thumbnail
Bouwkundig constructeur

Gemeente Breda

Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda, Nederland

Civiele Techniek
Sluit over 2 dagen
Geen maximum
36 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

14-05-2022

Sluitingsdatum:

23-05-2022

Begindatum:

06-06-2022

Einddatum:

06-12-2022

Uren per week:

36

Functiebeschrijving
Ben jij de bouwkundig constructeur die de afdeling Veiligheid & Leefomgeving komt versterken?

Binnen de afdeling Veiligheid en Leefomgeving wordt uitvoering gegeven aan bijna alle vergunningen, toezicht, handhaving- en veiligheidstaken waar de gemeente verantwoordelijk voor is.

Onze missie is: Met en voor burgers, bedrijven en bezoekers, organiseren en beschermen wij de veiligheid en leefbaarheid.

Wegens capaciteitsproblemen zijn wij voor een tijdelijke periode van half jaar op zoek naar een ervaren bouwkundig constructeur.

Als bouwkundig constructeur ben je vanuit je expertise en ervaring verantwoordelijk voor het constructief beoordelen van alle ingediende bouwplannen aan de hand van het Bouwbesluit, de bouwverordening en de hieraan gerelateerde normen.

Taken
Het controleren van de ter goedkeuring ingediende berekeningen en tekeningen van een constructie op sterkte, stijfheid en stabiliteit. Het keuren van constructieve bouwdelen voor, tijdens en na de uitvoering op kwaliteit van materiaal en uitvoeringswijze.

Het vertalen van adviezen mbt brandwerendheid, geluid en bodemverontreiniging van brandweer en milieudienst in constructieve oplossingen.

Je werkt in een teamverband met de planbeoordelaar, inspecteur bouwbegeleiding en inspecteur toezicht & handhaving.Om je werk goed te kunnen uitvoeren, draag je zorg voor een goede afstemming van verschillende werkprocessen binnen de afdeling.
Vanuit je kennis van de praktijk bespreek je met collega’s bijzonderheden en deel je ervaringen. Je werkt zelfstandig en neemt initiatief. Je houdt daarbij rekening met de geldende normen, vastgestelde regels en instructies. Je kunt oplossingsgericht onderhandelen in (ontstane) probleemsituaties en bent een stevige gesprekspartner op diverse niveaus. Met onderkenning van de diverse belangen (zoals wet- en regelgeving) streef je ernaar dat in samenwerking met alle relevante in- en extern betrokkenen een voor alle partijen bevredigende oplossing tot stand komt.

Binnen de afdeling Veiligheid en Leefomgeving staan de vier organisatieprincipes, ondernemend werknemerschap, 1 organisatie, flexibele organisatie en doelmatige bedrijfsvoering centraal.

Competenties & eisen

  • Kennis van omgevingsrecht, het bouwbesluit en gerelateerde normen

  • Analytisch vermogen

  • Besluitvaardig en overtuigingskracht

  • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Oplossings- en resultaatgericht.

  • Goed kunnen samenwerken.

  • Zelfstandig kunnen werken.

  • In staat te werken in een politiek bestuurlijke omgeving.

  • In staat te werken in een dynamische omgeving.

  • Flexibel.

De aard van de werkzaamheden vraagt een afgeronde HBO niveau (constructief specialisme) met ervaring in een soortgelijke functie.

Uren en werkdagen
Aantal uur per week: 36 uur per week
Toelichting op uur per week: Startdatum in onderling overleg
Werkdagen: Maandag; Dinsdag; Woensdag; Donderdag; Vrijdag

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Bouwkundig constructeur die deze organisatie zoekt?