thumbnail
Medewerker Participatie / Klantmanager inkomen

Gemeente Hilvarenbeek

Vrijthof 10, 5081 CA Hilvarenbeek, Nederland

Sociaal Domein
Sluit vandaag
Geen maximum
24 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

05-08-2022

Sluitingsdatum:

14-08-2022

Begindatum:

22-08-2022

Einddatum:

22-02-2023

Uren per week:

24

Organisatie
Als klantmanager Inkomen, werk je aan de maatschappelijke opgaven in het sociaal domein. Dat doe je samen met je collega’s van het team Sociaal Domein, die zich vooral richten op de uitvoering op het terrein van Wmo, Jeugd en Participatie. Maar ook met je  collega adviseurs binnen het team Beleid sociale domein. Beide teams vormen samen de afdeling Samenleving die de transformatie naar een participatiesamenleving vorm probeert te geven. Deze transformatie vraagt om een andere manier van werken waarbij er naast systeemwaarden als efficiency, regels, controle en beheersing meer aandacht komt voor menswaarden als vertrouwen, keuzevrijheid en kwaliteit.

Functiebeschrijving
In de afdeling Samenleving werken ‘beleid’ en ‘uitvoering’ nauw met elkaar samen waarbij ‘de bedoeling’ centraal staat. Als klantmanager draag je vooral zorg voor de rechtmatige verstrekking van uitkeringen. Daarnaast behandel je beëindigings- en heronderzoeken. Maar ook terugvorderingsonderzoeken en je houdt je bezig met tijdelijke (steun-)maatregelen die door het Rijk zijn opgesteld. Je bent met je team verantwoordelijk voor het klantenbestand van de gemeente Hilvarenbeek en de trajecten van intake tot uitstroom op het terrein van de Participatiewet, IOAW en begeleiding naar BBZ. Je behandelt aanvragen levensonderhoud, bijzondere bijstand en andere minimaregelingen. Ook werk je aan het voorkomen en aanpakken van fraude en aan verhaal en terugvordering.

Werkzaamheden

  • Behandelen van aanvragen in het kader van de Participatiewet en het minimabeleid van de gemeente Hilvarenbeek (klantgesprekken voeren en het afleggen van huisbezoeken waar nodig).

  • Caseloadbeheer (en fraudepreventie).

  • Schrijven van rapportages en maken van beschikkingen.

  • Fraudepreventie en -onderzoek uitvoeren

  • Afhandelen van bezwaarschriften; opstellen van  verweerschriften, college-adviezen en beschikkingen. Het bijwonen van hoorzittingen. En het inhoudelijke ondersteunen bij beroepschriften

  • Faciliteren, begeleiden en bewaken van activiteiten die voortkomen uit het trajectplan.

  • Relatiebeheer met diverse collega’s binnen en buiten de afdeling en met onze publieke partners zoals UWV en Diamantgroep.

  • Samenwerken in de lokale en regionale ondersteuningsstructuur (sociaal veld).

  • Deelnemen aan casuïstiek- en intervisieoverleg

Profiel
Een enthousiaste medewerker met een afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld HBO SJD. Je hebt kennis van de Participatiewet, Algemene Wet Bestuursrecht en overige relevante regelgeving. Relevante werkervaring is een pre evenals kennis en ervaring met de kennis/ ervaring hebt met de nieuwe wet inburgering. Je dient te beschikken over de volgende competenties: goede mondelinge communicatie en presentatie, overtuigingskracht, planmatig werken, samenwerken en resultaatgerichtheid.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Medewerker Participatie / Klantmanager inkomen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.