thumbnail
Kwartiermaker Open Overheid

Gemeente Roosendaal

Kloosterstraat 2-8, 4701 KK Roosendaal, Nederland

Juridisch
Sluit morgen
Geen maximum
32 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

27-07-2022

Sluitingsdatum:

15-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

01-03-2023

Uren per week:

32

De gemeente Roosendaal is op zoek naar een KWARTIERMAKER OPEN OVERHEID voor 32 uur per week

Betrouwbare overheid  
Betrouwbare Overheid is een centraal thema in het ambitie akkoord 2022-2026 van het college van Roosendaal. Onder het zijn van een betrouwbare overheid verstaan wij onder meer dat de gemeente goed bereikbaar is en dat medewerkers van de gemeente klantvriendelijk en gastvrij zijn. Ook houdt het in dat we als gemeente uitgaan van de menselijke maat, dat we mensgericht werken en inspelen op de behoeften van onze inwoners. We hebben een open houding en we informeren mensen tijdig en actief over voorgenomen veranderingen in hun leefomgeving. Inwoners kunnen meehelpen, meedoen en meedenken en we zijn transparant over de mogelijkheden voor participatie. Als we een beslissing nemen, dan leggen we uit waarom en zijn we transparant over onze overwegingen. 

Open Overheid     
Om die betrouwbare overheid te kunnen zijn, is het cruciaal dat we inzetten op openheid en transparantie. Dit betekent onder meer dat we in toenemende mate informatie actief openbaar gaan maken. Hierbij hoort ook dat we inzichtelijk maken welke besluiten we nemen en welke afwegingen hierbij een rol hebben gespeeld.  
De Wet Open Overheid (WOO) is op 1 mei 2022 in werking getreden. Het doel van die wet is een meer transparante en actief openbaar makende overheid. Als gemeente omarmen we de WOO. Dit betekent ook dat onze ambitie verder reikt dan de puur technisch-juridische implementatie van de WOO.  

De huidige kwartiermaker (Wet) Open Overheid is (vooralsnog) beperkt inzetbaar. Om de continuïteit van het programma Open Overheid te borgen is het gewenst om voor een periode van minimaal zes maanden (maximaal negen maanden) een kwartiermaker Open Overheid voor 32 uren per week in te huren. Met het nieuwe ambitieakkoord is het belang van het programma flink toegenomen. Met het inhuren van een tijdelijke kwartiermaker Open Overheid voor een periode van minimaal zes maanden en maximaal negen maanden, kunnen we de ambities van het nieuwe college verder vertalen naar het programma Open Roosendaal, de continuïteit van het programma borgen en het implementatieplan verder uitlijnen.

De kwartiermaker dient zorg te dragen voor: 

- Voor zover nog niet afgerond: de verdere vertaling van de ambities uit het ambitieakkoord van het nieuwe college naar de ambitie op het programma open overheid (programma Open Overheid zoals beschreven in het procesplan Open Roosendaal
- Voor zover nog niet afgerond: leveren van bijdrage aan collegeprogramma en programmabegroting;
- Opstellen implementatieplan/in beeld brengen wat er nodig is om een vervolg te geven aan het programma Open Overheid (op basis van onder meer: procesplan, impactanalyse, ambitie Open Roosendaal, bijdrage collegeprogramma en programmabegroting, lopende en voorgenomen acties); 
- Continuïteit op de lopende en voorgenomen acties; 
- Afbakening en afstemming met het overkoepelende thema betrouwbare overheid en met andere thema's die bijdragen aan die betrouwbare overheid (zoals dienstverlening, participatie, RSRD);
- Continuering van de reeds bestaande structuur van het programma open overheid;
- Aandacht voor het aspect informatiehuishouding en eventuele werving technisch/ict projectleider.

Naast het borgen van de continuïteit van het programma, heeft de kwartiermaker uiteraard de ruimte om de huidige aanpak in goed overleg naar eigen inzicht aan te passen. 

We zoeken een kwartiermaker Open Overheid met kennis/ervaring:

•    HBO/WO werk- en denkniveau;
•    Relevante werkervaring;
•    Bestuurlijk-politieke sensitiviteit;
•    Overtuigingskracht;
•    In staat mensen te enthousiasmeren en activeren.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Kwartiermaker Open Overheid die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.