thumbnail
thumbnail
Senior Projectmanager Stadsbedrijven / VGU

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€90
36 Utrecht

Begindatum:

16 nov 2023

Einddatum:

1 jun 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

15 nov 2023

Senior Projectmanager Stadsbedrijven / VGU Gemeente Utrecht
Periode: zsm tot 1 juni 2025 met verlengingsopties
Belasting: 36 uur per week
Tarief: Max. 90,- per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
Voor het begeleiden en uitvoeren van (IT) projecten voor de Gemeente Utrecht, bij het onderdeel Stadsbedrijven en Vastgoed Organisatie Utrecht, is de gemeente Utrecht op zoek naar een verbindende en inhoudelijk deskundige senior projectmanager.
Bij deze opdracht zal de projectmanager nauw moeten samenwerken met diverse partijen en belanghebbenden zowel binnen als buiten de gemeente Utrecht. In samenwerking met verschillende Stakeholders en key-users wordt van de projectmanager gevraagd om tot een gedragen plan van aanpak te komen en uit te voeren. De projectmanager zal ingezet worden voor het uitvoeren van het migratietraject van SAP ECC naar SAP S4 Hana inclusief koppelingen met overige subsystemen. De directe opdrachtgever voor dit migratietraject is de Dienstcontroller van Stadsbedrijven. In aanvulling hierop zal de projectmanager ingezet worden voor het uitvoeren van (IT) projecten voor de Vastgoedorganisatie Utrecht waarbij de focus ligt op gemeentelijk vastgoed.
Als projectmanager bij Stadsbedrijven en Vastgoed Organisatie Utrecht opereer je in een omgeving met veel veranderingen, tegenstrijdige belangen en invloeden. Het is daarom van belang dat je in staat bent om een complex migratieproces aan te sturen en weet planmatig de gewenste resultaten op te leveren. Je bent in staat om zowel vanuit de business als vanuit technische en organisatorische realisatie naar oplossingen te werken en denkt vanuit business cases. Je hebt aantoonbare kennis van bedrijfsprocessen, regelgeving, projecten en de rol van informatievoorziening in een gemeentelijke organisatie. Verder heb je aantoonbare inhoudelijke kennis en ervaring met grote implementatietrajecten en weet wat er speelt op het gebied van privacy & informatiebeveiliging.

Taken
Je komt enerzijds te werken bij Stadsbedrijven en anderzijds bij de Vastgoed Organisatie Utrecht.
Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en leiden van de complexe migratie naar SAP S 4 Hana voor specifieke werkprocessen van Stadsbedrijven die nu in voorbereiding zijn. Tevens zal de projectmanager leidinggeven aan projecten ter verbetering van het vastgoed informatielandschap. Deze projecten zijn al van start gegaan, en naderen de implementatiefase. Je houdt je bezig met de dagelijkse aansturing van en het hands-on meewerken aan de projectresultaten, waarbij je zelfstandig en doelbewust opereert, kwaliteit levert en vooral ook helder communiceert met de partners en projectteamleden.

Dit ben jij:

 • WO werk- en denkniveau.

 • Minimaal 10 jaar ervaring met ICT-projecten

 • In de laatste 5 jaar, minimaal 4 jaren ervaring binnen de G5 gemeenten.

 • Prince2, BISL en Agile gecertificeerd.

 • Kennis en ervaring met complexe applicatie migraties

 • Kennis of affiniteit met een uitvoeringsorganisatie

 • Kennis of affiniteit met gemeentelijk vastgoed

 • Kennis en ervaring met API-interfaces, SAP en data gedreven processen.

 • Kennis en ervaring met Common Ground principes

 • Ervaring met aanbestedingstrajecten

Verder hopen we het volgende te herkennen in de projectmanager die wij zoeken:

 • Kennis van en gevoel voor de business en ICT.

 • Voelt zich verantwoordelijk voor het totaalresultaat.

 • Houdt overzicht en werkt integraal

 • Organisatiesensitiviteit

 • Is in staat om te schakelen tussen (traditionele) projectmanagement en Agile georienteerde rollen.

 • Is flexibel en kan waar nodig vanuit het project een bijdrage leveren aan de Agile transitie waarin de organisatie verkeert.

 • Is een organisatietalent en heeft het vermogen dingen voor elkaar te krijgen en doorbraken te creeren in impasses.

 • Is open, transparant en benaderbaar.

 • Is proactief en energiek en toont initiatief.

 • Is snel thuis en weet snel de weg in de gemeente Utrecht, zowel in de formele als in de informele organisatie.

 • Is gezaghebbend binnen de gehele keten (opdrachtgever, afnemer, kadersteller, architect, inhoudelijk adviseur, ontwikkelaar, beheerder, externe leverancier).

 • Kan onderhandelen en is zakelijk.

Goed om te weten:
Gesprekken worden gepland einde week 48/begin week 49. Zodra hierover iets bekend is zullen we dit delen. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Senior Projectmanager Stadsbedrijven / VGU die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.