thumbnail
thumbnail
Procesmanager einde erfpachttijdvak

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Overig
Sluit over 5 dagen
€110
8-12 Utrecht

Publicatiedatum:

24-11-2022

Sluitingsdatum:

06-12-2022

Begindatum:

15-12-2022

Einddatum:

15-12-2023

Uren per week:

8-12
Procesmanager einde erfpachttijdvak
Periode: 15-12-2022 voor circa 12 maanden, met 12 verlengopties van 1 maand (24 maanden totaal is maximale inleentermijn).
Belasting: Gemiddeld 8 a 12 uur per week
Tarief: 110 inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
Het team Erfpacht, snippergroen en contractbeheer is onderdeel van het gilde Investeren & Exploiteren en verzorgt voor de stad Utrecht het beheer van de erfpachtcontracten en de behandeling van snippergroenaanvragen. Het team omvat een zevental collegas die het werk goed kennen en beheersen.

Gemeente Utrecht heeft veel gronden die in erfpacht zijn uitgegeven. Deze erfpacht en de daaraan verbonden voorwaarden zijn vastgelegd in contracten. Deze contracten hebben een looptijd aangeduid als tijdvak. Bij afloop van het tijdvak kunnen erfpachtvoorwaarden gewijzigd worden. Vanaf 2025 zal voor circa 300 erfpachtcontracten het eerste tijdvak eindigen en voor die tijd worden de voorwaarden opgesteld die voor het tweede tijdvak zullen gelden. Om tot die voorwaarden te komen wordt advies ingewonnen, een participatietraject gevolgd en dient bestuurlijke besluitvorming plaats te vinden. Dit proces neemt normaliter circa een a anderhalf jaar in beslag. Een inhoudelijk deskundige projectgroep om dit traject te verzorgen is gestart en functioneert goed. Om het proces te sturen en voortgang te bewaken zoeken we een procesmanager. Deze hoeft niet inhoudelijk erfpacht-deskundig te zijn maar wel haar/zijn mannetje te staan in het aanjagen van het project, de bijeenkomsten met erfpachters en het waarborgen van tijdige bestuurlijke besluitvorming.

Dit is je werk
Je stuurt als procesmanager het project einde erfpachttijdvak aan. Je wordt daarin bijgestaan door een projectgroep waarin alle relevante inhoudelijke deskundigheid is vertegenwoordigd. Je brengt met de projectgroep scherpte in de planning en stuurt op realisatie van de mijlpalen. Je plant proactief vervolgstappen en voelt goed aan hoe en wanneer erfpachters en/of bestuur betrokken moeten worden. Je hebt ervaring met bewonersbijeenkomsten en kan deze in goede banen leiden. Door een goede voorbereiding, organisatie en zichtbaarheid breng je rust in het proces. Je snapt de werkwijzen binnen een grotere gemeentelijke organisatie en vindt daarin gemakkelijk je weg.

Resultaat van de opdracht is:
 • De projectgroep realiseert de planning;
 • Bestuur en erfpachters worden tijdig en zorgvuldig betrokken.

Jij bent/jij hebt
 • Tenminste HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je bent een ervaren procesmanager met minimaal 3 jaar ervaring op het snijvlak van gemeenten en burgers;
 • Je hebt ervaring met sturing en uitvoering van participatietrajecten met bewoners;
 • Je bent empathisch hebt van nature een goed gevoel voor mensen;
 • Je vindt je weg snel in onze organisatie. Ervaring bij een (grotere) gemeente is daarom welkom;
 • Je bent flexibel en werkt zorgvuldig;
 • Je bent komend jaar gemiddeld 8 tot 12 u/p/week beschikbaar en je agenda biedt voldoende ruimte om mee te bewegen met actualiteit;
 • Je bent regelmatig bij ons op kantoor en gemakkelijk aanspreekbaar.

Goed om te weten:
De gesprekken worden gevoerd op donderdag 8 december 2022

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Procesmanager einde erfpachttijdvak die deze organisatie zoekt?