thumbnail
thumbnail
Informatie architect

Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
8 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

22-11-2022

Sluitingsdatum:

01-12-2022

Begindatum:

01-01-2023

Einddatum:

30-06-2023

Uren per week:

8

Omschrijving van de opdracht

Functiebeschrijving: Informatie Architect (8u p/w)
Gemeente Breda zoekt een ervaren informatie architect (voor bepaalde tijd, tot eind juni 2023) om de volwassenheid van het  “Werken onder Architectuur” naar een hoger niveau te tillen. De afdeling Informatie en Communicatie (ICO) bouwt mee aan de digitale en online toekomst van Breda. Dit doen wij voor - en het liefst samen met - de inwoners en bedrijven van Breda. We werken met iets heel kostbaars, namelijk informatie. Vertrouwen staat bij ons daarom voorop. Wij versterken en inspireren door het geven van advies op het terrein van communicatie en IT, het uitvoeren van onderzoek en het beheren van data en systemen.
 
Onze informatiehuishouding wordt steeds uitgebreider en complexer, gemeente Breda streeft er naar om “onder Architectuur” op een gecontroleerde manier haar bedrijfsdoelen en strategie te realiseren door grip en overzicht te houden op het IT landschap. Dit doen we met een set van kaders, kwaliteitsnormen en procesafspraken. De architectuur zelf wordt vastgelegd in de tool BlueDolphin.
 
Je bent een belangrijke speler bij het verbeteren en op orde houden van de kwaliteit van de architectuur.  Je neemt hierin het initiatief in een leidinggevende/zelfstandige rol zodat je resultaten boekt. Je gaat aan de slag met het volgende project:
 

  • Je bent verantwoordelijk voor de vastlegging van relevante onderdelen, zoals het applicatielandschap, van de Bredase Enterprise Architectuur.

  • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vastlegging van de objecten en architecturen in BlueDolphin, en bewaakt de vulling vanuit bronsystemen zoals Topdesk en I-Navigator. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de koppeling tussen Topdesk en BlueDolphin en de nazorg die daar uit voortvloeit. 

  • Daarnaast neem je je omgeving goed mee. Vanuit jouw zelfstandige trekkersrol ben je verantwoordelijk voor het creëren van bewustwording, en geef je gevraagd en ongevraagd advies bij het gebruiken en inrichten van BlueDolphin.

  • Het (gevraagd en ongevraagd) adviseren van architecten bij architectuurvraagstukken.


Je werkt samen met collega-architecten, informatiemanagers, IT- en applicatiebeheerders aan het project en bent verantwoordelijk voor het naar een hoger niveau brengen van de vastlegging van de Enterprise Architectuur. Op een sturende manier werk je samen om slagen te maken en is kwaliteit en het op te leveren resultaat het uitgangspunt. Je bent vraagbaak in jouw vakgebied en adviseert waar nodig. Je werkt zelfstandig en stemt af wanneer dat nodig is.
 
Je hebt een goed beeld van wat “Werken onder Architectuur” behelst en hebt feeling met alle aspecten van Enterprise Architectuur, zowel op de business, informatie en infrastructuurkant. Je bent pragmatisch en een teamspeler. Je communiceert goed in woord en geschrift en geeft en ontvangt makkelijk feedback. Je bent goed in prioriteren en het scheiden van hoofd- en bijzaken en maakt hierin slimme keuzes. Je bent bekend met en hebt ervaring bij Nederlandse gemeenten.
 
Je bent representatief, vriendelijk, enthousiast en positief ingesteld. Je schakelt eenvoudig in veranderende omstandigheden. Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor je werk en het teambelang en toont je betrokkenheid.
 
Ook heb je:

  1. een HBO werk- en denkniveau en/of een afgeronde HBO-opleiding

  2. minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld als Informatie Architect of IT Architect. Kennis van gemeentelijke informatiehuishouding is een pré.

  3. kennis van architectuur methodieken als TOGAF en Archimate.

  4. ervaring met het werken met de architectuurtool BlueDolphin

Deze opdracht betreft een tijdelijke opdracht met een looptijd van 1 januari tot eind juni 2023.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Informatie architect die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.