thumbnail
Bouwplantoetser

Gemeente Enschede

Hengelosestraat 51, 7514 AD Enschede, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Overijssel

Publicatiedatum:

22-06-2022

Sluitingsdatum:

04-07-2022

Begindatum:

18-07-2022

Einddatum:

18-10-2022

Uren per week:

32

Bouwplantoetster

Enschede is een stad met groeiambities. Dat vraagt om zorgvuldige beslissingen over de ruimte voor wonen, werken en recreëren. Als bouwplantoetser ben je samen met je collegae van de afdeling Vergunnen een belangrijke schakel in het realiseren van de bouwontwikkelingen in de stad.

Wie zijn wij? 

Bij de afdeling Vergunnen werken ruim dertig collega’s. Jij gaat aan de slag in het bouwteam dat uit twaalf mensen bestaat; een betrokken club collega’s die graag voor elkaar klaarstaat. Ook nu we allemaal thuiswerken, doen we het werk nog steeds echt samen. We hebben veel overleg met elkaar en blijven ook op het sociale vlak bij elkaar betrokken.

In de komende tijd kijken we nadrukkelijk of onze manier van werken nog past bij de ontwikkelingen in ons vakgebied. Zo zoeken we uit waar veranderingen noodzakelijk zijn en welke kennis daarbij belangrijk is. Jouw initiatieven hierbij waarderen we enorm. Binnen de organisatie krijg je ook veel mogelijkheden voor opleiding en om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Wie zoeken we? 

Je behandelt aanvragen voor (omgevings)vergunningen voor bouwactiviteiten in de breedste zin van het woord. Van een inwoner die een vergunning aanvraagt om een schutting of dakkapel te plaatsen tot een projectontwikkelaar die plannen heeft voor de bouw van een nieuwbouwwijk of een ondernemer die een bedrijf wil uitbreiden. Het gaat om vergunningaanvragen voor concrete plannen waaraan soms een conceptaanvraag voorafgaat.

In alle gevallen ben je het aanspreekpunt voor de aanvrager. Om tot een goed oordeel te komen, heb je veelvuldig contact binnen en buiten onze organisatie met adviseurs van onder meer stedenbouw, verkeer, milieu en ruimtelijke ordening. En van stadsdeelbeheer, de veiligheidsregio en welstand. Je toetst, stemt af, coördineert én adviseert. Hierbij werk je zowel individueel als in teamverband. Moet je na een zorgvuldige afweging uiteindelijk ‘nee’ verkopen, dan denk je eventueel mee over een mogelijke oplossing.

Niet alleen de diversiteit in aanvragen en de ruimte om mee te denken maken jouw job leuk en uitdagend. Je hebt ook een signalerende rol om ondermijning te voorkomen. En je weet dat nieuwe wet- en regelgeving ons vakgebied steeds complexer maken. Daarom ben je continu scherp op mogelijkheden om onze systemen en processen aan te passen en te verbeteren. Zodat we een optimale dienstverlening kunnen blijven bieden. Vind je het interessant om burgers te informeren over bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en de Omgevingswet? Dan zetten we je ook in voor het bouwloket.

Wat vragen wij van je? 

Zelfstandig én samenwerken, dat past je allebei goed. En je neemt graag het initiatief. Je hebt het vermogen om zaken objectief te bekijken en komt met creatieve oplossingen voor vraagstukken. Ook leg je makkelijk contact en kun je je inleven in de situatie van een ander. Je neemt standvastig je besluiten en weet die goed te beargumenteren.

Verder:
 

  • heb je hbo-niveau door opleiding en/of ervaring;
  • heb je minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie of een richting die aansluit bij de functie van bouwplantoetser;
  • heb je kennis van de Algemene wet bestuursrecht en het Bouwbesluit;
  • kun je de bepalingen van bestemmingsplannen toepassen bij het beoordelen van vergunningaanvragen;
  • heb je ervaring met Microsoft Office en bij voorkeur met Squit XO.

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Bouwplantoetser die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.