thumbnail
thumbnail

Directeur extern

Kloosterstraat 2-8, 4701 KK Roosendaal, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Noord-Brabant

Begindatum:

12 jun 2023

Einddatum:

1 sept 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

26 mei 2023

Omschrijving van de opdracht
Onze gemeentesecretaris heeft per 1 juni een nieuwe uitdaging gevonden als provinciesecretaris van Zeeland. Zolang de vacature vacant is, wordt de functie waargenomen door een van de huidige directeuren uit het directieteam. Gezien de vele opgaven die Roosendaal heeft zijn wij voor een periode van 13 weken (met optie voor verlenging) met spoed op zoek naar een

INTERIM-DIRECTEUR (36 u/w)

die het directieteam tijdelijk versterkt. De directeur die we zoeken heeft een breed profiel binnen de gemeentelijke overheid en is daarmee inzetbaar op verschillende domeinen. Wel verwachten we dat de focus op het ruimtelijk domein zal liggen. Ruime kennis en ervaring op dat gebied is onontbeerlijk.

Opgave interim-directeur
Samen met de waarnemend gemeentesecretaris en twee collega-directeuren geef je leiding aan de ambtelijke organisatie. In de rol van directeur treed je op als ambtelijk opdrachtgever voor programma’s, projecten en groepen binnen de organisatie die binnen de directie onderling verdeeld worden.

Persoonsprofiel
Je hebt een academisch werk- en denkniveau en ruime ervaring met het managen van professionals in een complexe omgeving, liefst in de setting van programmasturing en/of zelfsturende teams.
Je beschikt over zowel leidinggevende als inhoudelijke bagage, waardoor je in staat bent om richting te geven aan de organisatie en ons bestuur op strategisch niveau te adviseren.
Vanwege het interim karakter van de opdracht is het belangrijk dat je snel je weg weet te vinden in de organisatie en makkelijk verbinding maakt.

Je bent koersvast en helder en oprecht in je communicatie. Je bent sterk in het leggen van verbindingen binnen en buiten de organisatie. Je hebt een scherp oog voor ontwikkelingen in de samenleving en de betekenis hiervan voor de gemeentelijke organisatie. Grootstedelijke vraagstukken en de benodigde integrale afstemming op dit gebied zijn jou niet vreemd. Coachend leiderschap is jouw voorkeursstijl en je bent in staat om mensen in hun kracht te zetten. Je bent een stevige gesprekspartner, biedt tegenspraak en tegenwicht en bent goed in staat om bestuurders op strategisch niveau te adviseren.

Onderstaande competenties en persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

  • Samenwerken: (her)kennen van gemeenschappelijke doelen en deze samen met anderen binnen en buiten de organisatie verwezenlijken.

  • Resultaatgerichtheid: afspraken maken over de te behalen resultaten en daarbij prioriteiten stellen, zowel in- als extern. Afspraken nakomen én evalueren om ervan te leren en kwaliteit te meten. Aanspreken op gemaakte afspraken, houding en gedrag.

  • De ander centraal: goed luisteren en de behoefte achter de vraag achterhalen. Tijdig en begrijpelijk communiceren. Ruimte geven voor initiatief en durven los te laten.

  • Bestuurlijke sensitiviteit: eigen activiteiten afstemmen op politieke en bestuurlijke veranderingen, posities, belangen, beleid en gevoeligheden.

  • Flexibel: het vermogen om je snel aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Uiteraard ben je op zeer korte termijn beschikbaar voor deze opdracht.

Over de gemeentelijke organisatie
Onze organisatie wil tijdig en proactief kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en opgaven, zodat we het gemeentebestuur optimaal ondersteunen maatschappelijke doelen te bereiken die aansluiten op de behoeftes van onze inwoners.Dit vraagt om een gemeentelijke organisatie die in beweging is. Een wendbare organisatie die in staat is in te spelen op deze maatschappelijke ontwikkelingen.

Daarom werken wij op een autonomere werkwijze en willen we een lerende organisatie zijn. Wij geloven dat medewerkers meer motivatie en werkplezier ervaren en tot betere resultaten komen als ze zélf verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen voor hun eigen werk. We willen het initiatief en het probleemoplossend vermogen van al onze ruim 500 medewerkers stimuleren. Daarnaast vinden wij dat je binnen moet zijn wat je buiten vraagt. Als wij van onze inwoners verlangen dat ze meer verantwoordelijkheid nemen, samen redzaam zijn en met ons meedenken en beslissen, moeten we dat intern natuurlijk ook doen.
Wij zijn een platte organisatie met steeds autonomer werkende groepen, die direct samenwerken met onze directie. Dat gebeurt op afstand waar het kan en dichtbij wanneer dat beter is. Deze groepen maken resultaatafspraken over het inhoudelijke werk. Daarnaast zijn ze samen verantwoordelijk voor een aantal zaken op het gebied van HR, financiën, bereikbaarheid en communicatie. Diverse collega’s ondersteunen de groepen daarbij. Denk aan: programmaregisseurs, groepsontwikkelaars, bestuursadviseurs en HR-adviseurs.

Op www.roosendaal.nl is aanvullende informatie over de gemeente Roosendaal te vinden. In het ambitieakkoord is te lezen welke ambities het college voor Roosendaal heeft. Daarbij willen we zij aan zij staan met onze inwoners, ondernemers en partners om zo het vertrouwen in de politiek en het bestuur te vergroten en de betrokkenheid bij de samenleving te stimuleren. Meedenken, de menselijk maat en een open houding zijn daarbij voor ons belangrijke uitgangspunten.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Leya Schoonderwoerd via 06 43 60 79 99 of per mail via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Directeur extern die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.