thumbnail
thumbnail

Organisatieadviseur

Bergstraat 4, 6711 DD Ede, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen limieten
16 tot 36 uur, de opdracht kan naar inzetbaarheid worden aangepast. Gelderland

Begindatum:

11 mrt 2024

Einddatum:

15 jul 2024

Uren per week:

16 tot 36 uur, de opdracht kan naar inzetbaarheid worden aangepast.

Publicatiedatum:

1 feb 2024

Opdracht omschrijving

De gemeente Ede is volop in ontwikkeling en werkt aan de verandering en verbetering van de organisatie, met als doel in te spelen op trends en ontwikkelingen in de samenleving. We streven naar een wendbare en weerbare organisatie waarin maatschappelijke opgaven centraal staan. Het programma "Ede in Beweging" geeft richting aan deze veranderingen en ondersteunt organisatieonderdelen in hun ontwikkeling. Kernpunten van de beweging: de bedoeling centraal, verantwoordelijkheid nemen vanuit je rol, en integraal samenwerken. Dit heeft o.a. geleid tot een nieuw sturingsmodel.  Naast de lijnsturing, hebben ook keten- en horizontale sturing een plek gekregen. We passen onze inrichtingsprincipes zodanig aan dat deze passen bij een gemeente van onze omvang en positie met complexe vraagstukken.

Als organisatieadviseur ondersteun je tijdelijk afdelingsmanagers en directie bij de ontwikkeling van hun organisatieonderdelen. Wij zoeken een structurele ondersteuning maar hebben tot die tijd behoefte aan een tijdelijke organisatieadviseur.  Jouw functie bestaat uit twee hoofdtaken, namelijk het organiseren en richting geven aan het ontwikkelproces van het organisatieonderdeel, en adviseren over veranderingsprocessen en sturingsmechanismen om een succesvolle implementatie te garanderen en de beoogde resultaten te behalen.

Verantwoordelijkheden

  • begeleiden van de ontwikkeling van organisatieonderdelen, aan de hand van het nieuwe sturingsmodel en volgens de inrichtingsprincipes. Je ondersteunt de opdrachtnemende manager door regie te voeren, een realistisch tijdspad te maken en inhoudelijk te adviseren over zowel structuur als de veranderkundige aspecten van organisatieontwikkeling.

Denk aan:

  • ordenen en inrichten van werk, vormgeven van functies, sturingsvraagstukken, inrichten van sturing en monitoren van doelstellingen.

  • helpen van het managementteam bij het bereiken van eenheid in taal, richting en tempo, en medewerkers mee te nemen en ondersteunen in de verandering die de organisatieontwikkeling van hen vraagt.

  • concretiseren van gewenste samenwerkingsmethoden tussen medewerkers, teams en/of afdelingen.

  • coördineren van afstemming met andere organisatieonderdelen en begeleiden van formele besluitvorming, inclusief concerndirectie en OR-traject.

  • twee grote opdrachten, het ondersteunen van de directeuren Ruimtelijk Domein en Sociaal Domein bij de ontwikkeling van deze organisatieonderdelen. Je fungeert als sparringpartner, neemt de regie en geeft vorm aan interventies

De kandidaat is inzetbaar vanaf 11 maart 2024 tot en met 15 juli 2024 voor 16 tot 36 uur per week. De opdracht kan worden aangepast afhankelijk van de inzetbaarheid waarbij 16 uur per week het minimum aantal uren is. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.

minimaal 3 jaar ervaring met advisering over organisatie-inrichting

Bachelor of Master studie Bestuurskunde of Organisatiewetenschap afgerond.

Minimaal 3 jaar ervaring met advisering over veranderkunde

Ervaring als organisatieadviseur bij een overheidsinstantie

40 %

Vanuit een adviseursfunctie ervaring met het begeleiden van en regievoeren op de ontwikkeling van organisatieonderdelen, aan de hand van een nieuw sturingsmodel.

20 %

Ervaring bij een 100.000 plus gemeenten

40 %

Ervaring met advisering over sturingsvraagstukken

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Organisatieadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.