Begindatum:
23 jul 2024Einddatum:
31 dec 2024Uren per week:
20-32Publicatiedatum:
4 jul 2024Beleidsadviseur Werk en re-integratie
Periode: z.s.m. t/m 31-12-2024 met mogelijke opties tot verlenging
Belasting: 20-32 uur per week gemiddeld
Tarief: Max. 110 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW
Korte beschrijving speelveld
Werken aan maatschappelijke vraagstukken binnen het sociaal domein die jou het beste liggen: bij ons kan het!
Utrecht heeft jou nodig! De wereld om ons heen verandert continu waardoor Werk en Inkomen steeds in beweging is. Dit maakt ons werk dynamisch en vraagt om flexibiliteit. We kijken naar wat we beter en slimmer kunnen doen en leveren gastvrije en toegankelijke dienstverlening. Jouw enthousiasme en betrokkenheid inspireert anderen in de stad om zich in te zetten voor een gezond stedelijk leven voor iedereen in Utrecht.
Team Beleid bestaat uit ongeveer 35 beleidscollegas die zijn verdeeld over 4 missieteams. Je komt te werken in missieteam Bewegen en Ontwikkelen. Binnen deze opdracht heb je zowel te maken met collegas van team Beleid, en collegas van Maatschappelijke Ontwikkeling. We zetten ons zo goed mogelijk in om alles goed te regelen voor de inwoners van de Gemeente Utrecht. Onze strategische koers staat centraal, waarin onze kernwaarden voor de dienstverlening zijn vastgelegd. Belangrijke onderdelen zijn bijvoorbeeld: stress-sensitief werken en het centraal stellen van de inwoner.
Je taken zijn:
Als beleidsadviseur werk je nauw samen met de collegas uit de uitvoering. De focus in deze opdracht ligt op de door- en uitstroom van inwoners met een bijstandsuitkering. Het streven is om iedere inwoner die kan werken, te begeleiden en ondersteunen naar (bij voorkeur) betaald werk, waarmee we ook op de korte termijn een impuls kunnen geven aan het aantal inwoners dat uitstroomt naar betaald werk. Het andere deel in deze opdracht heeft betrekking op de doelgroep waar betaald werk juist nog een stap te ver is en er andere problematiek speelt. Concreet gaat om deze twee taken binnen deze opdracht:
Ontwikkelen en implementeren van beleid op instroom (ook preventie), doorstroom en uitstroom van Utrechtse bijstandsgerechtigden, op zowel de korte als (middel)lange termijn. Dit moet leiden tot een concreet handelingskader voor de werkcoaches. De tussentijdse resultaten worden gemonitord en besproken in het stafoverleg.
Mede ontwikkelen aanpak om door- en uitstroom naar scholing en werk een impuls te geven (korte en middellange termijn waarbij de lessons learned gekoppeld worden aan de verdere uitwerking van het uitvoeringsprogramma).
Namens Werk en Inkomen, en in samenwerking met collegas van Maatschappelijke Ontwikkeling, en de uitvoering invulling geven aan de opdracht Activering. Het gaat om het ontwikkelen van een betere verbinding tussen de Wmo en Participatiewet aan de hand van de vraagstukken: hoe voorkomen we overlap in aanbod, hoe creeren we positieve prikkels van activering naar re-integratie, wat verstaan we onder maatschappelijk fit en welke dienstverlening hoort daarbij en wat wordt door W&I, zorgorganisaties, partners in de stad geboden?
Jij hebt/bent:
ruime ervaring en kennis van de Participatiewet en Wmo.
goede beheersing van projectmatige aanpak
in staat om visie naar concrete beleidsrichtlijnen te vertalen
ruime ervaring, minimaal 3 jaar, met politiek-bestuurlijke context, liefst bij grotere gemeente
iemand die goed complexe vraagstukken kan doorgronden
minimaal een hbo opleiding afgerond
Verder kun je je herkennen in de volgende competenties/vaardigheden:
Verbinder, het kunnen zien van de samenhang in vraagstukken
In de motivatiebrief willen we naast bovenstaande punten ook graag terugzien welke ervaring je hebt met of visie op instroom, doorstroom en uitstroom hebt. Tevens welke ervaring je hebt met het verbinden van de Participatiewet en de Wmo met bijbehorende uitdagingen
Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking. Om die reden streven wij ernaar om een zon inclusief mogelijke organisatie te zijn. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Lees dat op deze pagina.
Goed om te weten:
Gesprekken worden gepland in week 33 (12 t/m 16 augustus). De manager neemt contact op indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.
Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.
Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.
De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.