thumbnail
thumbnail

Projectleider Sociaal Domein

Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
110
16 Noord-Brabant

Begindatum:

12 jun 2023

Einddatum:

1 nov 2023

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

26 mei 2023

Omschrijving van de opdracht
De gemeente Oss is op zoek naar een Projectleider die de (recent herziene) dienstverleningsvisie 'route tot ondersteuning' van het sociaal domein verbindt met de dagelijkse praktijk en streeft naar wat het beste is voor de inwoners van Oss en zijn kernen, waarbij de belangen van meer dan 100.000 inwoners worden behartigd.

Het project heeft als doel om de uitvoeringsprocessen binnen het sociaal domein zodanig te beschrijven dat ze aansluiten op de route tot ondersteuning, waarbij de organisatie toegevoegde waarde levert aan haar omgeving. Deze processen omvatten het gehele traject van klant- of samenlevingsaanvraag tot het leveren van producten of effecten aan dezelfde klant of samenleving.

Om dit te bereiken, zal er eerst een uniforme procesbeschrijving worden ontwikkeld voor de route tot ondersteuning, waaraan de uitvoeringsprocessen binnen verschillende vakdisciplines moeten voldoen. De doelstelling voor het eerste deel is als volgt geformuleerd:

Voor 1 november 2023 moet er een uniforme procesbeschrijving van de route tot ondersteuning worden opgesteld, inclusief het gebruik van een gemeenschappelijke taal, waarin alle uitvoeringsprocessen binnen de vakdisciplines een plaats kunnen vinden. Vervolgens kunnen de uitvoeringsprocessen binnen de vakdisciplines worden beschreven, zodat de hoofddoelstelling kan worden bereikt.

De doelstellingen van het project kunnen als volgt worden onderverdeeld:

Hoofddoelstelling:

 • Het opstellen van één beschrijving van het hoofdproces 'route tot ondersteuning' in samenwerking met inwoners en professionals van verschillende disciplines.

 • Het creëren van één uniforme wijze om uitvoeringsprocessen binnen het sociaal domein te beschrijven.

 • Het ontwikkelen van één format waarmee het integrale werkproces binnen het sociaal domein wordt ondersteund op basis van de route tot ondersteuning en samenwerkwijze.

 • Het opstellen van een projectcontract voor de rest van het project

Aanvullende doelstellingen voor de totale doelstelling:

 • Het bereiken van een gemeenschappelijke taal binnen de uitvoering van het sociaal domein, om verwarring over begrippen te voorkomen en professionals in staat te stellen elkaar te begrijpen.

 • Het beschrijven van de uitvoeringsprocessen binnen de vakdisciplines, zodat deze naadloos aansluiten op de route tot ondersteuning.

De projectleider is verantwoordelijk voor het succesvol leiden en uitvoeren van het project, waarbij de projectleider de verschillende taken, activiteiten en stakeholders effectief coördineert. In juni is een projectweek gepland. tijdens de project week wordt het project in de stijgers gezet. Het organiseren en voorbereiden van de projectweek maakt onderdeel uit van de opdracht

De duur van de opdracht is minimaal tot 1 november 2023. De intentie is echter om de opdracht te verlenen voor de gehele duur van het project, dat afgerond dient te zijn voor 31 december 2024. De voorkeursstartdatum van de opdracht is 1 juni 2023, maar uiterlijk 1 juli 2023. Beschikbaarheid in de week van 12 juni, is zeer gewenst. 

Kandidaatomschrijving
Wij zijn op zoek naar een kandidaat die voldoet aan de volgende criteria:

 • Je hebt aantoonbaar hbo- of wo-werk- en denkniveau.

 • Je hebt ervaring als projectleider en kunt complexe projecten succesvol afronden.

 • Ervaring in het sociaal domein is een pré

Daarnaast zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en eigenschappen:

 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt mensen bij elkaar brengen. Je kunt effectief samenwerken en creëert een positieve teamdynamiek.

 • Je bent in staat om processen te faciliteren en collega's te motiveren. Je hebt oog voor de behoeften en belangen van anderen en weet hen te inspireren.

 • Je werkt op basis van een duidelijke opdracht en kunt goed omgaan met deadlines en doelstellingen. Je bent resultaatgericht en kunt het overzicht bewaren in een dynamische projectomgeving.

 • Je bent besluitvaardig en durft knopen door te hakken als dit nodig is. Je kunt goed omgaan met veranderingen en bent in staat om snel beslissingen te nemen.

Eisen

 • Werk- en denkniveau
  Kandidaat beschikt over aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Dit blijkt uit cv en/of offerte.

 • Werkervaring
  De kandidaat heeft ervaring in de rol van projectleider: waarvan minimaal 1 project bij een gemeente met een doorlooptijd van minimaal 3 maanden in de laatste 3 jaar. Dit blijkt uit het cv en/of offerte.

 • Beschikbaarheid
  De kandidaat is uiterlijk 1 juli 2023 beschikbaar, echter bij voorkeur vanaf 12 juni 2023. Dit blijkt expliciet uit cv en/of offerte.

 • Beschikbaarheid interview
  Kandidaat is op 6 juni 2023 beschikbaar voor een interview op locatie Oss.

Gunningscriteria

 • Ervaring gemeentelijke projecten
  De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het succesvol leiden van gemeentelijke projecten. Dit blijkt uit cv en/of offerte.

 • Ervaring projecten Sociaal Domein

 • Ervaring projecten processen
  De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het succesvol leiden van projecten gericht op processen, procesverbeteringen en/of veranderingen. Dit blijkt uit cv en/of offerte.

 • Ervaring aansturen van multidisplinaire projectteams
  De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het aansturen van multidisciplinaire projectteams. Dit blijkt uit cv en/of offerte.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Leya Schoonderwoerd via 06 43 60 79 99 of per mail via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.