thumbnail
thumbnail

Senior Strategisch Communicatieadviseur Duurzame Polder

Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
95
24 Noord-Brabant

Begindatum:

1 feb 2023

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

19 jan 2023

Voor het vervolg van de lopende onderzoeksfase in de Duurzame Polder naar alternatieven voor het realiseren van grootschalige windenergie in samenhang met andere gebiedsopgaven in het poldergebied tussen Oss en ’s-Hertogenbosch zijn wij per direct op zoek naar een bevlogen en ervaren Senior Strategisch Communicatieadviseur. De functie is voor gemiddeld 24- 28 uur per week.


Aanleiding

De gemeente Oss en Den Bosch hebben besloten om een groot deel van hun energieopgave in samenhang met andere opgaven (bv. landbouw, water en biodiversiteit) te willen realiseren in de Geffense, Lithse, Nulandse en Rosmalense Polder (de ‘Duurzame Polder’) met windmolens. Beide gemeenten en de provincie Noord-Brabant zijn tot dit besluit gekomen doordat zij aan hun energieopgave van de Regionale Energiestrategie (RES) Noordoost Brabant willen voldoen. Maar ook vanwege de doelstelling om energieneutraal in 2050 te willen zijn. De omvang en complexiteit van dit project maakt de inzet van een Senior Strategisch Project- en Procesmanager Gebiedsontwikkeling urgent en noodzakelijk.


Algemeen

In 2019 heeft er een verkenning plaatsgevonden in de Duurzame Polder. Hierin zijn middels een uitgebreid omgevingsparticipatieproces belangen en waarden opgehaald die spelen in het projectgebied. Ook zijn de gebiedsopgaven in kaart gebracht en is gekeken naar de mogelijkheden voor duurzame energieopwekking met windmolens en zonnevelden in de Duurzame Polder. De gemeenten, GS van Noord-Brabant en het ministerie van EZK hebben besloten tot een gezamenlijk vervolgtraject: aan de hand van een ontwerpend onderzoek en een intensief omgevingsparticipatieproces verkennen wat aan de hand van de vastgestelde kaders mogelijke alternatieven zijn voor de ontwikkeling van de Duurzame Polder. Hierbij is het realiseren van de energieopgave leidend is. Hieraan wordt een MER traject verbonden en zal er uiteindelijk een voorkeursalternatief (VKA) worden voorgelegd aan beide gemeenteraden. Het traject is inmiddels gestart. De regie hiervoor ligt bij beide gemeenten gezamenlijk.


Wat ga je doen?

Als strategisch communicatieadviseur geef je advies, maar ben je daarnaast ook deels uitvoerend bezig. Je brengt het communicatieplan succesvol tot uitvoering en stelt deze bij waar nodig. Een belangrijk onderdeel in de volgende fase is het omgevingsparticipatieproces waarbij iedereen met een belang mee mag doen. De juiste communicatieboodschap of zichtbaarheid op het juiste moment is in dit gevoelige proces is erg belangrijk. De communicatieadviseur heeft hierin een belangrijke rol. Andere voorbeelden van werkzaamheden zijn: het voorbereiden van communicatiemiddelen; afstemmen met de communicatieafdelingen van beide gemeenten; het up tot date houden van de website; voorbereiden nieuwsberichten en bijeenkomsten; en afstemmen van bestuurlijke communicatieboodschappen.

Kandidaatomschrijving

Kandidaatomschrijving

Wie zoeken we?

·         Je bent een enthousiaste en ervaren senior communicatieadviseur: een strategisch denker én een doener.

·         Je hebt gedegen kennis van interne en externe communicatie en kent de nieuwste trends op dit gebied, zoals omgaan met weerstand en polarisatie en het bouwen aan draagvlak.

·         Je werkt al minimaal 6 jaar in een soortgelijke rol, bij voorkeur opgedaan bij overheden.

·         Je hebt sterke affiniteit met grootschalige duurzame energieopwekkingsprojecten.

·         Je hebt minimaal 6 jaar ervaring met omgevingsparticipatieprocessen met bewoners en andere belanghebbenden en grote gebiedsontwikkelingen.

·         Je hebt ervaring in communicatie met een politieke gevoeligheid.

·         Je bent bekend met de processen bij gemeenten en provincie.

·         Jouw creativiteit zien we terug in jouw ideeën.

·         Je hebt gevoel voor wat er leeft  in de politiek en onder burgers.

·         Je hebt bij voorkeur affiniteit met het gebied, omdat je er woont, werkt of bekend bent.

 

 Wat verwachten we?

·         Je bent deel van het projectkernteam en het communicatieteam, waarin beide gemeenten vertegenwoordigd zijn.

·         Je bereidt de productie van communicatiemiddelen (o.a. persberichten, nieuwsbrieven, website, interviews, sociale media posts) via diverse kanalen voor en stemt deze af met het projectteam en het communicatieteam.

·         Je stemt processen en producten af met de communicatie afdelingen van de drie partijen, en zorgt dat het proces zodanig wordt ingericht dat het mogelijk is om snel te schakelen bij situaties die hierom vragen.

·         Je signaleert relevante ontwikkelingen, kansen en bedreigingen.

·         Je werkt zoveel mogelijk zelfstandig, binnen de gestelde kaders in het communicatieplan.

·         Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de tijdige levering van diensten en producten.

 

Interviewplanning

De gesprekken staan gepland op maandag 6 februari 2023

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code

79000000-4 - Zakelijke dienstverlening: juridisch, marketing, consulting, drukkerij en beveiliging

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior Strategisch Communicatieadviseur Duurzame Polder die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.