thumbnail
thumbnail
Beleidsadviseur Milieu

Bergstraat 4, 6711 DD Ede, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 100,00
32 tot 36 Gelderland

Begindatum:

1 nov 2023

Einddatum:

30 apr 2024

Uren per week:

32 tot 36

Publicatiedatum:

13 sept 2023

Omschrijving van de opdracht
Ter vervanging van een medewerker die met zwangerschaps- en bevallingsverlof gaat, zoeken wij een Beleidsadviseur Milieu.

Gemeente Ede heeft begin 2020 het Schone Lucht Akkoord ondertekend. Dit akkoord bevat maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Samen met de gemeenten in Regio Foodvalley zetten wij ons in het bijzonder in om de luchtkwaliteit bij agrarische bedrijven te verbeteren. Daarbij gaat het naast luchtkwaliteit ook om geur en ammoniak. Daarnaast betreft het maatregelen met betrekking tot duurzame mobiliteit, industrie, huishoudens (houtstook) en participatie van inwoners.

In 2022 is de Omgevingsvisie Ede 2040 door de raad vastgesteld. De ambities uit deze Omgevingsvisie worden verder uitgewerkt in gebiedsgerichte en themagerichte omgevingsprogramma’s, het omgevingsplan, een monitoringssystematiek en een ontwikkel- en investeringsstrategie. Het is de intentie om een programma gezonde leefomgeving op te starten. Hierbij gaat het zowel om gezondheidsbescherming (luchtkwaliteit, geluid, geur, etc.) als gezondheidsbevordering (sport en bewegen, gezonde voeding, preventie met betrekking tot roken, etc.).      

Als beleidsadviseur milieu werk je in de eerste plaatst aan de uitvoering van het Schone Lucht Akkoord, draag je bij aan de beleidsontwikkeling in programma’s en het omgevingsplan. Bij voorkeur ben je breed inzetbaar op milieugebied, maar ligt de focus op luchtkwaliteit. Daar waar het de agrarische sector betreft wordt luchtkwaliteit in samenhang met geur en de uitstoot van ammoniak aangepakt. 

De werkzaamheden worden voornamelijk zelfstandig uitgevoerd, in goede samenspraak met directe collega’s uit de vakgroep, andere relevante disciplines en medewerkers uit de Regio Foodvalley. In de praktijk ben je bezig met het:

  • uitvoering van het Schone Lucht Akkoord in het bijzonder met betrekking tot de agrarische sector;

  • bijhouden landelijke ontwikkelingen en vertalen naar milieubeleid voor onze gemeente

  • actualiseren van ons milieubeleid met de komst van de Omgevingswet;

  • je bent sparringpartner van je collega-milieudeskundigen bij de vakgroep, de Omgevingsdienst De Vallei en Regio Foodvalley.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken en de afstemming hierover zoals bij de opdrachtomschrijving is beschreven.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 november 2023 tot en met 30 april 2024 voor 32 tot 36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Overige eisen

  • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding op gebied van milieu of soortgelijk (op CV aantoonbaar)

  • Meerjarig ervaring als allround beleidsadviseur in het beleidsveld luchtkwaliteit (Op CV aantoonbaar)

Gunningscriteria

  • Meerjarig ervaring als allround beleidsadviseur in het beleidsveld luchtkwaliteit.

  • Afgeronde minimale HBO opleiding op gebied van milieu of vergelijkbaar.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Beleidsadviseur Milieu die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.