thumbnail
thumbnail
Financieel adviseur sociaal domein

Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda, Nederland

Sociaal Domein
Sluit vandaag
Geen maximum
32 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

20-09-2022

Sluitingsdatum:

27-09-2022

Begindatum:

01-10-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

32

Omschrijving van de opdracht

Financieel adviseur sociaal domein

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een ervaren financieel adviseur met als focusgebied het sociaal domein (denk aan jeugd, wmo). Een collega die er gelijk staat en de kennis en kunde biedt om grip te hebben én houden op de financiën van 2022 en het begrotingstraject 2023 tot een goed einde te brengen.
Jij houdt van een dynamische functie, waarin veel belangen spelen en waar je een brede adviserende rol hebt. Dit komt allemaal samen in je werk voor Breda. Hier tref je een organisatie met zeer verschillende activiteiten in een politieke omgeving, die ook nog elke vier jaar verandert.

Dit betekent dat:

 • Je realistische financiële prognoses voor het lopende jaar maakt voor één van de ketens in het sociaal domein.

 • Je een financiële rol vervult bij één van de gemeenschappelijke regelingen in het sociaal domein.

 • Je meewerkt aan de cyclische producten die worden opgeleverd aan de organisatie, waaronder maandrapportage, begroting en jaarrekening.

 • Je gesprekspartner bent voor je collega’s uit de keten waarvoor je werkt wanneer het gaat over financiële vraagstukken.

Jouw expertise zet je in om, samen met je collega financieel adviseurs en het afdelingshoofd Financiën vastberaden vorm te geven aan de volgende stap in het proces van het versterken van de financiële positie van de gemeente Breda.

HIGHLIGHTS:

 • Dynamische en inhoudelijk functie

 • Financieel expert sociaal domein


We zoeken jou!
Jij bent een financieel professional met zeer goede kennis van gemeentefinanciën en in het bijzonder het sociaal domein, die analytisch zeer sterk is. Je hebt zeer recentelijk nog gewerkt binnen een gemeentelijke organisatie waardoor er geen verrassingen voor je zijn.
Jij hebt een open en toegankelijke persoonlijkheid, vindt daardoor snel je plek in de organisatie en je bent gemakkelijk benaderbaar voor collega’s en andere gesprekspartners. Jij bent uiterst betrokken bij je werk, voelt je verantwoordelijk en bent een aanpakker. Jij stroopt je mouwen op als dat nodig is en zet je woorden om in daden. Communicatief ben je sterk, je communiceert makkelijk op diverse niveaus en kunt daarbij snel schakelen tussen de verschillende belangen. De persoonlijkheid die wij zoeken is tegelijkertijd echter ook flexibel. Flexibiliteit is nodig omdat je mee moet kunnen bewegen met wat het werk en het team nodig heeft en omdat je in een politieke omgeving werkt. Werk dat bovendien uiterste betrouwbaarheid en integriteit van jou vraagt.

Naast de geschetste persoonlijkheid en kwaliteiten breng je minimaal het onderstaande mee:
 

 • Afgeronde HBO opleiding, we denken hierbij aan een HBO opleiding Bedrijfseconomie, Finance of Accountancy of een vergelijkbare opleiding;

 • Ervaring met financiële advisering in een dynamische omgeving;

 • Zeer recente ervaring met gemeentefinanciën en BBV regelgeving met accent sociaal domein.


HIGHLIGHTS

 • Afgeronde HBO opleiding

 • Zeer recente ervaring met gemeentefinanciën, aandachtsgebied sociaal domein

Wat bieden wij:
Een dynamische baan voor 32 uur per week.

Wie zijn wij: 
Als financieel adviseur werk je voor het team Financieel Advies en Beleid. Een team met 25 goed gemotiveerde collega’s. Ieder heeft zijn/haar eigen verantwoordelijkheid en individueel en samen werken zij aan de gemeente-brede, concern-brede en afdelingsproducten. De onderling gevoelde gelijkwaardigheid en prettige samenwerking zorgen voor een goede sfeer en dito producten.
De teamleider is open en toegankelijk en gaat uit van wederzijds vertrouwen. Als financieel adviseur schakel je daarnaast veel rechtstreeks met een ketenmanager sociaal domein, maar ook het eigen afdelingshoofd, die gemakkelijk benaderbaar is en inhoudelijk sterk. Het team werkt hybride, dit betekent, afhankelijk van wat of wie je nodig hebt werk je thuis of op kantoor. Hierbij kent het kantoor een activiteitgerichte indeling die goed aansluit bij de afwisseling in activiteiten die de functie vraagt.

De financiële producten zijn inzichtelijk via de website ’het geld van Breda’.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Financieel adviseur sociaal domein die deze organisatie zoekt?