thumbnail
thumbnail
Projectleider Sociaal Domein

Gemeente Oss

Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss, Nederland

Sluit over 7 dagen
110
16 Noord-Brabant

Begindatum:

12 jun 2023

Einddatum:

1 nov 2023

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

26 mei 2023
De gemeente Oss is op zoek naar een Projectleider die de (recent herziene) dienstverleningsvisie 'route tot ondersteuning' van het sociaal domein verbindt met de dagelijkse praktijk en streeft naar wat het beste is voor de inwoners van Oss en zijn kernen, waarbij de belangen van meer dan 100.000 inwoners worden behartigd.

Het project heeft als doel om de uitvoeringsprocessen binnen het sociaal domein zodanig te beschrijven dat ze aansluiten op de route tot ondersteuning, waarbij de organisatie toegevoegde waarde levert aan haar omgeving. Deze processen omvatten het gehele traject van klant- of samenlevingsaanvraag tot het leveren van producten of effecten aan dezelfde klant of samenleving.

Om dit te bereiken, zal er eerst een uniforme procesbeschrijving worden ontwikkeld voor de route tot ondersteuning, waaraan de uitvoeringsprocessen binnen verschillende vakdisciplines moeten voldoen. De doelstelling voor het eerste deel is als volgt geformuleerd:

Voor 1 november 2023 moet er een uniforme procesbeschrijving van de route tot ondersteuning worden opgesteld, inclusief het gebruik van een gemeenschappelijke taal, waarin alle uitvoeringsprocessen binnen de vakdisciplines een plaats kunnen vinden. Vervolgens kunnen de uitvoeringsprocessen binnen de vakdisciplines worden beschreven, zodat de hoofddoelstelling kan worden bereikt.

De doelstellingen van het project kunnen als volgt worden onderverdeeld:

Hoofddoelstelling:

 • Het opstellen van één beschrijving van het hoofdproces 'route tot ondersteuning' in samenwerking met inwoners en professionals van verschillende disciplines.
 • Het creëren van één uniforme wijze om uitvoeringsprocessen binnen het sociaal domein te beschrijven.
 • Het ontwikkelen van één format waarmee het integrale werkproces binnen het sociaal domein wordt ondersteund op basis van de route tot ondersteuning en samenwerkwijze.
 • Het opstellen van een projectcontract voor de rest van het project
Aanvullende doelstellingen voor de totale doelstelling:
 • Het bereiken van een gemeenschappelijke taal binnen de uitvoering van het sociaal domein, om verwarring over begrippen te voorkomen en professionals in staat te stellen elkaar te begrijpen.
 • Het beschrijven van de uitvoeringsprocessen binnen de vakdisciplines, zodat deze naadloos aansluiten op de route tot ondersteuning.
De projectleider is verantwoordelijk voor het succesvol leiden en uitvoeren van het project, waarbij de projectleider de verschillende taken, activiteiten en stakeholders effectief coördineert. In juni is een projectweek gepland. tijdens de project week wordt het project in de stijgers gezet. Het organiseren en voorbereiden van de projectweek maakt onderdeel uit van de opdracht

De duur van de opdracht is minimaal tot 1 november 2023. De intentie is echter om de opdracht te verlenen voor de gehele duur van het project, dat afgerond dient te zijn voor 31 december 2024. De voorkeursstartdatum van de opdracht is 1 juni 2023, maar uiterlijk 1 juli 2023. Beschikbaarheid in de week van 12 juni, is zeer gewenst. 

Kandidaatomschrijving

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die voldoet aan de volgende criteria:

 • Je hebt aantoonbaar hbo- of wo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring als projectleider en kunt complexe projecten succesvol afronden.
 • Ervaring in het sociaal domein is een pré

Daarnaast zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en eigenschappen:

 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt mensen bij elkaar brengen. Je kunt effectief samenwerken en creëert een positieve teamdynamiek.
 • Je bent in staat om processen te faciliteren en collega's te motiveren. Je hebt oog voor de behoeften en belangen van anderen en weet hen te inspireren.
 • Je werkt op basis van een duidelijke opdracht en kunt goed omgaan met deadlines en doelstellingen. Je bent resultaatgericht en kunt het overzicht bewaren in een dynamische projectomgeving.
 • Je bent besluitvaardig en durft knopen door te hakken als dit nodig is. Je kunt goed omgaan met veranderingen en bent in staat om snel beslissingen te nemen.

Interviewplanning

De gesprekken worden gehouden op dinsdagmiddag 6 juni 2023 en vinden plaats op het gemeentehuis in Oss.

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code

79000000-4 - Zakelijke dienstverlening: juridisch, marketing, consulting, drukkerij en beveiliging

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?