thumbnail
thumbnail

Data Analist

Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM Drachten, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 80,00
16 Friesland

Begindatum:

1 sept 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

9 jul 2024

Opdracht omschrijving
Als data analist heb je een passie voor data en je bent gedreven om data samen met collega's naar een hoger niveau te brengen. Je adviseert over en werkt mee aan de datastrategie. Ook denk je mee over ontwikkeling en realisatie van het managementdashboard. Je initieert kansen om datagedreven werken te stimuleren en signaleert risico's in datakwaliteit en realiseert samen met anderen verbeteringen.

Het is niet uitgesloten dat een kandidaat die een vergelijkbare rol eerder heeft ingevuld zich ook inschrijft. 

Verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor signaleren van kansen en adviseren bij datavraagstukken. Hiervoor initieer je het gesprek en je schakelt vlot tussen eenvoudige en complexe vragen. Je brengt maatschappelijke opgaven terug naar datavragen, waarvoor een diversiteit aan databronnen noodzakelijk kan zijn;

 • Je bent specialist in het modelleren, analyseren en interpreteren van data om ijzersterke datasets, dashboards of andere vormen van datavisualisaties op te leveren;

 • Je signaleert risico's in datakwaliteit en adviseert je collega's van eigen team of andere teams om de kwaliteit continu te verbeteren. Je gaat in gesprek en schrijft verbetervoorstellen en adviezen op;

 • Verder lever je een bijdrage aan het beleidskaders voor veilig en juist toepassen van data en informatie. Denk hierbij aan Internet of things en Open data;

 • Bovendien werk je samen met andere analisten en adviseurs aan vertaling van de datavisie naar een datastrategie.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar voor een initiële periode van 4 maanden vanaf 01-09-2024 tot en met 31-12-2024 voor 16 uur per week. Verlengen is in onderling overleg tussen opdrachtgever en opdrachtnemer mogelijk met maximaal 2 keer de initiële contractperiode. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

 • Je beschikt over een afgeronde wo opleiding.

 • Je hebt ministens drie jaar ervaring als data-analist, in de vorm van modelleren, analyseren, interpreteren en visualiseren van data.

 • Minstens drie jaar aantoonbare ervaring met Power BI, Oracle (SQL) en Cognos.

 • Recente werkervaring bij een gemeentelijke organisatie.

Wensen

 • Afgeronde wo opleiding in de richting van wiskunde of statistiek - 40%

 • Aantoonbare ervaring met ontwikkelen van managementdashboard - 40%

 • Aantoonbare ervaring met vertalen van datavisie naar een datastrategie - 20%

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 / britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Britt Emmen
Britt Emmen
Opdracht Adviseur

Ben jij de Data Analist die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.