thumbnail
Voorzitter en Coördinator veiligheidsteams (16 uur per week)

Gemeente Roosendaal

Kloosterstraat 2-8, 4701 KK Roosendaal, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
16 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

11-05-2022

Sluitingsdatum:

15-05-2022

Begindatum:

23-05-2022

Einddatum:

18-11-2022

Uren per week:

16

Organisatie
De negen gemeenten in West-Brabant West (Roosendaal, Bergen op Zoom, Ettenleur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert) bouwen samen met ouders, jeugd, jeugdhulpaanbieders en maatschappelijke partners aan een transparant stelsel Zorg voor jeugd. Voor de negen gemeenten is de missie het bieden van goede jeugdhulp binnen budget. Om dit voor elkaar te krijgen streven de gemeenten voor elk kind, met een zorgvraag, zo spoedig als mogelijk de best passende hulp te organiseren. Het Zorg Informatie & Inkoop Team verzorgt namens deze negen gemeenten het beleid, de inkoop, het contractmanagement en de monitoring van het stelsel. De rol van het team is daarbij om de samenwerkende gemeenten te adviseren en informatie aan te reiken die voor inhoudelijke keuzes van belang zijn. Dit team is organisatorisch onder gebracht bij de gemeente Roosendaal.

Functiebeschrijving
Het team is op korte termijn op zoek naar een Voorzitter en Coördinator veiligheidsteams (16 uur per week)'een echte verbinder die zorgt voor optimale netwerksamenwerking en stevige doorontwikkeling in de regio'

Je maakt onderdeel uit van het Zorg, Informatie & Inkoop team. De medewerkers van deze groep zetten vraagstukken en opgaven op het gebied van jeugdzorg om in duurzame integrale oplossingen. Oplossingen die aansluiten bij de realiteit en behoefte van deze jeugddoelgroep en organisaties. Beleidsthema’s daarbij zijn o.a.: Crisis (dienstverlening), Jeugdzorgplus, forensische jeugdhulp, gezinsvervangend verblijf, veiligheid, hooggespecialiseerde jeugdhulp, expertisecentra specialistische jeugdhulp en jeugdhulp-onderwijs.

De veiligheidsteams is ons netwerk van de toegang van gemeenten en de partners betrokken bij jeugdbescherming; Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming en Gecertificeerde Instellingen. Samen kijken zij naar de meest passende oplossingen om jeugdigen die in een onveilige situatie opgroeien te kunnen helpen.Als coördinator en voorzitter van de veiligheidsteams ben je verantwoordelijk voor:

  • Begeleiden van de netwerksamenwerking jeugdbescherming om het juiste proces voor de jeugdige te lopen

  • Technisch voorzitten van de drie veiligheidsteams.

  • Bijhouden van aantallen en casuïstiek ten behoeve van de verschillende rapportages en dashboarden die wij hanteren

  • Op basis van de praktijkervaring en de monitorgegevens bijdragen aan de (door)ontwikkeling van de bescherming van jeugdigen in WBW richting Toekomstscenario

Competenties
Je bent een echte verbinder die uitstekend in staat is netwerken te onderhouden. Je kan coachend richting geven aan een uitvoerend netwerk van professionals. Je hebt een drive om de zorg voor jeugdigen continu te verbeteren. Je bent oplossingsgericht, slagvaardig en acteert proactief. Je bent in staat beleid en uitvoering met elkaar te verbinden. Je werkt graag samen met anderen en anderen werken graag samen met jou. Je legt makkelijk contacten zowel binnen als buiten de organisatie. Analytisch ben je sterk, je overziet het geheel en hebt van nature een resultaatgerichte houding.

Je bent communicatief sterk, bent bedreven in het schrijven van adviezen en begrijpt hoe de hazen lopen binnen een politieke organisatie. Het lukt je dan ook goed om verbinding te maken tussen uitvoering en beleid binnen verschillende organisaties. Je hebt lef en met je enthousiasme creëer je dit ook bij de betrokken medewerkers. Je bent in staat om vanuit de praktijk de kansen en de risico’s in het stelsel te benoemen. Je hebt een nauwe samenwerking met de betrokken projectleiders en samen zet je lijnen uit. Je hebt affiniteit met de doelgroep en bezit tevens over voldoende kennis van de werkprocessen jeugd (bij voorkeur in WBW) en van de bescherming van jeugd. Je hebt kennis van wet en regelgeving jeugdwet, SKJ en het gedwongen kader jeugd.

Uren & werkdagen
Aantal uur per week: 16 uur
Toelichting op uur per week: De inzet/verdeling van de uren is afhankelijk van overlegvormen en afstemming groep ZITT
Werkdagen: Maandag; Dinsdag; Woensdag; Donderdag; Vrijdag

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Voorzitter en Coördinator veiligheidsteams (16 uur per week) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.