thumbnail
thumbnail

Senior Beleidsmedewerker Wmo / Contractmanager Wmo

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
32-36 Utrecht

Begindatum:

27 mei 2023

Einddatum:

1 jan 2024

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

26 mei 2023

Senior Beleidsmedewerker Wmo / Contractmanager Wmo
Periode: Per direct tot 1 januari 2024, met 17 opdrachtverlengingsopties van 1 maand (24 maanden is de maximale inhuurtermijn)
Belasting: 32 tot 36 uur per week gemiddeld
Tarief: Tot 100 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Voor ons beleidsteam Meedoen naar Vermogen zoeken wij een ervaren collega met ruime ervaring binnen het gemeentelijk sociaal domein specifiek Wmo basiszorg (waaronder de buurtteams) en aanvullende zorg. Je helpt mee in het ontwikkelen van en invulling geven aan beleid op uiteenlopende themas en werkt nauw samen met externe partners en de andere beleidsmedewerkers. Je hebt een hands-on-mentaliteit en op een natuurlijke wijze pak je een coachende rol.

De enorme complexiteit aan opgaven die enerzijds om slagkracht van de gemeente vraagt en anderzijds de zorgvuldigheid die hoort bij een democratische rechtsstaat.

Een aantal ontwikkelingen in de samenleving maakt dat er grote uitdagingen liggen op het gebied van de Wmo. Decentralisatie van Beschermd Wonen, dubbele vergrijzing, langer thuis wonen, maar ook arbeidsmarkttekorten bij zorgaanbieders en financiele uitdagingen, vragen om out-of-the-box oplossingen.

Jij gaat meedenken over het bereiken van die opgaven, wie daarbij betrokken worden en de bestuurlijke en financiele randvoorwaarden die daarvoor nodig zijn. Jij houdt je dus vooral actief en zelfstandig bezig met:

Kortom: jij ziet wat het beleidsteam wil bereiken en wat dat betekent voor de uitvoerbaarheid door partners en wat dat vraagt van de bestuurlijke en financiele verhoudingen. Het netwerk dat je opbouwt bij de gemeente en regio helpt je daarbij.

Je takenpakket ziet er hoofdzakelijk als volgt uit:
Als senior beleidsontwikkelaar ligt je focus op de beleidsontwikkeling en -uitvoering van de Wmo. Specifiek gaat het om:

 • Het voor en met accounthouders voorbereiden van de kwartaaloverleggen met de Wmo aanbieders;

 • Dit betekent het opstellen van de agenda en met elkaar duiden van actuele cijfers.

Daarnaast vragen je om bij te springen op dossiers die dreigen vast te lopen en sparringspartner te zijn voor de teamleden.
Kandidaten met ervaring als contractmanager Wmo of affiniteiten hiermee worden ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren.

Het team
Het beleidsteam Meedoen naar Vermogen bestaat uit 30 collegas die zich bezighouden met Wmo. De medewerkers houden zich vooral bezig met beleidsvraagstukken op de Wmo en zijn actief als accounthouder voor aanbieders van Wmo zorg en ondersteuning. Voor de opgaven zoeken zij de samenwerking met andere teams binnen de gemeente, zoals Jeugd, Werk&Inkomen, en Samenleving en Sport. Het gehele team staat onder leiding van een Manager.

Dit breng je mee

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;

 • Ruime ervaring als beleidsmedewerker en/of contractmanager in het gemeentelijk sociaal domein;

 • Kennis van en ervaring met de Wmo;

 • Coachend vermogen en een verbindende aanpak;

 • Strategisch denkvermogen;

 • Sterk ontwikkelde analytische en communicatieve vaardigheden;

 • Politiek bestuurlijke sensitiviteit;

 • Je kunt makkelijk schakelen met inwoners, instellingen, uitvoerders, management en bestuur;

 • Je weet wat meervoudig kijken betekent en kan daar inhoud aan geven.

Goed om te weten
Hybride werken is een optie. Aanwezigheid wordt van jou verwacht wanneer er belangrijke bijeenkomsten zijn. Het team werkt doorgaans 50% van de tijd op kantoor, dit wordt ook van de externe kandidaat verwacht.

De gesprekken zijn gepland op vrijdag 9 juni. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden

Na 936 gewerkte uren bestaat de mogelijkheid om de externe medewerker in loondienst te nemen bij de Gemeente Utrecht. Indien dit niet akkoord is, graag vooraf communiceren.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat deze opdracht aan meer kandidaten uit deze procedure wordt gegund.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Leya Schoonderwoerd via 06 43 60 79 99 of per mail via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Beleidsmedewerker Wmo / Contractmanager Wmo die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.