thumbnail
thumbnail

Jurist Omgevingsrecht VTH

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€115
32-36 Utrecht

Begindatum:

16 jul 2024

Einddatum:

1 sept 2025

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

5 jul 2024

Jurist Omgevingsrecht (VTH)
Periode: Zo spoedig mogelijk tot 1 september 2025 en met mogelijke verlengingsopties
Belasting: 32 - 36 uur per week gemiddeld
Tarief: max. 115,- euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte omschrijving speelveld
Team Juridische Zaken en Advies is een onderdeel van Vergunningen Toezicht en Handhaving (VTH). Het team werkt mee in de primaire processen van de afdelingen Vergunningen Gebouwde Omgeving (VGO) en Toezicht en Handhaving Bebouwde Omgeving (THBO) en begeleidt en bewaakt de juridische processen en verleent bijzondere vergunningen. Het team werkt energiek en oplossingsgericht.

Je taken zijn:
In het proces van vergunningverlening adviseer je bij complexe dossiers de senior casemanagers en regisseurs bij het team VGO van Vergunningen. Je verzorgt het beantwoorden van zienswijzen op complexe en/of bestuurlijk gevoelige dossiers en het opstellen van complexe weigeringen in bestuurlijk gevoelige dossiers.

In het proces van toezicht en handhaving stel je onder andere complexe handhavingsbesluiten op, zoals last onder dwangsom, last onder bestuursdwang en bestuurlijke boetes. Je beoordeelt de kwaliteit van opnames of proces-verbalen op juridische houdbaarheid, proportionaliteit, effectiviteit en bestuurlijk draagvlak.

Daarnaast behandel je complexe en bestuurlijk gevoelige zaken/aanvragen. Zaken die mogelijk ook precedentwerking tot gevolg hebben. Waar nodig ondersteun je bij beroep en hoger beroep in unieke en complexe dossiers op het gebied van vergunningen, handhaving en openbare orde met een hoog afbreukrisico.

In de organisatie zorg je voor afstemming met de bezwaarafdeling, lever je input voor beleidswijzigingen, verordeningen en maak je tekstvoorstellen. Je toetst nieuw beleid op uitvoerbaarheid.

Binnen het team begeleid en coach je (nieuwe) medewerkers. Als senior jurist ben je een aanspreekpunt voor je directe collega-juristen. Daarnaast zorg je voor kennisoverdracht, opleidingen binnen de vakgroep en ben je verantwoordelijk voor dagelijkse inhoudelijke afstemming en besluitvorming/advisering en collegiale toetsen van besluiten.

Jij bent:
Om het werk goed en vlot uit te kunnen voeren. Je bent een zeer ervaren senior jurist op het vakgebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

  • Je hebt je sporen verdiend in het vak en minimaal 10 jaar (recente) relevante ervaring.

  • Je hebt een juridische opleiding afgerond op WOniveau

  • Bij voorkeur heb je, minimaal 3 jaar, ervaring opgedaan bij een grote gemeente


Vaardigheden/competenties

  • Je hebt overzicht over alle belangen die spelen en je bent in staat om die af te wegen.

  • Je bent besluitvaardig en denkt en werkt oplossingsgericht.

  • Collegiale samenwerking gaat je goed af.

  • In gesprekken, emails en besluiten breng je je boodschap begrijpelijk en inhoudelijk juist over.

  • Je bent ook in staat om collegas te coachen en kennisdeling te organiseren.


Kortom, je bent zeer ervaren en je bezit uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en het vermogen om op verschillende niveaus te schakelen.


Goed om te weten:
Gesprekken worden gepland in overleg, in de week van 15 juli. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.
Hybride werken is een optie. Aanwezigheid wordt van verwacht wanneer er belangrijke bijeenkomsten zijn. Het team werkt doorgaans 50% van de tijd op kantoor, dit wordt ook van de externe kandidaten verwacht. Gedurende inwerkingsperiode is de kandidaat minimaal vier dagen op kantoor aanwezig.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat er nog een kandidaat uit deze procedure wordt aangenomen.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Jurist Omgevingsrecht VTH die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.