thumbnail
Communicatiemedewerker

Gemeente Enschede

Hengelosestraat 51, 7514 AD Enschede, Nederland

Communicatie
Sluit over 3 dagen
Geen maximum
16 Overijssel

Publicatiedatum:

12-05-2022

Sluitingsdatum:

23-05-2022

Begindatum:

01-06-2022

Einddatum:

01-10-2022

Uren per week:

16
Communicatiemedewerker

Inleiding:
Enkele maanden geleden zijn door een hobbyzoeker restanten van een in de WOII gecrasht vliegtuig gevonden. Vanuit het college hebben we de opdracht gekregen om dit vliegtuigwrak te bergen. Hierbij zijn 3 doelen meegegeven:
  1. Geschiedschrijving: We willen graag meer inzicht krijgen in de historie van dit vliegtuig, de piloot, de crash en de oorlogshistorie van Enschede. Tevens hopen we een eerbetoon te kunnen maken aan de piloot van dit toestel.
  2. Veiligheid- en milieuaspecten: Dit vliegtuig was mogelijk uitgerust met munitie, diverse oliehoudende vloeistoffen, radioactief materiaal en asbest. Deze materialen zijn nog mogelijk aanwezig in de bodem en kunnen leiden tot gevaarzetting of milieuproblemen.
  3. Educatie: We willen over deze berging en informatie over de bevindingen daaruit een educatief programma opstellen voor de jeugd van Enschede. Daarbij wordt naast informatie over de crash van dit toestel ook stil gestaan bij de oorlogsgeschiedenis van Enschede.
Met betrekking tot dit laatste punt Educatie en een deel van de communicatie met de wijken zou ik graag een trainee in handen willen nemen die dit onderdeel gaat oppakken en voorbereiden. Graag zou ik ook zien dat de trainee dit samen met de projectorganisatie rondom de berging, de Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland, de onderwijsafdeling en veiligheidsafdeling van de gemeente Enschede en onderwijsinstellingen nabij de bergingslocatie hierbij te betrekken. Eventueel kunnen ook 2 collega's hier ook een rol in betekenen, beide hebben heel veel kennis over de oorlogsjaren in Twente.
De berging van het vliegtuig staat gepland in week 42-43 in 2022.

Opdracht:
Het opstellen van een educatie programma voor het basisonderwijs om de schoolgaande jeugd beter op de hoogte te brengen van WOII in Enschede en Twente, maar ook de geschiedenis van het te bergen vliegtuigwrak opnemen in dit programma. Ook een locatiebezoek aan de crashlocatie behoord tot de educatie. Daarnaast zal de trainee ook een deel van de communicatie met de wijken moeten uitwerken en oppakken.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Communicatiemedewerker die deze organisatie zoekt?