thumbnail
thumbnail
Juridisch Adviseur Handhaving

Gemeente Maashorst

Markt 145, 5401 EJ Uden, Nederland

Juridisch
Sluit over 4 dagen
95
16 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

24-11-2022

Sluitingsdatum:

05-12-2022

Begindatum:

01-01-2023

Einddatum:

01-07-2023

Maak het in Maashorst als …

Juridisch Adviseur Handhaving

16 uur per week


Dit ga je doen

Als WABO-jurist houd je je bezig met vergunningverlening en handhaving van het omgevingsrecht. In deze functie ligt het accent vooral op de handhaving. Je houdt je bezig met legalisatiemogelijkheden. Je toetst aanvragen en informatieverzoeken aan het bestemmingsplan in het kader van die legalisatie. Voor afwijkingsvergunningen onderzoek je de juridische mogelijkheden en voer je de regie over de inhoudelijke afweging. Je vertegenwoordigt het college in bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van vergunningverlening en handhaving. Als jet nodig is ga je meer op controle ter plaatse. Daarnaast ben je juridisch verantwoordelijk voor de naleving van wet- en regelgeving van WABO-activiteiten.


Je doet het samen met …

Samen met de frontoffice, de assistent omgevingsvergunningen en de omgevingsadviseurs vorm je een sterk team. In totaal heb je bijna veertig enthousiaste collega’s, die samen de schouders onder vergunningverlening, toezicht en handhaving zetten. Een club van doeners én denkers met een enorme betrokkenheid bij elkaar en bij onze mooie gemeente. Typisch voor ons team is de eerlijke en directe manier waarop we met elkaar communiceren.

Dit zijn wij

Even voorstellen. Wij zijn Maashorst. Een splinternieuwe gemeente met zes bruisende kernen, omgeven door natuur zoals je die nergens anders tegenkomt. Bij ons vind je het beste van twee werelden: alle voorzieningen in de buurt en toch ruimtelijk en omringd door groen wonen en werken. Dat we nieuw zijn, betekent dat we nog volop aan het uitvinden zijn wie we zijn en welke weg we gaan bewandelen. Spannend? Ja, soms wel. Maar het biedt ook ontzettend veel kansen. Dit is precies de fase waarin jij mee kan en mag bouwen. Dus wil je écht impact maken? Dan is dit het moment om in te stappen.

Over impact gesproken: Maashorst barst van de ambities! In onze eigen gloednieuwe organisatie én in onze prachtige gemeente, waar natuurliefhebbers en levensgenieters ondergedompeld worden in ‘goei leven’. Om een van onze ambities te noemen: Maashorst als toeristische streek op de kaart zetten. Letterlijk. We willen dat heel Nederland in 2026 weet waar Maashorst ligt. Ja, echt! Deze en andere plannen verwezenlijken we graag met een stel vrijzinnige pioniers, die zin hebben in een oer-Brabants avontuur. Zie jij het al voor je? Dan ontmoeten we je graag. De soep staat klaar.

Kandidaatomschrijving

Een opdracht in Maashorst past bij jou als je het leuk vindt om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze nieuwe gemeente en ertegen kunt dat dit soms gepaard gaat met wat turbulentie. Het belangrijkste? Dat je verantwoordelijkheid neemt en energie toevoegt aan ons team. Om succesvol te zijn in deze functie breng je daarnaast het volgende mee:

  • Een hbo- of universitair diploma rechten. Je kennis van het omgevingsrecht is actueel.
  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als omgevingsjurist bij een gemeente.
  • Je hebt ruime ervaring met E-suite en Powerbrowser. Daarnaast heb je ruimte ervaring in het vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures.
  • Je bent stressbestendig, kunt goed multitasken, denkt mee en bent pragmatisch. Je beschikt over een gezond relativeringsvermogen. Je bent communicatie vaardig, zowel in woord als op schrift. Ook sta je je manneetje in situaties waarin je Nee moet verkopen.
Er is sprake van een voorkeurskandidaat.

Aanvullende voorwaarden
De kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund, dient voor definitieve gunning een actueel Uniform Europees Aanbestedingsdocument (voorheen Eigen Verklaring) te overleggen. Wordt deze niet, of niet tijdig overlegd, dan gaan wij over tot gunning aan de tweede kandidaat in rang.

Wij vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op van de kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund.

Interviewplanning

Nog niet bekend

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code

79000000-4 - Zakelijke dienstverlening: juridisch, marketing, consulting, drukkerij en beveiliging

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Juridisch Adviseur Handhaving die deze organisatie zoekt?