thumbnail
thumbnail
Senior juridisch adviseur (Wabo)

Gemeente Enschede

Hengelosestraat 51, 7514 AD Enschede, Nederland

Juridisch
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Publicatiedatum:

16-03-2023

Sluitingsdatum:

22-03-2023

Begindatum:

17-04-2023

Einddatum:

17-10-2023
Enthousiaste Senior juridisch adviseur Wabo
32 tot 36 uur per week

Heerlijk! Je tanden zetten in een complexe aanvraag voor een omgevingsvergunning. Daar weet jij als enthousiaste juridisch adviseur wel raad mee. Hoe ga je om met afwijkend gebruik? En hoe pas je de nieuwe regelgeving toe? Ook voor het behandelen van bezwaar en (hoger) beroepsprocedures draai jij je hand niet om. Door je actuele juridische kennis ben jij een belangrijke collega bij diverse ruimtelijke initiatieven in onze stad.

Enschede groeit hard! We zijn volop in beweging om alle vernieuwingen goed ten uitvoer te brengen. Met toplocaties zoals innovatiecampus Kennispark en Technology Base Twente zetten we in op economische groei en ontwikkeling van de stad en regio. Tegelijk zorgen talloze bedrijven, organisaties, overheid en inwoners voor een fijne leef- en woonomgeving en een aantrekkelijke stad. De komende jaren gaan we verder bouwen aan onze stad. We zijn het stedelijke hart van Twente en dragen met onze inspanningen bij aan de doelen van de Agenda voor Twente: techniek als motor, arbeidsmarkt & talent, bereikbaarheid & vestigingsklimaat en circulaire economie. 

Om kwalitatief te groeien, hebben we mensen nodig die onze collega’s van de afdeling Vergunnen optimaal kunnen aanvullen. Dat wordt ook jouw belangrijkste opdracht: zorg voor een goede advisering rondom de juridische vraagstukken bij de complexe aanvragen van een omgevingsvergunning.

Jouw rol: Beoordelen en adviseren
Als senior juridisch adviseur Wabo ga je aan de slag met aanvragen voor omgevingsvergunningen, veelal over afwijkend gebruik. Je bereidt de juridische besluitvorming voor door het opstellen van brieven en (concept-)beschikkingen. Ook buig je je over zienswijzen en bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordig je de gemeente bij het voeren van juridisch verweer bij de administratieve rechter. Wat we erg belangrijk vinden, is dat je creatief omgaat met de wet- en regelgeving. Daarmee bedoelen we, dat je per situatie goed kijkt naar de ruimte die de regelgeving biedt, risico’s inschat en hierover adviseert. Daarbij is de bedoeling achter de wet van belang. Kan het ook anders? Dient de letter van de wet exact gevolgd te worden of zie je ruimte? Je krijgt alle steun die nodig is om die ruimte te nemen en daarbij creatief te zijn.

Voor je collega’s ben jij een belangrijke adviseur. Bijvoorbeeld als het gaat om het beoordelen van brieven en beschikkingen, maar ook om uitleg te geven over de ruimtelijke wetgeving of advisering bij projecten en richting bestuur. Naast de omgevingsvergunning, krijg je ook te maken met de apv-vergunningen en –beschikkingen, verkeersbesluiten en de Wet Bibob. Zijn er concept-bestemmingsplannen opgesteld, ruimtelijke visies, nieuwe ruimtelijke initiatieven in de stad of is er nieuwe wet- en regelgeving? Dan denk je mee over deze producten of ontwikkelingen en introduceer je deze in de organisatie. Kortom, een veelzijdige baan met volop mogelijkheden om je kennis in te zetten.


Deze functie past bij jou als je:
  • een flinke portie ‘boerenverstand’ hebt;
  • een klantgerichte houding hebt, met een groot inlevingsvermogen;
  • van een uitdaging houdt;
  • regels en de achtergrond hiervan goed kunt uitleggen aan collega’s, inwoners en bedrijven van Enschede;
  • denkt in oplossingen en daarbij volop je creativiteit inzet;
  • analytisch, flexibel, communicatief sterk en een teamspeler bent;
  • over een grote mate van zelfstandigheid beschikt;
  • ruime kennis en ervaring hebt met het ruimtelijk bestuursrecht.

Daarnaast beschik je over een juridisch relevant  wo-diploma en een ruime werkervaring.
Je herkent je ook in eigenschappen als omgevingsbewustzijn, goed conflicten kunnen hanteren en prettig in de samenwerking met je collega’s, inwoners, bedrijven en andere betrokkenen.

Jouw collega over je nieuwe baan!
“Het leuke aan mijn werk als juridisch adviseur bij de gemeente Enschede is het contact met de vele afdelingen binnen de organisatie. Naast de bestuurlijke contacten, krijg je ook dagelijks te maken met projectleiders, ontwerpers en beleidsadviseurs van verschillende sectoren. Je werkt mee aan een breed scala aan ruimtelijke ontwikkelingen en bouwprojecten in onze gemeente en ziet mooie bouwinitiatieven ontstaan. Geen dag is hetzelfde: volop dynamiek en veel afwisselende werkzaamheden!”
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior juridisch adviseur (Wabo) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.