thumbnail
thumbnail

Juridisch medewerker participatie sociaal domein

Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Noord-Brabant

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

1 jun 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

10 feb 2024

Juridisch medewerker participatie sociaal domein
Team participatie sociaal domein is op zoek naar twee juridische medewerkers. In deze functie ben jij de spil op het participatiedomein met betrekking tot bezwaarprocedures en weet jij het management en collega’s te adviseren over de juridische uitdagingen binnen het Sociaal Domein, met name op het gebied van participatie. Samen met je collega’s zorg je dat zowel de burger als andere collega’s erop kunnen vertrouwen, dat zaken snel en accuraat worden voorbereid. Met de voorkeur voor een oplossingsgerichte, en als het niet anders kan, een proceduregerichte aanpak. Ben jij in staat om een adequate belangenafweging te maken en op verschillende gebieden zelfstandig besluiten op bezwaar te formuleren? Dan zoeken wij jou als onze juridisch medewerker participatie sociaal domein!

Wat ga je doen?

 • Je neemt hoogwaardige juridische beslissingen en begeleidt en adviseert in zaken in het sociale domein met specialisatie participatie.

 • Je behandelt bezwaarzaken waarin de burger en de gemeente weer tot elkaar worden gebracht naar aanleiding van besluitvorming binnen de Participatiewet en schuldhulpverlening.

 • Je fungeert als het juridisch aanspreekpunt voor collega's, zowel binnen als buiten de afdeling, voor het bestuur, regisseurs, inkomensspecialisten, commissie sociaal domein, advocatuur en burgers.

We zoeken jou!

 • Je beschikt over ten minste een afgeronde Hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening of Rechten;

 • Je hebt werkervaring als juridische medewerker binnen de gemeentelijk context;

 • Je bent uitermate bedreven in bezwaarafhandeling;

 • Je hebt werkervaring met de participatiewet;

 • Je kunt als geen ander beredeneren, beargumenteren en bemiddelen;

 • Je bent empathisch, hebt geduld en kunt goed luisteren;

 • Je kunt snel schakelen tussen een oplossingsgerichte of proceduregerichte aanpak.

Eisen

 • U bent akkoord met de actuele versie van de inhuurvoorwaarden van Flex West-Brabant, welke te vinden zijn op de homepage (voorafgaand aan het inloggen) van Flex West-Brabant. We wijzen hierbij nog expliciet op de all-in tariefstelling wat betreft reiskosten woon-werk verkeer en de verrekening van de fee kosten

 • De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) reguleert de inzet van zzp’ers. Vanwege de aard en inhoud van de opdracht is het niet mogelijk hierop een zzp’er te laten starten. Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich uitsluitend in loondienst laten detacheren via een bureau. Doorleenconstructies (met een modelovereenkomst) zijn daarbij niet toegestaan. Met uw inschrijving verklaart u dat uw kandidaat in loondienst gedetacheerd wordt.

 • De Gemeente Breda volgt de Wet Normering Topinkomens. Het algemeen bezoldigingsmaximum voor het jaar 2024 is vastgesteld op € 233.000. Voor de topfunctionarissen zonder dienstbetrekking is de hoogte van het bezoldigingsmaximum gekoppeld aan de duur van de functievervulling in kalendermaanden. De eerste twaalf kalendermaanden mag de bezoldiging niet meer bedragen dan de som van € 30.800 per maand voor de eerste zes maanden en € 23.400 per maand voor de volgende zes maanden waarin de functie wordt vervuld. Het maximumuurtarief bedraagt vanaf 2024 voor de eerste twaalf kalendermaanden € 221. Bevestigt u hierbij dat met het tarief dat u gedurende de opdracht hanteert deze norm niet overschrijdt? NB: Mocht gedurende de looptijd van de opdracht deze norm overschreden (dreigen te) worden, dan is opdrachtgever gerechtigd de opdracht per direct eenzijdig te ontbinden.

 • Om bij de gemeente Breda te komen werken, stellen wij een verklaring omtrent gedrag verplicht. U levert een VOG aan met screeningsprofiel 11, 12, 41, 43 (via uw leverancier). Deze kunt u (via uw leverancier) eenmalig declareren.

 • De inhuur wordt gebaseerd op het in de uitvraag opgegeven aantal uren per week. Gedurende de inhuurperiode kunnen omstandigheden wijzigen, waardoor een ander aantal uren per week gewenst is. Indien deze situatie zich voordoet, worden in onderling overleg en in alle redelijkheid en billijkheid afspraken gemaakt over wijziging van het aantal uren per week. Met uw inschrijving verklaart u zich hiermee akkoord.

 • Uw kandidaat beschikt ten minste een afgeronde Hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening of Rechten. Dit moet blijken uit het cv.

 • Uw kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring als jurist participatiewet. Dit moet blijken uit het cv.

 • U kandidaat heeft aantoonbare werkervaring als juridisch medewerker binnen de gemeentelijk context. Dit moet blijken uit het cv.

Wensen

 • Uw kandidaat heeft bij voorkeur meer dan 3 jaar ervaring als jurist participatiewet. Dit moet blijken uit het cv.

 • Het cv is voorzien van referenties met betrekking tot (met contactgegevens) of deze kunnen op aanvraag direct aangeleverd worden (dit moet dan ook op het cv aangegeven zijn).

 • Uw kandidaat beschikt over onderstaande competenties. Dit kan worden getoetst in een persoonlijk gesprek.

  • Je kunt als geen ander beredeneren, beargumenteren en bemiddelen;

  • Je bent empathisch, hebt geduld en kunt goed luisteren;

  • Je kunt snel schakelen tussen een oplossingsgerichte of proceduregerichte aanpak.

  • Je bent analytisch, zorgvuldig en besluitvaardig.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Juridisch medewerker participatie sociaal domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.