatgericht en analytisch. 

 • Uitstekende organisatorische vaardigheden en overzicht in alle situaties 

Eisen

 • Afgeronde HBO of WO opleiding

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van programmamanagement

 • Minimaal 5 jaar recente werkervaing binnen het werken bij een gemeente

 • Startdatum bij voorkeur 11 maart, uiterlijk 1 april

 • Minimaal aantal uren per week: 32 uur

Gunningscriteria

 • Weging prijsdeel: 25 %

 • Motivatiebrief: Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. Motiveer waarom jij de persoon bent voor deze functie. (Weging: 15 %)

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van duurzaamheid (Weging: 20 %)

 • Minimaal 2 dagen fysiek aanwezig op kantoor in Zuidhorn en/of Marum (Weging: 15 %)

 • Interview: Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. Klik met het team, communicatieve vaardigheden. Check of de opdracht helder is en of hij/zij de kandidaat is voor deze opdracht. (Weging: 25 %)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Programmamanager duurzaamheid die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.