Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail

Solution Architect Gegevenslaag Common Ground (32-36 uur per week).

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
110
32-36 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

6 feb 2024

Omschrijving van de opdracht
De gemeente Utrecht is grootschalig in ontwikkeling. Om haar dienstverlening verdergaand te verbeteren, migreren we de komende jaren in een passend tempo onze dienstverlening naar het zogenoemde Common Ground landschap.
Common Ground is de vernieuwing van ons gehele IT dienstverleningslandschap, waarbij wordt gestreefd naar een wendbare inrichting met in de kern een duidelijke scheiding tussen de proces- en gegevenslaag van applicaties.

Wij ontwikkelen een scala van nieuwe systemen, zoals klantinteractiesystemen en systemen ter ondersteuning van zaakgericht werken, die allemaal gebaseerd moeten zijn op standaard informatie- en gegevensmodellen. Dit stelt ons in staat om gegevens eenvoudiger te delen en meer volgens het principe van "eenmalige opslag, meervoudig gebruik" te werken.

Om de vernieuwingen te realiseren, zoeken we een Solution Architect voor de Gegevenslaag binnen het programma Versterken Common Ground. In deze rol speel je een sleutelrol in het ontwerpen en inrichten van de gemeenschappelijke gegevenslaag.

Dit is de opdracht
Als Solution Architect speel je een rol in het ontwerpen en inrichten van een robuuste, duurzame en toegankelijke gegevenslaag binnen het gemeentelijke informatielandschap. Jouw expertise van gegevensregistraties zal direct bijdragen aan de verbetering van de dienstverlening en operationele efficie¨ntie van de gemeente. Bij voorkeur heb je ervaring binnen de overheid. Als architect werk je mee in de brede ontwikkeling van de Common Ground, waarbij je nauw samenwerkt met interne en externe stakeholders.

Je analyseert behoeftes, bedenkt en ontwerpt efficie¨nte registraties welke op gestandaardiseerde wijze gegevens kwalitatief, eenduidig, breed inzetbaar en goed toegankelijk maken. Bijbehorende ontwerpbeslissingen en informatiemodellering zijn zo passend mogelijk voor de huidige behoeften alsook verwachte gemeentelijke en landelijke ontwikkelingen.

Plek in de organisatie
De Gemeente Utrecht heeft onder eindverantwoordelijkheid van de CIO van de gemeente een Programma Versterken Common Ground ingesteld. Dit programma draagt zorg voor de ontwikkeling en invoering van Common Ground bij de gemeente in afstemming met andere gemeenten en de VNG. Jij maakt deel uit van de groep architecten die werken binnen het programma Versterken Common Ground en rapporteert binnen het programma aan de Portfoliomanager Common Ground

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Solution Architect Gegevenslaag Common Ground (32-36 uur per week). die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.