thumbnail
thumbnail
Corporate communicatie adviseur

Gemeente Roosendaal

Kloosterstraat 2-8, 4701 KK Roosendaal, Nederland

Communicatie
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
28 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

25-01-2023

Sluitingsdatum:

01-02-2023

Begindatum:

09-02-2023

Einddatum:

09-05-2023

Uren per week:

28

Corporate communicatie adviseur 
Primair aandachtsgebied: college van Burgemeester & Wethouders
24 - 32 uur per week

 Ben jij een ervaren en enthousiaste Corporate Communicatieadviseur? En maak jij met jouw helikopterview en strategische blik graag het verschil? Denk jij in mogelijkheden en kansen? Dan maken wij graag kennis met jou!

Organisatie
Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in deze video.
Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in groepen werken zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.

Jouw tijdelijke nieuwe rol 
In deze rol ben je verantwoordelijk voor het verder door ontwikkelen van de corporate communicatie van onze gemeente. Jij zet je samen met jouw directe teamleden in voor een duidelijke positionering en profilering van de gemeente Roosendaal. Intern en extern. Je ontwikkelt communicatiestrategieën op thema’s uit het collegeprogramma, zoals ‘betrouwbare en gastvrije gemeente’. Je verbindt deze met de samenleving en de organisatie. Denk ook aan het ‘Verhaal van Roosendaal’ dat in de kinderschoenen staat en wat jij met jouw team en alle partijen in de stad en dorpen verder door gaat ontwikkelen. Je bent nauw betrokken bij het bestuur en de directie, je signaleert wat er speelt en vertaalt dat – gevraagd én ongevraagd – in adviezen. Ook sta je de pers te woord over onderwerpen die binnen jouw aandachtsgebied vallen.
 
Je werkt binnen de groep Communicatie. Samen met je collega’s zorg je er voor dat communicatie een positieve bijdrage levert aan de opgaven en programma's van de gemeente Roosendaal. Je vormt samen met een communicatiemedewerker een miniteam waarbij jullie samen aan de lat staan voor verschillende opgaven. Periodiek verzorg je het communicatiepiket (24/7 bereikbaarheid buiten kantoortijden).
 
Jouw kracht 
Je hebt als enthousiaste adviseur een open houding naar bestuurders, directieleden, collega’s, inwoners en partners. Je bent flexibel, sensitief en snapt het spanningsveld tussen de huidige landelijke en maatschappelijke ontwikkelingen, de lokale politiek en de doelgroep. Dit zorgt ervoor dat je goed in staat bent om de communicatielijnen hierop af te stemmen. Daarnaast sta je stevig in je schoenen en weet jij je staande te houden in een dynamische omgeving. Je maakt gemakkelijk contact, werkt graag samen met anderen en anderen werken graag samen met jou.  
 
Je hebt als ideale kandidaat HBO werk- en denkniveau en tenminste 4 jaar relevante werkervaring. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving én je hebt aantoonbare kennis en ervaring in adviserende inzet van communicatie, zowel intern en extern. 

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Corporate communicatie adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.