thumbnail
Beleidsadviseur Wmo

Gemeente Losser

Raadhuisplein 1, 7581 AG Losser, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Overijssel

Publicatiedatum:

04-05-2022

Sluitingsdatum:

16-05-2022

Begindatum:

01-06-2022

Einddatum:

01-09-2022

Uren per week:

32
Vacature beleidsadviseur Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Algemene informatie
Bij ons werk je samen met en voor de samenleving. Kom je bij ons werken dan zet jij je elke dag in voor de inwoners, ondernemers en instellingen van de prachtige dorpen Beuningen, de Lutte, Glane, Losser en Overdinkel.
Wij hebben daarbij het uitgangspunt dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren. Je zorgt er samen met jouw collega’s voor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn richting onze inwoners. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibel en verbonden. We zoeken collega’s die oog en oor hebben voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwoorden een uitdaging zijn.

Functie-informatie beleidsadviseur Wmo
We zijn op zoek naar een beleidsadviseur Sociaal Domein, specifiek gericht op de Wmo. Als beleidsadviseur weet jij de vertaalslag te maken van bestuurlijke prioriteiten en regionale en landelijke ontwikkelingen naar lokaal beleid. Jij vindt het leuk om vanuit jouw visie een passende nota op te stellen voor de gemeente die aansluit op de problematiek die speelt op het gebied van Wmo. Jij kunt goed doordachte adviezen geven aan het bestuur en durft de discussie aan te gaan over de inhoud! Je bent bereid om bij bestuurlijke en regionale overleggen aan te sluiten en kunt goed samenwerken en netwerken. Je bent in staat om makkelijk te schakelen tussen strategisch, tactisch en uitvoerend niveau. Ook kun jij de actuele problematiek bekijken vanuit een helikopterview. Jouw kerntaak is het adviseren over de landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen Wmo en de doorvertaling te maken in beleid en uitvoering. Bijvoorbeeld door het opstellen van de verordening, verder pak je voornamelijk de lopende, reguliere beleidstaken op. We werken vanuit de bedoeling, gaan op zoek wat wèl kan; waarbij normaliseren (versterken van de leefomgeving) en de zelfredzaamheid van de inwoner onze uitgangspunten zijn.

Functie-eisen