thumbnail
thumbnail

Projectleider gebiedsontwikkeling Drachten

Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM Drachten, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 150,00
8 Friesland

Begindatum:

1 mei 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

8

Publicatiedatum:

3 apr 2024

Opdracht omschrijving
Gemeente Smallingerland werkt samen met de onderwijsinstellingen Liudger en Firda en het Sportcentrum Smallingerland aan 'Leerpark Drachten', een campusgebied met een multifunctionele en geïntegreerde omgeving, die zowel ruimtelijk als sociaal de instellingen onderling en met de wijk verbindt.

Dit campusterrein aan de Splitting is de afgelopen jaren al flink onderhanden genomen. Gebouwen van Firda en Liudger zijn gesloopt en herbouwd, er zijn wandelpaden aangelegd en er is meer ruimte gemaakt voor groen. Deze veranderingen vormen tezamen een aanleiding voor meer: hoe kunnen we het campusterrein nog meer kwaliteit geven? Hoe maken we een integraal plan waarin het campusterrein meer als één geheel gaat voelen? Welke interventies geven nieuwe positieve impulsen aan het campusterrein en misschien zelfs De Wiken en De Venen? Hoe maken we het gebied aantrekkelijker, veiliger en toegankelijker?

De totstandkoming van het nieuwe ‘Leerpark Drachten’ vraagt om een integrale aanpak. Niet alleen de grondeigenaren, maar ook omwonenden, recreanten en sportliefhebbers verdienen hier hun plek. Huidige en toekomstige gebruikers denken mee. Met input vanuit de wijken de Wiken en de Venen, de scholen en het sportcentrum vormen we nieuwe richtlijnen voor het campusterrein. Door samen te creëren, maken we iets waar iedere belangstellende wat aan heeft. We dragen samen bij aan het plan en creëren op deze manier draagvlak voor de buurt.

De samenwerking moet leiden tot een meer toegankelijk openbaar gebied. Hiervoor wordt een intentieverklaring opgesteld met (bestuurlijke) afsprakenkader en de te bereiken mijlpalen en eventuele go-no go momenten en realisatie. Hieronder vallen dus ook de financiële kaders/afspraken en het participatieproces.

We zoeken een projectleider die de gemeente vertegenwoordig in de samenwerking met de stakeholders. De projectleider coördineert de gemeentelijke inbreng en stemt intern af. Daarnaast bereid de projectleider de gemeentelijke besluitvorming voor.

Verantwoordelijkheden

 • Als projectleider vertegenwoordig je de gemeente bij in de samenwerking met de Stakeholders: Firda, Liudger en het Sportbedrijf. Je coördineert de gemeentelijke inbreng;

 • Namens de gemeente breng je de intentieovereenkomst tot stand;

 • Na de intentie-overeenkomst coördineer je de realisatie van het gemeentelijk deel;

 • In aanloop naar de intentieovereenkomst is een uitgebreid participatietraject voorzien. Ook hierin coördineer je de gemeentelijke inbreng.

 • Je verzorgt de bestuurlijke besluitvorming.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 01-05-2024 (eerder in overleg) tot en met 31-12-2024 voor 8 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 2 keer de originele contractperiode. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

 • Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager gebiedsontwikkeling in opdracht van een gemeentelijke overheid.

 • Je hebt aantoonbare ervaring in het opstellen en begeleiden van de besluitvorming richting college en gemeenteraad.

 • Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring met het tot stand brengen van een overeenkomst tussen overheid en private partijen.

Wensen

 • Aantoonbaar ervaring met grootschalige gebiedsontwikkelingen waarbij onderwijsinstellingen zijn betrokken (34%)

 • Aantoonbare ervaring met participatietrajecten in het kader van gebiedsontwikkeling (33%)

 • Aantoonbare ervaring met het opstellen van intentieovereenkomsten tussen gemeenten en private partijen (33%)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Projectleider gebiedsontwikkeling Drachten die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.