thumbnail
thumbnail

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Hengelosestraat 51, 7514 AD Enschede, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Overijssel

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

7 feb 2024

Beleidsadviseur Sociaal Domein Aandachtsveld Werk
Tijdelijk via MS Staffing, tot eind 2024
24 - 32 uur per week, Enschede
  
Beleid maken voor kwetsbare mensen in onze samenleving is één, handen en voeten geven aan dat beleid is een volgende stap in het proces. Een mooie verbindende rol waarbij je zowel op strategisch als uitvoerend niveau beweegt! Voor die interessante uitdaging hebben we jou nodig!

Wie zijn wij?
Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.

De grootste opgaven van de stad liggen in het aantrekken en vasthouden van talent, duurzaamheid en de participatie van inwoners zonder werk of met een zorgvraag. Vergroten van Bestaanszekerheid, Positieve gezondheid en Kansengelijkheid van met en voor inwoners vormen de drie hoofddoelen van ons Sociaal beleid. Enschede loopt vaak voorop bij ontwikkelingen in het sociaal domein. Binnen dat takenpakket hebben we professionals nodig die met ons durven te vernieuwen. Die durven te innoveren binnen – en buiten – het sociaal domein. Dat vraagt wat van ons als organisatie, maar ook van de professionals die bij en met ons werken. Binnen de organisatie werken we volgens de volgende waarden: vertrouwen, verbinden, vrij zijn en voorbeeld geven. We zetten daarbij vol in op persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk ook ons coalitieakkoord voor een goed beeld van onze ambities voor de stad! 

Jouw team
Je komt te werken binnen het cluster Strategie & Beleid Sociaal Domein. Jij maakt deel uit van een van de vier afdelingen. Binnen de afdelingen is een subverdeling op thema. Je directe team wordt gevormd door de collega’s van de themagroep Werk & Inkomen. Het cluster is verantwoordelijk voor de uitvoering van taken rondom de thema’s werk & inkomen, onderwijs, asiel & integratie, jeugdhulp & veiligheid, gezondheid sport & leefstijl, zorg & wonen, integrale zorg, wijkontwikkeling & welzijn. Innovatievraagstukken lopen als een rode draad door deze thema’s heen. Dat vraagt van jou als beleidsadviseur dat je over grenzen heen kunt kijken en een actieve, vernieuwende bijdrage levert aan vraagstukken buiten je eigen domein. We verwachten van onze beleidsadviseurs dat ze integraal werken over de grenzen van het eigen aandachtsgebied heen en bijdrages leveren aan vraagstukken ook buiten het eigen domein. Wat ons kenmerkt? De informele manier van samenwerking, onze betrokkenheid bij de gemeente en haar inwoners en onze interesse in elkaar en in elkaars werk. 

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur voelt het voor jou heel natuurlijk om in een politiek-bestuurlijke organisatie te werken. Vol enthousiasme buig jij je over de dossiers die onder jouw ‘eigenaarschap’ vallen. 
We hebben tijdelijk een buitenboordmotor nodig die ons helpt om scherpte te krijgen in een aantal vraagstukken en producten. Op dit moment zien we de volgende opgaven:

 • Implementatie van de, reeds vastgestelde, re-integratieverordening. Er moeten ‘nadere regels’, werkinstructies en voorlichting worden in samenwerking met, en ten bate van, de uitvoeringsorganisatie. 

 • Meedenken in de visievorming op het Sociaal Werkbedrijf.

 • Evaluatie van de pilot “samen werkt beter”,  een project i.s.m. Mediant waarin mensen met psychische kwetsbaarheid richting werk worden begeleid 

 • Evaluatie van projecten in het kader van de wet Breed Offensief

 • Visievorming op het vraagstuk hoe om te gaan met de behoefte aan kinderopvang voor alleenstaande ouders in de bijstand die willen gaan werken

 • Sparringspartner bij de verdere vormging van de sociale basis;

Je werkt intensief samen met collega-beleidsadviseurs op het thema “werk”, en partners zowel intern als extern. Je stelt beleidsadviezen op en werkt het beleid in afstemming met de interne uitvoeringsorganisatie en betrokken maatschappelijke partners uit in uitvoeringsafspraken. Je organiseert en faciliteert dit proces. Daarbij beweeg je je tussen de verschillende niveaus: van strategisch tot uitvoerend niveau. We zoeken een organisator met een makkelijke pen en een verbindende rol die niet bang is om verantwoordelijkheid te pakken en besluiten durft te nemen!

Wie ben jij?
Als ervaren beleidsadviseur binnen een gemeente weet je, dat je gaat werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om een hoge mate van sensitiviteit, oftewel oog voor de verschillende belangen in de organisatie en de omgeving. Daarnaast ben je communicatief en redactioneel goed onderlegd, kun je goed organiseren en heb je oog voor de impact van beleid op de uitvoering. Tot slot herken je jezelf in het volgende: analytisch, samenwerkend, proactief en doelgericht. Ook ben je niet bang om buiten systemen te denken en functie-overstijgend te handelen. Verder breng je mee:

 • Academisch denk- en werkniveau.

 • Kennis en ervaring op de thema’s werk, inkomen en armoedebeleid.

 • Ruime ervaring als beleidsadviseur, bij voorkeur binnen een grotere gemeente. 

 • Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en daarbij verbinding kunnen leggen met andere beleidsterreinen.

 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

 • In staat om netwerken te bouwen en onderhouden en goede onderhandelingsvaardigheden.

 • Belangrijke competenties zijn: analyseren, onafhankelijk, samenwerken, communiceren, initiatief nemen, omgevingssensitiviteit en visie.

Wat bieden we?

 • Uurtarief gebaseerd op schaal 11.

Eisen

 • Bij eventuele gunning wordt er op verzoek van Opdrachtgever een VOG aangevraagd voor de kandidaat, (eventuele) kosten worden door Opdrachtgever vergoed.

 • Akkoord procedure en inhuurvoorwaarden (oa all-in tariefstelling wat betreft reiskosten woonwerk).

 • Na gunning geldt voor deze opdracht een SROI verplichting van 5% van de opdrachtwaarde. De opdrachtwaarde wordt als volgt bepaald: “aantal gewerkte uren x uurtarief ex btw” Bij aanbieden van een kandidaat bent u akkoord met deze SROI verplichting. Voor verdere informatie inzake deze verplichting verwijzen wij u naar de Leveranciersvoorwaarden. Directe ZZP inhuur (geen inleen doorleen) zijn uitgesloten van de SROI verplichting.

 • De kandidaat heeft academisch werk- en denkniveau, dit blijkt uit een afgeronde opleiding of dit is toegelicht in het cv.

 • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis en ervaring met de thema's werk, inkomen en armoedebeleid.

 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring als beleidsadviseur, bij voorkeur bij een grotere gemeente.

Wensen

 • Kandidaat mag na 1500 gewerkte uren kosteloos worden overgenomen door de Gemeente Enschede.

 • De kandidaat heeft werkervaring als beleidsadviseur bij een gemeente.

 • Competenties: Zie PDF.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Beleidsadviseur Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.