thumbnail
thumbnail

Klantmanager Wmo begeleiding en dagbesteding

Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Noord-Brabant

Begindatum:

15 feb 2023

Einddatum:

31 mei 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

25 jan 2023

 

Klantmanager Wmo Begeleiding en dagbesteding

Wil jij het verschil maken voor de kwetsbare inwoners van Breda? Niet alleen door het doen van het onderzoek en het zorgen dat de klant de juiste (individuele) ondersteuning krijgt, maar ook betrokken blijven bij het vervolg en de resultaten die geboekt worden door de inzet van ondersteuning? Dan ben je als klantmanager Wmo in Breda aan het juist adres!

Wat ga je doen?

Als klantmanager zorg je ervoor dat de klant de ondersteuning krijgt die noodzakelijk is om deel te kunnen (blijven) nemen aan het leven van alledag en de zelfredzaamheid te vergroten. 

Je voert onderzoek uit naar de persoonlijke situatie van de klant die een ondersteuningsvraag heeft. Je zorgt dat er (maatwerk) ondersteuning geboden gaat worden als dat nodig blijkt te zijn.  Die ondersteuningsvraag is bijvoorbeeld gericht op hoe de klant beter met de financiën om kan gaan, de dag een zinvolle invulling te geven of het onderhouden van sociale contacten. 

Hoe doe je dat?
Je voert gesprekken met klanten die problemen ervaren op één of meerdere levensdomeinen. De oorzaak dat ze dit zelf niet lukt kan verschillende redenen hebben, denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking, GGZ-problematiek of een geriatrische achtergrond. 
Je werkt hiervoor nauw samen met partijen uit het voorliggend veld (bijv.  maatschappelijk werk) of  met aanbieders van Wmo ondersteuning, maar je betrekt uiteraard de deskundigheid van collega’s op het terrein van Wmo, werk en inkomen, schulden, jeugd etc. ook wanneer dat nodig is. Samen kom je tot een plan. Het is de bedoeling dat iedere klant een eigen plan heeft. 

Je maakt de afspraken met de klant en andere partijen over benodigde ondersteuning/voorzieningen. Bij het toekennen van een maatwerkvoorziening stuur je op het proces en monitor je de resultaten. Deze regie vinden we een belangrijk en essentieel onderdeel van het werk.  

Je bent uiteraard het aanspreekpunt (in de rol van regisseur) voor de klant en betrokken partijen gedurende de looptijd van de ondersteuning en onderneemt actie wanneer doelen bijgesteld/aangescherpt kunnen of moeten worden of de inzet van ondersteuning opgeschaald of afgeschaald moet worden. 

Je gaat bij klanten op huisbezoek. Het administratieve gedeelte wordt zowel vanuit huis als op kantoor gedaan. Ook maken we gebruik van aanlandplekken in de wijk waarbij je laagdrempelig je samenwerkingspartners ontmoet.

We zoeken jou!

De klantmanager die we zoeken is een stevige persoonlijkheid, in staat om situaties goed te doorgronden met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Je ziet ieder mens als waardevol en benadert mensen met respect en vanuit gelijkwaardigheid. 

Je bent een doorpakker die niet zomaar loslaat, iemand die sterk is in de dialoog en in verbinding kan blijven met anderen. Goede vaardigheden in communicatie en gespreksvoering zijn daarbij een must. 
Door een dynamisch en druk werkpakket laat jij je niet omver duwen. Verder ben je handig met computersystemen en vind je administratie erbij horen.

We zoeken een collega met:

Opleiding/ervaring
-    Afgeronde hbo-opleiding is een must; 
-    Aantoonbare kennis van psychopathologie op hbo-niveau is een must.
-    Gelijksoortige werkervaring als in de functie gevraagd of in het werkveld/praktijk is een pré.

Aantoonbare affiniteit/kennis:
-    Met de bedoeling van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning; 
-    Kennis van het Sociaal domein (Voorliggend + Maatwerkvoorzieningen); 
-    Affiniteit/ervaring met de diensten begeleiding en dagbesteding;
-    Juridische context van de Wmo.

Gewenst persoonlijk profiel:
-    Stevige persoonlijkheid
-    Flexibel 
-    Doorzettingsvermogen
-    Aanpakker
-    Resultaatgericht
-    Eigenaarschap
-    Inlevingsvermogen

Naast je eigen caseload heb je ook een verantwoordelijkheid richting je collega’s. Samen kunnen en willen werken moet in je voorkeurshouding aanwezig zijn.

Herken jij jezelf hierin en ben jij degene die hier met passie invulling aan wil geven?
Dan ontmoeten we je graag en word jij misschien wel onze nieuwe collega!

Wie zijn wij?

Deze openstaande functie van Klantmanager Begeleiding en dagbesteding is een onderdeel van het uitvoeringsteam dat gezamenlijk zorgt voor de toegang tot de Wmo (maatwerk)voorzieningen.  

Binnen het uitvoeringsteam onderscheiden we klantmanagers met 3 verschillende aandachtsgebieden, namelijk beschermd wonen, begeleiding/dagbesteding en hulpmiddelen/voorzieningen.  
In het totaal zijn er zo’n 60 klantmanagers Wmo aan de slag met elkaar, waarvan er 31 collega’s werkzaam zijn als Klantmanager Begeleiding en dagbesteding.   
 
De uitvoering van de Wmo in Breda hebben we verdeeld in 4 teams, kwadranten genoemd. Iedere klantmanager is dus verbonden aan een eigen kwadrant, waarin tussen de 8-15 collega’s werkzaam zijn. Er is veel vrijheid maar ook gezamenlijke verantwoordelijkheid om met elkaar het werk te verzetten.  
De onderlinge lijntjes tussen de teams van management-beleid-kwaliteit-contractmanagement-zorgadministratie en de uitvoerende teams (klantmanagers) zijn erg kort, informeel en constructief. We werken samen aan de dienstverlening in Breda waarbij vertrouwen de basis is!

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Klantmanager Wmo begeleiding en dagbesteding die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.